Jouluposso - J. K. Rowling8

Kirja-arvio :: Jouluposso

Kirjoittanut _kirjakeiju_

Yllättävän koskettava kertomus pienen pojan ja pehmopossun etsintäreissusta Hukattujen maassa jouluaattona. Kirjan alku on mielestäni kovin surullinen ja lopussa saattoi tirahtaa pieni kyynel. Osa kohtauksista on myös aika pelottavia! Kertomus on selvästi suunnattu lapsille, mutta koin saavani siitä jotain irti näin aikuisenakin. Ainoastaan jäi mietityttämään tämä Jouluposso-nimi. Miksi se on suomennettu possoksi, kun alkuperäiskielellä JP:tä kutsutaan possuksi?


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Jouluposso

Alkuteos ilmestynyt 2021. Kuvitus: Jim Field. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Sidottu, kansipaperi.

Maailman suosituimman lastenkirjailijan uutuus!

Jouluyönä kaikki herää eloon, jopa lelut! Lumoava lastenromaani J. K. Rowlingilta.

Suuri, mieltä lämmittävä seikkailu, jossa joulun taika ja rakkauden voima näyttävät mahtinsa. Kahdeksanvuotiaan Jackin rakkain pehmo, Roteepossu eli RP, katoaa jouluaattona ja Jack on murheen murtama. Jackin uusi lelu, Jouluposso eli JP, keksii rohkean suunnitelman. Jack ja JP lähtevät taianomaiselle matkalle Hukattujen maahan etsiäkseen ja pelastaakseen Jackin parhaan ystävän.

J. K. Rowlingin ensimmäinen lastenromaani Harry Potter -sarjan jälkeen on joulun suuri lukuelämys. Kirja nousee sellaisten ikimuistoisten klassikkojen rinnalle kuin Liisa ihmemassa ja Pähkinänsärkijä. Se itkettää, naurattaa, koskettaa ja jännittää viimeiselle sivulle asti.

Kirjassa on palkitun brittiläisen kuvittajan ja animaatio-ohjaajan, Jim Fieldin, taidokas mustavalkoinen kuvitus. Jaana Kapari-Jatan upea suomennos lisää lukunautintoa.