Vieraat - Johanna Sinisalo8

Kirja-arvio :: Vieraat

Kirjoittanut Eija

 

Kirja kertoo perheestä, johon kuuluu kaksi naista ja heidän kummankin synnyttämät lapset. Lapsilla on sama biologinen isä, joka ei kuulu perheeseen, mutta on säännöllisesti yhteydessä lapsiinsa ja lasten vanhempiin. Naiset ovat hankkineet lapset yhteistuumin kuitenkin niin, että kumpikin on omalle lapselleen äiti ja toista vanhempaa lapsi kutsuu etunimellä. Tämä jako tuo haitallisia jännitteitä perheen sisällä.

Tarina etenee hitaanlaisesti, mutta kuusivuotiaan lapsen, Sissin, hahmo on niin kiinnostava, että hitaus ei häirinnyt. Hahmot muutenkin ovat hyvin luotuja, vaikka sateenkaariperheen pää, Essi, on melkoisen ärsyttävä persoona. (15.7.2021)

 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Vieraat

Kansi: Jussi Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Kariston kauhuromaanikilpailun voittaja 2019.

Pelko muuttaa kodin seinien sisään

Kun kuusivuotias Sissi viiltää itseään päiväkodissa saksilla, hänen vanhempiensa maailma järkkyy. Siirin ja Essin perheessä lähes kaikki on siihen mennessä sujunut mallikkaasti: on kaksi kaunista lasta, tyttö ja poika, ja molemmat vanhemmat menestyviä uranaisia. Entisellä MasterChef-kokilla Essillä on suosittu kahvila ja Siirillä kirjanpitoyritys. Lääkärintarkastuksessa selviää, että Sissillä on vanhempiakin haavoja. Suojeleeko lapsi jotakuta, onko perheen sisäpiirissä tuntematon uhka? Vai kostavatko menneisyyden haamut?

Johanna Sinisalon Vieraat valittiin tuomariston yksimielisellä päätöksellä Kariston suuren kauhuromaanikilpailun voittajaksi keväällä 2019. Nerokas moderni kauhutarina uppoutuu perheen sisäisiin asioihin, muille näkymättömiin. Kuinka hyvin oikeastaan tunnet läheisesi?