Hallinta (Eteläraja-trilogia #2) - Jeff VanderMeer6

Kirja-arvio :: Hallinta

Kirjoittanut Wicked-Willie

Sekavan ensimmäisen osan jälkeen odotukset eivät olleet järin korkealla kun aloin lukemaan 'Hallintaa'. Tarina alkoi kuitenkin varsin mukavasti eri näkökulmasta kuin aiempi osa, liittyen siihen kuitenkin selvästi. Valitettavasti edellistä osaa vaivannut sekavuus oli läsnä tässäkin osassa. Onneksi tällä kertaa henkilöhahmot olivat suuremmassa roolissa, mutta tuntui kuin kaikki hahmot olisivat olleet suurimman osan ajasta jollain lailla huumehoureiden läpi kuvattuja.

Kerronnan edetessä edellistä tarinaa saatiin vedettyä mukaan, mutta varsinaisia ahaa-elämyksiä ei tarjoiltu. Loppua kohden juoni tiivistyi mukavasti antaen vielä innostusta tarttua sarjan viimeiseen osaan. Tosin kahden ensimmäisen osan huuruisuus ei varsinaisesti anna toivoa viimeisen kirjan tyylin muuttumisesta.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Hallinta

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Einari Aaltonen. Kannen kuvitus: Eric Nyquist. Nidottu.

Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä 2015 (koko trilogia), World Fantasy -palkintoehdokas 2015 (koko trilogia).

Alue X:n salaisuus raottuu

Etelärajaan, hallituksen salaiseen laitokseen, tuodaan pahamaineiselta Alue X:ltä palanneen retkikunnan selviytyjät. Laitosta johtava agentti kuulustelee heitä raottaakseen näkymättömän rajan taakse kätkeytyvän maailman mysteeriä. Hän kuulee pelkoa herättäviä, ristiriitaisia vihjailuja, että raja liikkuisi vääjäämättä kohti laitosta, mutta huomaa, ettei voi luottaa saamiinsa tietoihin. Sabotoiko joku hänen työtään peitelläkseen totuutta Alue X:n ja retkikuntien kohtalosta?

Hallinta on maailmanmenestykseksi kohonneen ja useita palkintoja voittaneen Eteläraja-trilogian toinen kirja.