Lakipiste - Piia Leino8

Kirja-arvio :: Lakipiste

Kirjoittanut _kirjakeiju_

Kiinnostava kertomus tulevaisuuden teknologiayhteiskunnasta ja sen sisällä elävistä ihmisistä. Kirjassa käsitellään hyvin todentuntuisen oloisesti ihmisten kokemuksia teknologiasta ja toisaalta siitä irtautumisesta. Henkilöhahmot ovat uskottavia, eikä loppuratkaisu ole arvattavissa turhan aikaisin. Hakkeroitujen koneiden teot ovat aika karmaisevia ja lopussa tunnelma tiivistyy. Muuten en kokenut kirjaa mitenkään ahdistavaksi.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Lakipiste

Kansi: Jussi Karjalainen. Sidottu.

Tulevaisuuden näkijän hyytävän ajankohtainen uutuus

Heitä omena ilmaan ja pysäytä se lakipisteeseen. Onko se menossa ylös vai tulossa alas? Jos katsot menneeseen, se matkaa ylös. Jos katsot tulevaan, se on jo putoamassa. Ihmiskunnallakin on lakipisteensä ja se on käsillä juuri nyt, tämä piinaava, pysähtynyt hetki ennen pudotusta.

Vuosi 2045. Ekokatastrofi on edennyt ja ympäristöliike radikalisoitumassa. Ruotsissa ekoyhteisö on juuri tehnyt joukkoitsemurhan, mutta Suomessa vaikuttaa vielä rauhalliselta.

Kun vaateketjun johtaja kuolee oudossa älylaiteturmassa, poliisi ei osaa epäillä rikosta. Toisaalla epäilykset ovat heränneet. Mediajätti Googlen toimittaja Aaro Kangas saa tehtäväkseen selvitellä Tammilaakson ekoyhteisön mahdollista radikalisoitumista, ja putoaa tietämättään lähelle kunnianhimoisen tuhosuunnitelman ydintä. Selvittelystä tulee pian hyvin henkilökohtaista – ja vaarallista.

Scifidekkari Lakipiste sijoittuu aikaan, jona ekokatastrofi ja uusi teknologia ravistelevat todellisuutta tunnistamattomaksi. Mikä on ihmisen paikka maailmassa, jossa koneet tekevät jo lähes kaiken tehokkaammin? Pitäisikö meidän pelätä ja mitä?

Piia Leino on tunnettu lähitulevaisuuden Helsinkiin sijoittuvista vetävistä, dystopiahenkisistä lukuromaaneistaan Taivas ja Yliaika. Lakipiste jatkaa sarjaa, joka tutkii sitä mihin olemme ihmiskuntana tulleet, mihin olemme menossa ja mikä on suhteemme maailmaan, jossa elämme.