Kongo - Michael Crichton4

Kirja-arvio :: Kongo

Kirjoittanut Eija

 

Tarina kertoo retkikunnasta, joka matkaa Kongoon timanttien perään. Tarina oli tylsä ja tuntui aikansa eläneeltä. (17.9.2021)

 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Kongo

Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentanut Eero Mänttäri. Sidottu, kansipaperi. SF, rajatapaus.

Aarniometsän kauhut ja avaruusajan teknologia kietoutuvat huikeaksi seikkailuksi Zinjin sinisten timanttien jäljillä!

Zinjin kadonnut kaupunki Kongon sydämessä oli muinoin tarunomaisista rikkauksistaa kuulu paikka, jossa orjatkin koristautuivat sinisillä timanteilla. Sittemmin kaupungin on valloittanut ”väkivaltainen ja tuntematon rotu, joka puhuu kuiskaten kaikille tuntematonta kieltä...”

Retkikunta, johon kuuluvat matemaatikko Karen Ross ja sosiologi Peter Elliott, panee kaiken alttiiksi tavoittaakseen nuo outoja sähkökipinöitä säihkyvät jalokivet ennen kuin ne joutuvat kilpailijan käsiin. Heillä on apuna uusin huipputekniikka – lasersäteet, satelliittiyhteydet, tietokoneiden hienoudet. Lisäksi heillä on mukana hurmaava gorillatyttö Amy, joka ”puhuu” kasvattajalleen merkkikielellä ja jonka vaisto vaaratilanteissa on melkein yliluonnollinen.

Mutta onko edes kaikesta siitä apua, kun vihamieliset kääpiöt tai raivon sokaisemat virtahevot hyökkäävät, kun heimosota riehuu, kun purkautuva tulivuori syöksee laavaa – ja kun metsän varjoissa vaanii tuntematon hirviöiden heimo, jonka tiedetään surmanneen retkikuntia. Viimeisen tuhotun retkikunnan jäljeltä olivat videonauhalle jääneet jähmettyneen gorillan kasvot...