Uusimmat kirja-arviot

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 312

Neljäs oppilas (Soturikissat: Tähtien enne, #1) Oskari Cederqvist kirjoitti kirja-arvion (24.04.2017)
Neljäs oppilas - Erin Hunter

Aivan ihana ❤ Oon aina rakastanu soturikissat-sarjoja ja joka ikinen kirja on tähän mennessä tullu luettua :3 Säikähin jo edellisessä sarjassa että tää loppuis mut sit suunnillee pompin seinillä ku sain selvillr et tuli taas uus sarja!! :)

Sotilaat (Talon-saaga, #3) Keskiyön kyyhkynen kirjoitti kirja-arvion (24.04.2017)
Sotilaat - Julie Kagawa

Nostin Sotilaat käteeni jo pariin otteeseen, mutta alku ei temmannut mukaansa, joten sain sen luettua vasta nyt. Matelevan alun jälkeen kirja imi itseensä ja miellytti lukukokemuksena. Ember palloili kahden tulen välissä eikä osannut valita. (Riley oli ilmiselvä oikea vaihtoehto, joten toimintaa Ember!) Jos tilenne jatkuisi samana, sarja kiertää ympyrää. Danten ja Emberin sisaruus taas toi mieleen Trichin ja Calebin suhteen Veronica Rothin Kapinallisessa. Loppu taas... Niin no ... (lue lisää)

Sotilaat (Talon-saaga, #3) kirjoitti kirja-arvion (24.04.2017)
Sotilaat - Julie Kagawa

Nostin Sotilaat käteeni jo pariin otteeseen aiemminkin, mutta vasta muutama päivä sitten aloitin sen lukemisen kunnolla. Alku ei temmannut mukaansa edellisen osan tavoin, mutta takkuilevan aloituksen jälkeen kirja imaisi mukaansa. Kaipasin kovasti edistystä Emberin ja Rileyn suhteelle, silti se kuitenkin vain pysyi paikoillaan. Tapahtumia löytyi ja juoni oli hyvä, tosin Emberin näkökulmasta ei kerrottu paljoa. Danten ja Emberin sisarussuhde taas toi mieleeni Trisin ja Calebin ... (lue lisää)

Futurologinen kongressi Eija kirjoitti kirja-arvion (22.04.2017)
Futurologinen kongressi - Stanislaw Lem

Alku on hengästyttävää bizarroa tai ainakin kovin kummallista. Jälkimmäisessä puoliskossa huumorin ohella on ajattelemisen aihetta sisältävää materiaalia mihin nykymaailman meno johtaa ja mitä se tekee ihmisille. Kirja alkoikin vetämää vasta alun sekavuuden jälkeen ja oli lopulta varsin kelpoista luettavaa.

Uudissanoja tulvillaan olevasta dystooppisesta /utopistisesta maailmasta esitettiin hyviä ideoita ja joissain kohdissa on osuttu ennustettavuudessa nappiin kuten ... (lue lisää)

Kaikkivaltias (Rising Moon, #2) Q_Black kirjoitti kirja-arvion (21.04.2017)
Kaikkivaltias - Sarianna Suorsa

Ensimmäinen osa ei ilmeisesti ihan kauheasti saanut fanitusta, mutta pidin siitä kovin paljon. Juoni oli vähän erilaisempi mihin olen törmännyt ja henkilöhahmot aivan mahtavia. Tämä toinen osa kyllä jää aika paljon edeltäjänsä varjoon. Jotenkin minusta tämä vaikutti vähän hutiloidummalta teokselta kuin edellinen. Teksti oli ajoittain vähän sellaista lapsenmielistä ja sanamuodot ehkä eivät aina olleet ihan virallisia. Tekstistä huokui ... (lue lisää)

Näkö (Soturikissat: Kolmikon mahti, #1) lolde kirjoitti kirja-arvion (21.04.2017)
Näkö - Erin Hunter

Närhitassu vaikutti aluksi niin sympaattiselta ja raasulta, mutta hahmon jatkuva kiukuttelu alkoi kyllä itseänikin jo pänniä ja olen vähän epävarma hahmon suhteen, jonka vuoksi myös kirjan arvosana ei yltänyt neloseen asti. Leijonatassu puolestaan jäi jotenkin taka-alalle, kun taas Paatsamatassu pääsi kyllä kirjassa oikeuksiinsa.

