Kirjaudu Rekisteröidy
Kirjaudu sisään
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut
Luo tunnus
(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Uusimmat kirja-arviot

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 309

Langennut Q_Black kirjoitti kirja-arvion (27.02.2017)
Langennut - Lauren Kate
Tätä sitä kovasti hypetettiin ja odotettiin, suomennos siirtyi ja siirtyi siirtymistään, elokuvasta huhuttiin ja sen pitäisi tulla ulos tänä vuonna, mutta silti sitä ei näe missään uutisista. Mainoskikka? En tiedä. Vihdoin kuitenkin minäkin sain tämän kirjan hyppysiini. Odotin kyllä vähän jotenkin jännempää ja koukuttavampaa tarinaa, mutta omalta osalta tämä jäi kyllä aika laimeaksi. Useaan otteeseen tätä lukiessa minulle tuli mieleen jokin muu kirja, niin paljon oli ... (lue lisää)
Tuli ja jää (Soturikissat, #2) Lrz kirjoitti kirja-arvion (26.02.2017)
Tuli ja jää - Erin Hunter
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Lasinen miekka (Hopea, #2) Keskiyön kyyhkynen kirjoitti kirja-arvion (26.02.2017)
Lasinen miekka - Victoria Aveyard
Victoria Aveyardin Lasinen miekka tempaisi tarinaansa mukaan, kuten Punainen kuningatarkin. Pidin siitä, että kirja jatkui suoraan edellisen kirjan tapahtumista eikä hypännyt esim. kolmen kuukauden päähän viimeisistä tapahtumista. Maren elämä oli välillä hyvinkin dramaattista ja juonenkäänteitä oli sekoitettu mahtavasti! Cal pysyi edelleen suosikkina, vaikka Shade nousi myös korkealle. Mavenista oli onnistuttu luomaan juuri oikeanlainen kuva muiden pettureiden rinnalle. ... (lue lisää)
Talismaani (Talismaani, #1) Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (25.02.2017)
Talismaani - Stephen King, Peter Straub

Tätä lukiessa on jännä miettiä mitkäköhän kohdat ja luvut saattavat olla Kingin, mitkä taas herra Straubin käsialaa. Asialla ei sinänsä ole merkitystä itse kirjan laatuun, mutta tuskin lienen ainoa, joka sitä on pohtinut. Ainakin minusta ovat onnistuneet varsin mutkattomasti kiteyttämään tyylinsä yhteen, eikä mitään sen ihmeempiä notkahduksia tai merkittäviä tyylin muutoksia ole havaittavissa suuntaan tai toiseen. Mitä itse tarinaan tulee, niin tuskin edes tarvitsee ... (lue lisää)

Varjojen kaupunki (Goosebumps, #6) Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (25.02.2017)
Varjojen kaupunki - R. L. Stine
Tämä on varmaankin paras R. L. Stinen koskaan kirjoittama kirja. Juonessa olisi ainesta ihan täysiveriseksi kauhuelokuvaksikin asti.. Mutta olkoonkin, että kyseessä on "pelkkä" nuortenkirja, se on mainio sellainen. Neljä tähteä ei ole lainkaan liioiteltu, pikemminkin tuli mieleen onko se liian vähän.. Mutta sitten tuli mieleen myös eräät tuhatsivuiset mestariteokset ja ajatus palasi maan pinnalle, oikeisiin mittasuhteisiin.. Olkoon kuinka hyvänsä, tämä on laatukamaa, paras Stinen kirjoittama nuorisokauhutarina, jos minulta kysytään.
Petetty sielu: Merinoidan tarina (Prinsessa & Pahikset, #3) Myrsky10 kirjoitti kirja-arvion (24.02.2017)
Petetty sielu: Merinoidan tarina - Serena Valentino

Ei yhtään niin hyvä kirja, kuin sarjan kaksi edellistä osaa. Tämä oli itselle jopa puuduttavaa lukemista, koska tarinaan ei vain päässyt sisään kovinkaan hyvin. Olin hieman pettynyt. Mieli teki jopa jättää kirja kesken, mutta kyllä se loppuun tuli luettua. Aikaa siihen kylläkin meni aika paljon.

