Unitytöt - Eve Lumerto7

Kirja-arvio :: Unitytöt

Kirjoittanut _kirjakeiju_

Pohdiskelevasti kerrottu tarina erityisherkästä tytöstä ja vähän erilaisesta demonista. Kirja toi mieleeni Meyerin Vieras-romaanin, koska molemmissa näistä kirjoista ihmistytön aivoihin pomppaa toinen tietoisuus. Tässä kirjassa tarinaa kerrottaan niin tytön kuin demoniolennonkin näkökulmasta. Kokonaisuus on selkeä ja harmoninen, kerrontaratkaisu tuo mukavasti syvyyttä tarinaan. Molemmille kerronnan näkökulmahenkilöille tuntuu olevan tärkeintä miltä ihmistytöstä missäkin tilanteessa tuntuu ja sitä kuvattaankin kirjassa PALJON. Juoni on mielestäni mielenkiintoinen ja kirjan loppua kohden siihen aletaan keskittyä enemmän. Juonivetoisen kerronnan ystävänä aloinkin saada tarinasta enemmän irti juuri kirjan puolivälin jälkeen. Kirjan loppu on (asiaa suuremmin spoilaamatta) jännä, onneksi jaksoin kahlata alun läpi ja pääsin lukemaan sen. Lukiessa nautin eniten erilaisten perspektiivien ja ajatusmallien esiintuonnista ja henkilöhahmojen kasvusta. Päähenkilön opiskeluala kuulostaa myös kiinnostavalta, siitä olisin voinut lukea enemmänkin!


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Unitytöt

Sidottu.

Venna on laulunielijä ja elää musiikista. Eräänä päivänä hän joutuu jättämään tuulikellonsa ja siirtymään ihmiseen. Pian Venna kohtaa Aijun, erikoisen tytön, joka muista ihmisistä poiketen pystyy aistimaan hänet.

Aiju on matkalla Levojelajan tiedon temppeliin. Siellä hänen on määrä ryhtyä opiskelemaan kasvitietoa ja taikuutta. Niin alkaa Aijun ja Vennan yhteinen elämä opintojen parissa. Ihmissuhteet ja tunteet voivat kuitenkin osoittautua kimuranteiksi niin ihmiselle kuin laulunielijällekin.

Unitytöt on kiehtova fantasiaromaani ja rakkaustarina, jossa sukelletaan syvälle uniin ja alitajuntaan. Samalla se on kertomus ystävyydestä, erilaisuudesta, erityisherkkyydestä ja itsensä löytämisestä sekä rakkauden rajattomuudesta ja vaikeudesta.

Eve Lumerto (s. 1993) on joensuulainen, Somerolla syntynyt kirjailija, Hollolan musiikkiluokkien ja Tiirismaan musiikkilukion kasvatti ja teologian maisteri. Hän ammentaa usein fantasiamaailmoihinsa koulutuksestaan, ja sateenkaarevat ja neuroepätyypilliset hahmot ovat lähellä hänen sydäntään. Kirjoittamisen lisäksi hänen intohimojaan ovat sarjakuvapiirtäminen ja baletti. Unitytöt on kirjailijan esikoisteos.