Ainoa (Valinta-sarja, #3) Anneliana kirjoitti kirja-arvion (21.04.2017)
Ainoa - Kiera Cass

En yksinkertaisesti kyennyt lukemaan loppuun. En, vaikka kuinka yritin ja pakotin itseäni. Koko juoni on ihan pakosti venytetty kolmeen kirjaan, että saadaan koko kehoa puuduttava (eikä millään hyvällä tavalla) kirjasarja. Ensimmäinen kirja oli hyvä, mutta taso alkoi laskea ja laskea, kunnes päästään tähän: katastrofiin. KATASTROFI. Niin tylsä, että teki mieli hakata päätä seinään. Oikeasti. Ei, en vaan voinut lukea loppuun. En millään.

Intohimon pimeä puoli (Manalan valtiaat, #5) Anneliana kirjoitti kirja-arvion (21.04.2017)
Intohimon pimeä puoli - Gena Showalter

Huikea kirja kyllä. Pakko myöntää, että Aeron ja Olivia ovat lempipariskuntani koko sarjassa (kröhöm, tähän mennessä, kröhöm). Aeronilla on sisällään Vihan demoni ja Olivia on taas enkeli, joka palkattiin murhaamaan Aeron, mutta lankesi kun ei suostunut toteuttamaan tehtävää.

Olivia on aivan ihana hahmo! Hiukan tietämätön ja joissakin suhteissa ehkä jopa naiivi, mutta se sai minut vaan rakastamaan häntä entistä enemmän. Olivian Aeron viettely-yritykset olivat ... (lue lisää)

Pimeyden kuiskaus (Manalan valtiaat, #4) Anneliana kirjoitti kirja-arvion (21.04.2017)
Pimeyden kuiskaus - Gena Showalter

Yksi parhaimpia kirjoja koko sarjassa. Ylivoimaisesti. Sabin ja Gwen - oih, Gwen! - ovat parhain pari tähän mennessä. Sabinilla on sisällään Epäilyksen demoni ja Gwen on Harpyija, jonka Sabin vapauttaa metsästäjien vankeudesta. Jo heidän ensimmäisestä tapaamisestaan kemia leiskui ja räiskyi. Heidän kaikki kohtauksensa yhdessä, Gwenin suojeluhalu Sabinia kohtaan, Sabinin suojeluhalu Gweniä kohtaan, hitaasti mutta varmasti etenevä romanssi ja rauha, jotka he toisilleen toivat ... (lue lisää)

Nautinnon kirous (Manalan valtiaat, #3) Anneliana kirjoitti kirja-arvion (21.04.2017)
Nautinnon kirous - Gena Showalter

BLÄÄÄÄH. Tämä kirja on ihan varmasti yksi tylsimmistä koko sarjassa. Danika rasitti minua ihan älyttömästi, itki ja inisi joka hemmetin sivulla. Ei ollut varma mitä haluaa tai mitä ei halua. Ei tiedä rakastiko Reyesiä vai eikö rakastanut Reyesiä. Inisi ja inisi, inisi ja inisi. Meni joskus kyllä niin hermoihin koko muija, että oli pakko lopettaa hetki koko lukeminen. Reyes taas jäi aika lailla varjoon Danikan takia. Olin itseasiassa aika innoissani aloittaessani lukea ... (lue lisää)

Pimeyden suudelma (Manalan valtiaat, #2) Anneliana kirjoitti kirja-arvion (21.04.2017)
Pimeyden suudelma - Gena Showalter

Aivan ihana kirja taas Showalterilta! Anya ja Lucien ovat yksi lempipareistani koko sarjassa ja he sopivat aivan täydellisesti yhteen. Kirja on myös mielestäni yksi sarjan seksuaalisempia, jos totta puhutaan. Kemia räiskyi parien välillä ja kirjaa ei yksinkertaisesti voinut olla ahmimatta. Loppu oli ihan huikea ja täynnä juonenkäänteitä. Mahtava kirja.