Illallinen vampyyrin kanssa Myrsky10 kirjoitti kirja-arvion (24.02.2017)
Illallinen vampyyrin kanssa - Abigail Gibbs
Valitsin kirjan alunperin kannen ja nimen perusteella ja se kyllä kannnatti! Kirja tempasi mukaansa aivan täysin. Olisi tätä enemmänkin voinut lukea. Tekstistä huomaa kyllä, että kirjoittaja on nuori, mutta ei se kirjasta huomnoa tehnyt. Omalla tavallaan hyvinkin erikoinen kirja, mutta minuun tämä kyllä osui ja upposi.
Tappava lääke (Maze Runner, #3) Myrsky10 kirjoitti kirja-arvion (24.02.2017)
Tappava lääke - James Dashner
Omaan makuuni ei niin hyvä, kuin aiemmat osat, mutta hyvä kirja tämäkin oli. Kyllä tämä nopeasti tuli luettua, mutta kirjaan ei kuitenkaan tullut uppouduttua täysin.
Poltettu maa (Maze Runner, #2) Myrsky10 kirjoitti kirja-arvion (24.02.2017)
Poltettu maa - James Dashner
Tämä oli ehdottomasti hyvä jatko ensimmäiselle osalle.Tämä oli ehkä vielä ensimmäistä kirjaa koukuttavampi. Heti piti lukea loppuun, kun aika vain suinkin riitti.
Labyrintti (Maze Runner, #1) Myrsky10 kirjoitti kirja-arvion (24.02.2017)
Labyrintti - James Dashner
Tämä oli kyllä hyvä kirja. Vähän ehkä erilainen, mitä yleensä luen, mutta hyvä kuitenkin. Tarina eteni sujuvasti, eikä ollut ennalta-arvattava.
Húrinin lasten tarina Eija kirjoitti kirja-arvion (24.02.2017)
Húrinin lasten tarina - J. R. R. Tolkien, Alan Lee, Christopher Tolkien

Tässä on kaunis kirja ulkoisesti ja sisällöllisesti. Kirja on painettu laadukkaalle sileäpintaiselle painavalle paperille. Alan Leen piirtämä kuvitus on kaunista, niin isot sivun kokoiset värikuvat kuin pienet mustavalkoiset piirroksetkin. Kirjan lopussa on luettelo tarinassa käytetyistä nimistä ja kartta. Molemmat tulivat tarpeeseen ja niitä joutui vilkuilemaan useampaan otteeseen tarinan lomassa. Alussa nimien paljous ja samankaltaisuus tuskastutti, mutta pian niistä pääsi ... (lue lisää)

Pimeää ainetta Eija kirjoitti kirja-arvion (24.02.2017)
Pimeää ainetta - Blake Crouch
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Huutavat haamut (The Nightmare Room, #7) Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (22.02.2017)
Huutavat haamut - R. L. Stine
Melko keskinkertainen. Juonen perusidea on varsin mielenkiintoinen, tosin ehkä siitä olisi saattanut saada paremmankin tarinan aikaan.. Toisaalta oman kestonsa verran se kyllä jaksaa jokseenkin kantaa. Tämä nyt on hieman vaikea arvostella omassa sarjassaan, kun periaatteessa kirjalla on hetkensä, mutta toisaalta se ei silti tunnu mitenkään erityisen kummoiselta.. Kertalukemisena menee varsin kivuttomasti.
Täydenkuun Halloween (The Nightmare Room, #10) Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (22.02.2017)
Täydenkuun Halloween - R. L. Stine

Halloween tarinan keskeisenä elementtinä on luonnollisesti mitä kutkuttavin. Siitä saisi varmasti aikaiseksi yhden jos toisenkin mainion kauhutarinan myös nuorille - tämä ei valitettavasti kuulu niihin. En tiedä mitä kirjalta odotin, mutta tämä oli melkoista jahkailua oikeastaan yhden kysymyksen ympärillä. Lopun pienoinen lopputwistin poikanen pelastaa vähäsen. Saattaisi edellä mainitusta päätellä, että pidän kirjaa aivan surkeana.. ei nyt sentään, mutta paljon paljon mielenkiintoisemmankin näistä aineksista olisi Stine varmaankin saanut nuorisolle aikaan.

