Uusimmat kirja-arviot

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 320

Villiin luontoon (Soturikissat, #1) Lumihiutale kirjoitti kirja-arvion (19.11.2017)
Villiin luontoon - Erin Hunter

Rakastuin tähän sarjaan heti!!  Kun olin aloittanut en pystynyt laskemaan kirjaa käsistäni.  Olen eläinfantasian ystävä ja suosittelen tätä kirjaa kaikille saman henkisille lukijoille :) 

Pelin säännöt (Endgame–trilogia, #3) HourglassEyes kirjoitti kirja-arvion (17.11.2017)
Pelin säännöt - James Frey, Nils Johnson-Shelton

Sarjan päätösosa on paitsi lyhyin myös sen heikoin kirja. Olin antamassa kirjalle kaksi tähteä, mutta lopun juonikuviot nostivat lopulta arviotani yhdellä.

Vaikka Pelin säännöt on melkein puolta pienempi edeltäjiään on sisältö heikkoa ja osa tekstistä tuntuu tässäkin turhalta tilan täytöltä. Viimeiset pelaajat sinkoilevat ympäri maapalloa kaikkien yrittäessä löytää viimeisen avaimen, toiset pelatakseen loppuun, toiset lopettaakseen pelin lopullisesti.

Lopun tapahtumat kuitenkin yllättävät joidenkin pelaajien kohdalla sen verran ettei tapahtumat ole täysin ennalta-arvattavissa.

Lasipalatsi (Throne of Glass, #1) Luinwen kirjoitti kirja-arvion (16.11.2017)
Lasipalatsi - Sarah J. Maas

Rikas maailma ja vahva naispäähenkilö pelastavat paljon tässä nuorille naisille suunnatussa fantasiaromaanissa.

Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2017/11/kirja-arvostelu-sarah-j-maas-throne-of.html

Outolintu (Outolintu-trilogia, #1) Aino Luukkonen kirjoitti kirja-arvion (15.11.2017)
Outolintu - Veronica Roth

Kirja on aivan loistava. Kirjassa pääsee kokonaan ihan eri maailmaan. Luin kirjan kaksi vuotta sitten, mutta vielläkin lemppari.

Pimeys laskeutuu (Selviytyjät, #3) Lumihiutale kirjoitti kirja-arvion (14.11.2017)
Pimeys laskeutuu - Erin Hunter
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Yllättävä vihollinen (Selviytyjät, #2) Lumihiutale kirjoitti kirja-arvion (14.11.2017)
Yllättävä vihollinen - Erin Hunter

Pidin kirjasta vaikken ollut ensimmäistä osaa edes lukenut.

En löytänyt sitä kirjastosta, mutta oli pakko lainata sillä kuulosti houkuttelevalta.

En pettynyt vaikka alku oli hieman kankea. 

Pääsin hyvin perille juonesta ja en sen jälkeen voinut lopettaa lukemista. 

 

 

Perijätär (Valinta-sarja, #4) jp kirjoitti kirja-arvion (09.11.2017)
Perijätär - Kiera Cass
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Atomi Jussi Hirvi kirjoitti kirja-arvion (09.11.2017)
Atomi - Steve Aylett

Ostin tämän kirjamessuilta Booky.fi:n kahden euron pöydästä. Ja onneksi, sillä tämähän on hyvä, saatan jopa pitää kirjan. 


Teksti on jatkuvaa tykitystä ja kuvien törmäyttämistä, tuskin yhtään merkityksiltään konventionaalista virkettä löytyy. Hiukan rasittavaa, mutta antoisaa. Tekstiä voi lukea runoutena. 


Tarinakehys ja henkilöhahmojen perustyypit on otettu suoraan Chandlerin täydellistämästä ... (lue lisää)

Susiemon klaani (Noitien taistelu, #1) Julianna kirjoitti kirja-arvion (08.11.2017)
Susiemon klaani - Maite Carranza

Pidin tässä kirjassa eniten päähenkilöstä. En vain enää muista millainen hän oli...Todella hyvä kirja!!!!!

Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1) Keskiyön kyyhkynen kirjoitti kirja-arvion (05.11.2017)
Keskiyön valtiatar - Cassandra Clare

Tämä kirja oli minulle ilahdus, sillä alun perin en ollut varma julkaistaisiinko Keskiyön valtiatarta suomeksi. Onneksi niin kuitenkin tapahtui ja pääsin hyökkäämään kirjan sisältöön. En alussa tiennyt, kuinka suhtautua kirjaan, sillä olin tottunut lukemaan varjomaailmasta Claryn silmin ja kokemuksin. Emma oli kuitenkin positiivinen yllätys ja olin hänet jo Varjojen kaupungit-sarjassa kohdannut. Tämä sarja alkoi mieleenpainuvasti ja on uskomatonta, kuinka Cassandra Clare ... (lue lisää)

Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3) jp kirjoitti kirja-arvion (03.11.2017)
Yhä sininen taivas - Veronica Rossi
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Musta torni (Musta torni, #7) Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (03.11.2017)
Musta torni - Stephen King

"Tie ja tarina ovat olleet pitkiä.." Niin tottavie on, justiinsa niin ja sanon kiitoksia. Aloitin oman vaellukseni kohti  Mustaa Tornia lähes neljä kuukautta sitten kesällä, heinäkuun alussa ja nyt marraskuun kolmantena päivänä vuonna 2017, tässä maailmassa ja tässä ajassa, minä sen päätän. Kaikki kahdeksan osaa (Tuulen avain mukaan lukien), yhteensä  lähemmäs 4800 sivua, ovat nyt luettu. Mitä tulee tähän viimeiseen osaan, Grande Finaleen, sen juonesta ja tapahtumista ... (lue lisää)

Susannan laulu (Musta torni, #6) Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (03.11.2017)
Susannan laulu - Stephen King

Roland ja hänen ka-tet:insa on yhä vahvasti koossa, mutta ensimmäistä kertaa sitten muodostumisensa jälkeen se joutuu fyysisesti hajalleen. Toisin sanoen eri paikkoihin eri ajoissa. Ja eri maailmoissa. Kuten kirjan ninestä ja takakansitekstistäkin käy ilmi (huomautan vain siksi, että tarkoituksella koitan välttää spoilausta arvioissani), kietoutuvat tämän osan tapahtumat vahvasti enemmän tai vähemmän Susannahiin ja hänen (sekä myös jonkin hänessä olevan) merkityksensä ... (lue lisää)

Lasipalatsi (Throne of Glass, #1) PercyJacksonfani kirjoitti kirja-arvion (02.11.2017)
Lasipalatsi - Sarah J. Maas

Kirja on mahtava!

Celaena on ihana ja Maas kirjoittaa hyvin. Pidän erityisesti Chaolista, Noxista ja Nehemiasta. Salamurhaaja päähenkilönä... hienoa! Ja Endovier... hyrrr! Kuulostaa totisesti hirveältä paikalta! En ihmettele yhtään Celaenan rappeutunutta kuntoa sen jälkeen.

Oli vain pakko lukea yhdeltä istumalta.

Nokkosvallankumous Moonlight kirjoitti kirja-arvion (01.11.2017)
Nokkosvallankumous - Siiri Enoranta

Herkkää kuvailua, unelmointia paremmasta maailmasta ja pinnan alla kihisevää kapinaa. Nokkosvallankumous lumosi ainutlaatuisena ja traagisen kauniina kertomuksena rohkeudesta ja pahasti pieleen menneestä maailmasta. Dharan ja Vayu olivat rakastettavia päähenkilöitä, joista tunsin varsinkin jälkimmäiseen samaistuvani eniten. Tunsin kuin olisin kulkenut koko matkan Vayun saappaissa, kun taas Dharan kävi ehkä välillä hermoille. Heidän rakkautensa syveni loppua kohden, vaikka ... (lue lisää)

Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1) rudi92 kirjoitti kirja-arvion (29.10.2017)
Keskiyön valtiatar - Cassandra Clare

Keskiyön valtiatar on aivan mahtava kirja. Minulla oli todella suuret odotukset kirjaa kohtaan, koska Claren tapa kirjoittaa on aivan mainio. Mietin myös, että aikooko nainen tuoda tähän kirjaan edellisestä kirjasarjasta tuttuja hahmoja. Vastaus on kyllä, mikä oli erittäin hyvä veto. Oli kuitenkin loistavaa, etteivät tutut hahmot vieneet koko showta, vaan he olivat loppujen lopuksi todella pienessä roolissa.

Pidin myös siitä, että kirjassa selitettiin ... (lue lisää)

Talvinen tarina (Keltainen kirjasto, #192) HourglassEyes kirjoitti kirja-arvion (29.10.2017)
Talvinen tarina - Mark Helprin

Omituinen,hypnoottinen...

Ja yllättävän nopealukuinen, vaikka tekstiä piisaa melkein 900 sivun verran.

Tarina on kiehtova ja maaginen, eikä elokuva tee lainkaan oikeutta tarinan monipuolisuudelle ja ulottuvuuksille. Ei ehkä se helpposelkoisin kirja pomppivine vuosineen, tapahtumineen ja henkilöineen, mutta sangen antoisa kokemus lukijalle, jos tämän vain kestää.

Suden veli (Muinainen pimeys, #1) Lumihiutale kirjoitti kirja-arvion (25.10.2017)
Suden veli - Michelle Paver

Kirja tempaisi heti mukaansa, sillä jo alussa alkoi tapahtua.

Nautin siitä, kuinka luonnonläheinen tämä kirja oli.Puilla oli oma energiansa, klaaneilla oli omat tietäjät jotka osasivat ennustaa luista ja tähtien liikkeistä.Tarkemmin sanottuna koko metsä oli siellä asuville rakas koti,josta he saivat ravinnon ja varusteet. 