Auringonlasku (Soturikissat: Uusi profetia, #6) lolde kirjoitti kirja-arvion (19.04.2017)
Auringonlasku - Erin Hunter
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Neljäs oppilas (Soturikissat: Tähtien enne, #1) TeaDance kirjoitti kirja-arvion (18.04.2017)
Neljäs oppilas - Erin Hunter

Tuli luettua muutamassa päivässä, oli kovasti odotettu ja vastasi odotuksia

Hiljaisuus soi h-mollissa Aloie kirjoitti kirja-arvion (17.04.2017)
Hiljaisuus soi h-mollissa - Mari Strachan

Hiljaisuus soi h-mollissa on sujuva lukuromaani, jossa sisäänlämpiävä walesilaisyhteisö, epäluotettava lapsikertoja ja pieni vivahde nuorten salapoliisiromaania sekoittuvat ihan viehättävällä tavalla omintakeiseksi, joskaan ei mitenkään erityiseksi sopaksi. Strachanin tekstissä on sopivan upottava tunnelma, ja Gwennin lapsekkaan ja mielikuvituksellisen näkökulman lävitse katsotaan - varsin pintapuolisesti - myös synkkiä ja vaikeita asioita. Lopullinen sanoma on ... (lue lisää)

Tuhkakaupunki (Varjojen kaupungit, #2) Luinwen kirjoitti kirja-arvion (17.04.2017)
Tuhkakaupunki - Cassandra Clare

Hyvin luotu maailma, hyvin kirjoitetut hahmot, mielenkiintoinen juoni. Siinä Tuhkakaupunki pähkinän kuoressa.

Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2017/04/kirja-arvostelu-cassandra-clare.html

Hiekka Eija kirjoitti kirja-arvion (17.04.2017)
Hiekka - Hugh Howey

Hiekka tempaisi mukaansa välittömästi. Eletään hiekkaerämaassa, missä selviytymisen eteen on tehtävä rankasti töitä. Hiekka tunkeutuu joka paikkaan. Koko maailma on yhtä hiekkaa. Ehkäpä siksi hiekasta käytetään hauskasti eri nimityksiä, riippuen olomuodosta tai mihin hiekka on tunkeutunut.

Hiekkasukeltajat ovat aarteen etsijöitä, jotka etsivät muinoin hiekkaan hautautuneesta kaupungista vanhaa tavaraa. Hiekassa sukeltamisen voi hyvin rinnastaa syvänmeren ... (lue lisää)

Lasinen miekka (Hopea, #2) Q_Black kirjoitti kirja-arvion (16.04.2017)
Lasinen miekka - Victoria Aveyard

Hiukan hitaanlaisesti käynnistyi luku-urakkani taas näin keväällä, mutta hiukan kun pääsin tämän kirjan makuun niin huomasin taas ahmivani sivuja ihan urakalla. Ensimmäisen osan lukemisesta ei ole vielä kovin pitkä aika, joten oli helppo päästä myös tähän toiseen osaan sisälle. Mukavan nopeatempoinen kirja, joka esittelee jälleen kasan mahtavia hahmoja ja syventää entisestään tuttuja hahmoja. Ehkä tässäkin tarinassa on joitain ... (lue lisää)

Sudenveri Eija kirjoitti kirja-arvion (16.04.2017)
Sudenveri - Jenny Kangasvuo

Tarinaa kerrotaan kolmen minäkertojan näkökulmasta. Martta on ihmissusi, Lauman matriarkka, jonka päämäärä on säilyttää viimeiseen asti Lauma ja suojella sen paljastumiselta ulkopuolisille. Varga on Laumasta irtautunut nuori nainen, joka elää ihmiselämää kaupungissa. Marraskuu on Vargan rakastettu, joka on tietämätön Laumasta. Menneitä tapahtumia kerrotaan takaumien kautta.

Minä muotoisen kerronnan vuoksi, kirjassa on toistoa. Samoja tapahtumia käydään eri ... (lue lisää)

Alicen seikkailut ihmemaassa Eija kirjoitti kirja-arvion (16.04.2017)
Alicen seikkailut ihmemaassa - Lewis Carroll

Tarinasta on kertynyt suomennoksia jo useampia. Luin Alice Martinin suomennoksen, jossa sanaleikit oli keksitty varsin onnistuneesti. Vertasin joitain kohtia Kirsi Kunnaksen ja Eeva-Liisa Mantereen suomennokseen, jossa sanaleikit olivat ratkaistu eri tavalla – ehkä enemmän alkuperäistekstin mukaisesti. Kumpi tai mikä suomennoksista miellyttää eniten lienee lukijasta kiinni.