Vartijat hoi! (Kiekkomaailma, #8) Emelie kirjoitti kirja-arvion (20.02.2017)
Vartijat hoi! - Terry Pratchett

Jälleen kerran täyden 5 tähden kirja Pratchettilta. Tästä tarinasta jäi hyvä mieli eikä mitään valittamista. Minä, joka keksin melkein mistä tahansa ainakin yhden negatiivisen asian, en löytänyt tästä yhtäkään. Alkuasetelma oli lupaava, parimetrinen Porkkana lähtee ihmisten joukkoon kasvettuan sitä ennen aikuisuuteen kääpiöiden parissa, ja samaan aikaan Ankh-Morporkissa salaseura suunnittelee vallankaappausta. Salaseura ja sen rakenne oli kuin Monty Pythonista, näin ... (lue lisää)

Uinuvat jättiläiset (Themis-kansiot, #1) Eija kirjoitti kirja-arvion (19.02.2017)
Uinuvat jättiläiset - Sylvain Neuvel

Kirjan juju on formaatissa. Se on haastattelujen, päiväkirja merkintöjen, uutisartikkelien ja raporttien muotoon kerrottu tarina muinaisen maapallon ulkopuolista perua olevan artefaktin löytymisestä ja hyödyntämisestä valtapolitiikassa. Haastattelijana toimii nimetön henkilö, kylmän laskelmoiva hallituksen salaisen palvelun agentti. Ilman haastattelu muotoista kerrontaa, tarina saattaisi jäädä valjuksi ja hukkua muiden poliittisten trillereiden jalkoihin. Formaatti mahdollistaa ... (lue lisää)

Punainen kuningatar (Hopea, #1) Keskiyön kyyhkynen kirjoitti kirja-arvion (18.02.2017)
Punainen kuningatar - Victoria Aveyard
Punainen kuningatar yllätti minut suuresti! Hopeiset ja punaiset ovat toistensa ääripäät ja oli mielenkiintoista oppia kummistakin enemmän. Kirjan juoni oli ihana, eikä käynyt kuten usein muita kirjoja lukiesssa, eli en arvannut loppua! Käännekohtia oli valtavasti ja löysin hurjasi kohtia joita en olisi osannut ennustaa. Mare onnistui olemaan jotain paljon enemmän, kuin päähenkilö. Huomasin punastuvani ja suuttuvani hänen mukanaa, kuin olisin osa häntä. Tämä oli minulle ... (lue lisää)
Se Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (18.02.2017)
Se - Stephen King
Sanoinkuvaamattoman julma pahuus, joka ruumiillistuu juuri Siksi, jona sinä uskot Sen näkeväsi.. Sinä ja sinun alitajuntasi.. lapsuuden suurin pelkosi. Jos Se tahtoo, Se voi näyttäytyä naarashämähäkkinä, tai kuten Sillä useimmiten on ollut tapana, klovnina, pellenä.. Pennywise... Bob Gray... SE. Yliluonnollinen, sadistisen paha olento. Ehkäpä Stephen Kingin koko tuotannon hirmuisin pahis, peto vailla vertaa. Kenempä mielestä viattomia lapsia kylmäverisesti ja raa'asti murhaava ... (lue lisää)
(+1 tykkäystä)
Ensiaskeleet (Tähdentekijä, #1) Q_Black kirjoitti kirja-arvion (15.02.2017)
Ensiaskeleet - Jorma Aalto
Sain tämän arvosteltavaksi jo viime vuoden puolella, mutta kiireet johtivat siihen, että pääsin tarttumaan tähän teokseen harmillisesti vasta hiljattain. En oikein tiennyt mitä odottaa, jotain taikaa ehkä. Kirjassa on kuvattuna tarinaa muutaman eri henkilön näkökulmasta, joka tuo siihen ehkä uutta mielenkiintoa ja jännittävyyttä, koska jokaisella on se oma taakka kannettavanaan. Kuvailua on paljon, välillä ehkä sitä on liiankin paljon, ainakin tällaiselle hätähousulle kuin ... (lue lisää)
Basiliskin laulu Murtunut Varjo kirjoitti kirja-arvion (11.02.2017)
Basiliskin laulu - Patricia A. McKillip
Todella kaunista tekstiä, mutta tällainen lyyrinen tarina ei vain ole minun mieleeni. En yksinkertaisesti pysynyt kunnolla mukana tarinassa. Lisäksi jotkut henkilöhahmot olisivat saaneet olla syvempiä, vaikkakin päähenkilön "litteyden" voi ehkä perustella hänen "menneisyyden muistojen puutteellaan" taiteellisena tehokeinona. Luin siis suomenkielisen version, jossa nousi myös ongelmaksi, että kohdatessa uuden henkilöhahmon, ei tämän sukupuolta useinkaan kerrottu, mikä aiheuttaa epävarmuutta henkiöiden ja ilmiöiden kuvitteluun ja ymmärtämiseen.
Velhous verissä (Kiekkomaailma, #5) Emelie kirjoitti kirja-arvion (10.02.2017)
Velhous verissä - Terry Pratchett