Kirja kertoi hyvin siitä kuinka ennen elettiin ja tarjosi ... (lue lisää)

Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3) Xhex kirjoitti kirja-arvion (24.10.2017)
Peilikaupunki - Justin Cronin
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Viimeinen valtakunta (Usvasyntyinen, #1) KiraNiia kirjoitti kirja-arvion (23.10.2017)
Viimeinen valtakunta - Brandon Sanderson

Itse tykkäsin paljonkin tästä hieman erilaisesta fantasiasta! Sopiva varsinkin heille, jotka kaipaavat hieman haastavampaa, älyllisempää fantasiaa! ;)

Kuninkaan kahleet (Hopea, #3) Q_Black kirjoitti kirja-arvion (20.10.2017)
Kuninkaan kahleet - Victoria Aveyard

Olen tuntenut monen kuukauden ajan itseni ihan huonoksi lukutoukaksi. En ole aikoihin päässyt oikein kiinni lukemiseen ja monet muut asiat vieneet enemmän huomiota. Nyt kuitenkin sain lukaistua tämän tiiliskiven loppuun. En tiedä johtuiko omasta huonosta tämän hetkisestä lukumotivaatiosta vai mistä, mutta tuntui ettei tämä kirja lopu ikinä. Olen pitänyt alusta asti tästä tarinasta ja se onkin edennyt hyvään tahtiin. Ainakin tähän kirjaan asti. Minusta vähän tuntui, että ... (lue lisää)

Callan sudet (Musta torni, #5) Cliffer666 kirjoitti kirja-arvion (20.10.2017)
Callan sudet - Stephen King

Kahden edellisen osan ollessa lähes yksinomaan pelkkää takaumaa, - eeppinen ja intensiivinen Velho, järkälemäinen eepos, sekä Kingin myöhemmin kirjoittama pienehkö lisäosa tarinalle, eräänlainen ylimääräinen välipala faneille - niin tässä viidennessä osassa palataan takaisin Säteen polulle ja tuolle Rolandin ja kumppanien muodostaman ka-tet:in yhä mahtipontisempiin mittasuhteisiin kasvavalle ja kaikkien kannalta jollain tapaa kohtalokkaalle matkalle kohti mystistä Mustaa ... (lue lisää)

Surunhauras, lasinterävä lukuvalo kirjoitti kirja-arvion (19.10.2017)
Surunhauras, lasinterävä - Siiri Enoranta

Enpä ole aikoihin lukenut mitään yhtä kaunista kuin Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä! Erityisesti vaikutuksen teki Surukauriin saaret, saarten kansa ja heidän uskomusjärjestelmänsä ja siihen liittyvä problematiikka. Jos näet kauriin vain vilahdukselta, vältyt suurilta suruilta. Mutta jos näet kauriin tarkemmin, ehkä jopa uppoat sen suuriin tummiin silmiin, saat elämässäsi kokea myös suurta surua. Vähän kuin elämä itse, useimmiten kaikelle suurelle ja kauniille ... (lue lisää)

Alicen seikkailut ihmemaassa Aloie kirjoitti kirja-arvion (14.10.2017)
Alicen seikkailut ihmemaassa - Lewis Carroll

Tämä nonsense-kirjallisuuden klassikko tuli luettua vihdoin näin aikuisiällä, mutta jätti lopulta kylmäksi. Teoksen maailman logiikka seuraa ikään kuin lapsen leikkiä: hahmot, tilanteet ja maailma ovat hetkessä ylösalaisin ja kielen tasolla pysyvä pyörittely on . Käsittääkseni teos pohjautuukin improvisoituun tarinaan, joka on kerrottu aidon Alice Liddellin ja hänen sisartensa iloksi.

Kirjan mainetta populaarikulttuurissa on kuitenkin synkentänyt paitsi kirjassa ... (lue lisää)

Tapahtui eräänä päivänä Aloie kirjoitti kirja-arvion (14.10.2017)
Tapahtui eräänä päivänä - Daphne Du Maurier

Tapahtui eräänä päivänä on 70-luvun dystopiakirjallisuutta, joka kiinnostavasti ennakoi nykytapahtumia: siinä Iso-Britannia eroaa Euroopan yhteisöstä ja muodostaa sotilasliiton Yhdysvaltojen kanssa. Teos kuvaa miehitystilanteen ja vastarintaliikkeen tapaisia asioita yllättävän kevyesti ja huolettomasti - tekstissä on paljon pientä huumoria. Kaikista kiinnostavimmillaan teos on, jos sitä peilaa paitsi nykyhetkeen myös Iso-Britannian siirtomaamenneisyyteen. Tämä jää ... (lue lisää)

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 320

Paikalla 3 jäsentä ja 34 vierailijaa
MiraK, Nunia, duiduli79
Uusin jäsen: Kristiina
Jäseniä yhteensä: 7455