Perhosten aika - Emma Luoma8

Kirja-arvio :: Perhosten aika

Kirjoittanut NoctilucA

Perhosapokalypsi (mikä ihana sana!) alkaa Kuopiosta. Sujuvasti kirjoitettu tarina veti mukaansa, ja kirja tuli luettua nopeasti. Surullinen ja aika ahdistavakin kertomus sisälsi toivoakin, koska ystävyys kestää pahimmatkin koetukset. Nokkelaa ja nasevaa dialogia oli mukava lukea. Keventävää huumoria pilkahteli myös chatti-foorumilla, jota lukija pääsee seuraamaan. Henkilöt tuntuivat välistä ikäänsä nuoremmilta, mutta laitoin asian sen piikkiin, että perhosepidemia on kaikille niin uusi tilanne. En muista lukeneeni kirjaa, jossa perhoset toimivat kauhuelementtinä ihmiskunnan tuhoa siivittämässä, joten tämä oli virkistävä idea.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Perhosten aika

Sidottu, kansipaperi.

Kiehtova nuorille aikuisille suunnattu romaani elämän muuttavasta luonnonvitsauksesta, nuorten miesten ystävyydestä ja rakkaudesta kotikaupunkiin. Sen piti olla paras kesä ikinä, mutta sitten saapuivat toukat.

Karvaiset, vaaleanharmaat toukat valtaavat Kuopion talo kerrallaan, ja asukkaat häädetään pois tuholaiskäsittelyjen alta. Myös tatuointistudiossa työskentelevä Viima joutuu evakkomatkalle majapaikasta toiseen parhaan ystävänsä Oulan ja tyttökaverinsa Tuikun kanssa. Pian yösijaa on vaikea löytää edes sukulaisten luota menneisyyden salaisuuksien sulkiessa ovia.

Syksyn edetessä toukat kehittyvät perhosiksi, karanteenialue laajenee ja kaupungin asukkaille alkaa ilmaantua outoja oireita, jotka tuntuvat liittyvän vitsaukseen. Tutkijaryhmät käyvät kilpajuoksua aikaa vastaan löytääkseen parannuksen perhostautiin, ja sosiaalinen media yrittää pitää ihmiset jatkuvasti muuttuvan tilanteen tasalla. Lopulta Viiman ja Oulan on pakko ryhtyä epätoivoiseen taisteluun perhosia vastaan – kotikaupunkinsa ja läheistensä puolesta.