Ihan luettava Rincewind-tarina, kevyt ja paikoitellen huvittavakin. Tässä oli taas ehkä hiukan liiaksi koheltamista minun makuuni... Alankin kääntymään useimmin kuulemani mielipiteen suuntaan Rincewindistä. Tarinana tämä oli hyvä ja pidin ideasta, mutta kokonaisuutena ei kolahtanut. Tämä oli hyvin samanhenkinen kuin Valon tanssi, jopa liikaa. Tässä oli pahasti toiston makua, joka toki saattaa olla tarkoituksellistakin, mutta en silti ollut vaikuttunut.

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (Indiana Jones, #3) Truuners95 kirjoitti kirja-arvion (07.02.2017)
Indiana Jones ja viimeinen ristiretki - Rob MacGregor
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Indiana Jones ja tuomion temppeli (Indiana Jones, #2) Truuners95 kirjoitti kirja-arvion (07.02.2017)
Indiana Jones ja tuomion temppeli - Lukemistolehdet ja taskukirjat , Suzanne Weyn

Ihan ookoo elokuvan selostus, muutamalla Indyn ajatuksilla maustettuna. tuli ainakin kerran luettua, mutta kirjan löytyminen oli erittäin vaikeaa, sillä sitä oli vain yhdessä Suomen kirjastossa.

Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit Truuners95 kirjoitti kirja-arvion (07.02.2017)
Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit - Jane Austen, Seth Grahame-Smith

Tarina tempaisi mukaansa, että meni vain pari päivää kun luin tämän. En ole koskaan ollut kiinnostunut ylpeydestä ja ennakkoluulosta (nähnyt osan televisioelokuvasta), mutta tämä on mielestäni mielenkiintoisempi tulkinta, kuin alkuperäinen. 

Suden tie Eija kirjoitti kirja-arvion (06.02.2017)
Suden tie - Beth Lewis

Tarinaansa kertoo erämaassa, metsän keskellä kasvanut 17-vuotias nuori nainen, Elka. Alussa puhekielen omainen kerronta tyyli vaati totuttelua ja sen lukeminen tuntui takkuiselta, mutta tottumisen jälkeen tyyli tuntui juuri sellaiselta mitä sen pitääkin olla tähän tarinaan. Kerronta on rempseää ja hyvin eläväistä sisältäen hauskoja kielikuvia.

Eletään tulevaisuuden maailmassa. Tapahtumaympäristö tuo mieleen villin lännen, missä rauhantuomari valvoo järjestystä ... (lue lisää)

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 309

Paikalla 1 jäsen ja 33 vierailijaa:
Darkki
Uusin jäsen: Ronda
Jäseniä yhteensä: 6715