Mitä liekit meiltä veivät - Mariana Enriquez7

Kirja-arvio :: Mitä liekit meiltä veivät

Kirjoittanut Eija

 

Kirjan päägenre mielestäni on kauhu. Tosi tarinat ja myytit sekä reaalimaailma ovat pohjana epätodellisiin tarinoihin. Tarinat eivät ole vain pelkästään kauhuefektin aikaan saaminen vaan niissä on perustana reaalimaailman epäkohdat ja ilmiöt. Useissa tarinoissa keskiössä on huono parisuhde tai tyttöporukan itsekeskeisyys. Keskeisessä asemassa on köyhälistö, slummit ja laitapuolen asukkaat. Mielenterveys ongelma teema on paljon edustettuna.

Joukkoon mahtuu makaabereita, häiritseviä ja vainoharhaisia tarinoita. Mukavia tarinoita ei joukosta löydy.  (13.6.2021)

 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Mitä liekit meiltä veivät

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Sari Selander. Kansi: Anna Morrison. Kannen kuva: Plainpicture/Gabrielle Duplantier. Sidottu.

Omaääninen, aikamme idolien suosittelema kiihkeä tarinakokoelma Buenos Airesin sydämen sykkeestä.

Naisia, jotka sytyttävät itsensä tuleen protestina lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Pohjoisargentiinalaista taikauskoa. ”Likaisen sodan” aikaisia katoamistapauksia. Särkyneitä sydämiä, ihastuksia ja myötätuntoa. Mitä liekit meiltä veivät on poliittisen historian ja pop-kulttuurin läpitunkemaa sukupolvikirjallisuutta. Väkevät, trillerimäiset tarinat jäävät kummittelemaan lukijansa mieleen pitkäksi aikaa.

Kirjasta sanottua:

”Mosaiikkikuva maailmasta, partateristä koottu peilipallo.” – The Guardian

”Ilmiömäinen.” – Vanity Fair

“Enriquez kertoo todenoloiset tarinansa synkän kuvausvoimaisin, runollisin sanankääntein.” – Patti Smith