Tarina on jo lapsuudesta tuttu. Alice/Liisa nukahtaa kesken lukutuokion ja päätyy unessa Ihmemaahan. ... (lue lisää)

Iltahämärä (Soturikissat: Uusi profetia, #5) lolde kirjoitti kirja-arvion (14.04.2017)
Iltahämärä - Erin Hunter
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Tarpeellista tavaraa Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (14.04.2017)
Tarpeellista tavaraa - Stephen King

Jälleen yksi melkoinen mötkäle Kingin kynästä.. Eipä mitään, niihin on totuttu. Pieni suklaapuoti tribute..? Meh.. Ehkä ei aivan. Mutta kieltämättä alkuasetelmasta tuli vahvasti se mieleen, siksi haluan mainita. Mutta ei kuitenkaan aivan niin viatonta ole meininki sitten lopulta.. Joskin alussahan se siltä saattaa vaikuttaakin. Itse asiassa juuri sitä seikkaahan siinä korostetaankin. Tai tarkemmin sanottuna tämä tarinamme päähenkilö tahtoo asiakkailleen korostaa. Mutta kun ... (lue lisää)

Yön kirous (Manalan valtiaat, #1) Anneliana kirjoitti kirja-arvion (14.04.2017)
Yön kirous - Gena Showalter

Luin kirjan englanniksi, koska en millään löytänyt suomennettua versiota. Pakko myöntää, että Showalter on luonut aivan uskomattoman koukuttavan kirjasarjan. Oli kiva huomata, että Väkivallan riivaama Maddoxin tekoja ei sokerikuorrutettu. Hänen mielensä on synkkä, väkivaltainen ja julma ja se pysyi kutakuinkin sellaisenaan kirjan loppuun saakka. Ashlyn totta kai on ainoa, joka pystyy rauhoittamaan hänen demoninsa.
Muut soturit, Reyes, Lucien, Paris, Aeron ja Torin ovat ... (lue lisää)

Punainen kuningatar (Hopea, #1) Mareena kirjoitti kirja-arvion (13.04.2017)
Punainen kuningatar - Victoria Aveyard

Tarina oli heti mukaansa tempaava.Kirjassa oli sopivasti jännitystä ja juonittelua. Kun oli lukenut ensimmäisen kirjan oli pakko päästä lukemaan heti toinen osa Lasinen Miekka.

Muitakin tämän tapaisia kirjoja on mutta, tämä on ehdottomasti paras lukemani kirja. 

Saga: Neljäs kirja (Saga, #4) Emelie kirjoitti kirja-arvion (13.04.2017)
Saga: Neljäs kirja - Brian K. Vaughan, Fiona Staples

Sarjan neljännellä kirjalla ei ollut ihan samanlaista mukaansatempaavuutta kuin edellisillä osilla. Tämä tuntui enemmän suvantovaihekirjalta juonen osalta, vaikka lopussa päästiinkin taas tekemisen makuun. Tarinaan tuli uusia hahmoja omilla agendoillaan ja onkin mielenkiintoista nähdä miten ne kietoutuvat juoneen mukaan. Tämän osan anti oli pääparin parisuhteen kuvailussa, millaista se on kun alkuhuuma häviää ja arki koittaa.

Lucian thequeen kirjoitti kirja-arvion (10.04.2017)
Lucian - Isabel Abedi

Kirja oli hyvä ja kiinnostava loppuun asti. Jos haluaa lukea kirjaa, jossa on romantiikkaa ja jännitystä kannattaa ehdottamasti lukea Lucian.<3

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 312

Paikalla 7 jäsentä ja 76 vierailijaa:
Scion, Wicked-Willie, therogis, LordStenhammar, Niksu, Oskari Cederqvist, NoctilucA
Uusin jäsen: Oskari Cederqvist
Jäseniä yhteensä: 6841