Mustat ratsastajat - Marcus Sedgwick5

Kirja-arvio :: Mustat ratsastajat

Kirjoittanut _kirjakeiju_

Hieman unenomaisesti kirjoitettu historiallinen kertomus pienen kylän koettelemuksista. Melko pieneen sivumäärään on mahdutettu suuri tarina, joka loppuu juuri kun se vasta tuntuu alkavan. Kirja on pitkälti yli puolenvälin pelkkää loppukohtauksen taustoitusta. Kun juoni sitten tuntuu lähtevän etenemään, kirja loppuukin yhtäkkiä. Tarina on kirjoitettu niin, että joka toinen kappale kertoo nykyajasta ja joka toinen on päähenkilön myöhemmin muisteltua. En ole aivan varma kerrontaratkaisusta. Tämä on näitä kirjoja, joita ei tule innostus lukea uudestaan. 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Mustat ratsastajat

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Kuvitus: Marcus Sedgwick. Päällyksen kuva: Geoff Taylor. Päällyksen typografia: Sari Marttiini. Sidottu.

Guardian-lastenkirjallisuuspalkinnon ehdokas 2003.

Vaikuttava tarina urheudesta, uskollisuudesta ja ystävyydestä.

Kaukaisena aikana, kaukaisessa pohjolassa, Stornin kylässä eletään rauhassa kalastaen ja viljellen. Eräänä päivänä nuori Sigurd pelastaa susiluolan suulta heiveröisen tytön ja vie hänet heimon pariin. Pian selviää, että tytöllä on yliluonnollisia kykyjä, jotka pelottavat kylän asukkaita.

Tyttöä kutsutaan Hiireksi, mutta kuka hän todella on? Entä mitä on lippaassa, jonka vain tuo muukalainen kykenee aukaisemaan? Vuosia myöhemmin arvoitukset selviävät, mutta totuus tytön menneisyydestä herättää eloon pelätyn tarinan mustista ratsastajista ja vie Sigurdin taisteluun, josta ei ole paluuta entiseen.

”Tiivis ja mielikuvituksellinen, karuun ja eristyneeseen maahan sijoittuva kertomus ihmisyyden etsimisestä.” – The Guardian