Hautausmaan pojat - Aiden Thomas5

Kirja-arvio :: Hautausmaan pojat

Kirjoittanut _kirjakeiju_

Mysteerien ratkomista sekä oman paikkansa löytämistä ja todistelua yhteisössä. Kirjan henkilöt kuuluvat kalifornialaisyhteisöön, johon on kerääntynyt väkeä ympäri Etelä-Amerikkaa ja jonka jäsenillä on kuolemaan liittyvää taikuutta. En ole aiemmin lukenut juurikaan tähän kulttuuripiiriin kuuluvia tarinoita. Tämä kirja jättikin melko kylmäksi, koska ajoittain en ymmärtänyt mistä puhuttiin. Ymmärrysongelmani johtuivat siitä, että kohtuuttoman suuri osa hahmojen sanomisista ja kerronnassa esille tulevista käsitteistä on jätetty suomentamatta. Joskus niitä ei pysty arvaamaan aiheyhteydestäkään. Enkä todellakaan ottanut sanakirjaa auki tuohon kirjan vierelle. Kirjan juoni on aivan jees, vaikka lähteekin rullaamaan vähän hitaasti. Lukeminen alkoi kiinnostaa kirjan puolivälissä ja siinä samalla pystyikin jo arvaamaan loppuratkaisun. Päähenkilö on kuitenkin mukavan moniuloitteinen ja kiinnostava. Mielestäni henkilöhahmojen väliset suhteet ja kanssakäyminen ovat kirjan parasta antia.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Hautausmaan pojat

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu.

Lodestar-palkintoehdokas 2021, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoiskirjat) 2021.

Yltäkylläinen YA-romaani yhdistelee murhamysteeriä, kummitustarinaa ja romantiikkaa.

Transpoika Yadrielin isä ei halua hänen osallistuvan siirtymäriittiin, jossa nuoret brujo-miehet saavat voiman vapauttaa esi-isien henkiä tuonpuoleiseen. Yadriel päättää suorittaa rituaalin luvatta.

Kun murha vavisuttaa tiivistä yhteisöä, Yadriel yrittää todistaa kykynsä vapauttamalla uhrin hengen. Hän kuitenkin kutsuu esiin väärän henkilön: hurmaavan mutta raivostuttavan Julianin. Liittyvätkö kuolemat toisiinsa, ja onko Yadriel valmis luopumaan Julianista?