Lupaus (Unien kirjat #1) - Kerstin Gier8

Kirja-arvio :: Lupaus

Kirjoittanut Mömmöpöppö

Lupaus on kaikin puolin onnistunut kirja. Se on todella koukuttava ja siksipä luin koko sarjan juuri uudestaan kunnioitettavassa viidessä päivässä. Vaikka iso osa kirjasta on pelkkiä arkipäivän ongelmia, niin on siinä jännitystäkin. Kirjan omaperäinen idea on myös todella hyvä ja kiinnostava. Livin eli päähenkilön elämä kuvataan mielestäni hyvin - siihen kuuluu myös muuta kuin juonelle välttämättömiä seikkoja ja henkilöt ovat kohtuullisen syviä ja uskottavia, mutta kirja ei silti ole synkkä tai masentava. Lupaus on myös yksi harvoista kirjoista (Fedja-sedän ohella), joka saa minut nauramaan ääneen. Kirjassa voisi kuitenkin olla vielä hiukan enemmän vaarallisia tilanteita ja pelottavampia pahiksia.

Lupaus sopii täydellisesti kevyeksi iltalukemiseksi tai niille, jotka eivät lue säännöllisesti. Ja kun olet rakastunut tähän sarjaan voit jatkaa kirjailijan muilla erinomaisilla kirjoilla, joita on tähän mennessä neljä (yksi trilogia ja yksi kirja, joka ei kuulu mihinkään sarjaan).


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Lupaus

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Heli Naski. Sidottu.

Viisitoistavuotias Liv Silber muuttaa äitinsä uuden miehen vuoksi Lontooseen ja aloittaa uudessa koulussa. Pian hän alkaa nähdä oudon todentuntuisia unia, joissa hän kulkee salaperäisistä ovista ja puhuu kivipatsaan kanssa. Liv näkee unessa uuden velipuolensa Graysonin ja tämän koulukavereiden puuhailevan outoja hautausmaalla, mutta mikä kummallisinta, pian pojat puhuvat tosielämässä asioista, jotka ovat tapahtuneet vain Livin unessa...

Livin on pakko selvittää, mitä oikein on meneillään. Pian hänet vihitään salaisuuteen, jonka kanssa yhdellä jos toisella hänen uuden koulunsa oppilaalla on jotain tekemistä.

Rakkaus ei katso aikaa -sarjasta tunnetun Kerstin Gierin uusi nuortentrilogia on jännittävä ja romanttinen seikkailu unimaailmassa ja unen ja valveen rajamailla.