Uusimmat kirja-arviot

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 321

Locke Lamoran valheet (Herrasmiesroistot, #1) Snapsu kirjoitti kirja-arvion (15.01.2018)
Locke Lamoran valheet - Scott Lynch

Mielestäni kirja oli nopea tempoinen ja piteli minut näpeissään loppuun saakka. Locke Lamora oli henkilönä mielenkiintoinen ja samaistuttava, ehdottomasti kirjan moniuloitteisin henkilö. Kirjailija oli kuitenkin onnistunut luomaan monia herkullisia henkilöhahmoja jotka olivat varsin erilaisia toisiinsa verrattuna. Yllätyin kuitenkin siitä kuinka raaka kirja paikoitellen oli, sillä kirjoitustyyli toi vahvasti mieleen nuorille suunnatun fantasiakirjan. Kaiken kaikkiaan huikea tariana johon toivoisi lisää kirjoja.

Kuninkaan paluu (Taru sormusten herrasta, #3) Lintukarhu kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Kuninkaan paluu - J. R. R. Tolkien
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kiinalainen kissa: Satuja ja tarinoita Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Kiinalainen kissa: Satuja ja tarinoita - Mika Waltari

Lapsille tarkoitettu Waltarin taidesatukokoelma on yhdistelmä vekkuleita ja paikoin ilkikurisiakin eläinsatuja, paljon maagisia olentoja, lohdutonta kaukokaipuuta, itäisiä puutarhoita ja kristillisiä legendoja. Satujen ja kertomusten tyylit ja pituudet vaihtelevat paljonkin - kolmesta sivusta moneen kymmeneen ja Waltarin tyttären lapsuushassutuksista fantasiakirjallisuuden rajamaille - mutta yhtenäisyyttä kokonaisuudelle antavat Samppa Lahdenperän kauniit ja satumaiset kuvitukset. ... (lue lisää)

Viimeinen manner (Kiekkomaailma, #22) Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Viimeinen manner - Terry Pratchett

Näin aluksi on sanottava, että Rincewind-linja on minusta aina ollut kaikista heikoin Kiekkomaailma-sarjan juonilinja. Rincewind hahmona lähinnä toistaa itseään ja toimii Kiekkomaailman eri kolkkien esittelijänä siinä, missä muut hahmot kehittyvät. Tämänkin teoksen lähtökohta on tuttu jo monesta sarjan teoksesta: Rincewind pakenee jonnekin eksoottiseen paikkaan ja yrittää selvitä hengissä. Kaikeksi onneksi sivujuonessa saadaan seurata Näkymättömän Yliopiston ... (lue lisää)

Ptolemaioksen portti (Bartimeus-trilogia, #3) Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Ptolemaioksen portti - Jonathan Stroud

Bartimeus-trilogian kolmas osa on ehkäpä mahtavin päätösosa, jonka olen nuorten fantasiassa lukenut: se johdattaa sarjan surullisenkauniiseen tuhosinfoniaan esiteltyään ensiksi ristiriitojen repimän maailmansa olevan hajoamispisteessä. Hahmonkehitys ei sarjassa ole kaikkiaan kovin syvää, mutta Nathanielin, Bartimeuksen ja Kittyn dynamiikka yksinkertaisesti toimii. Toiminta on entistä epätoivoisempaa "kaikki pelissä"-kamppailua alusta loppuun ja sarjan maailman yhteiskunnalliset ... (lue lisää)

Golemin silmä (Bartimeus-trilogia, #2) Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Golemin silmä - Jonathan Stroud

Golemin silmä jatkaa oikein ansiokkaasti Bartimeus-trilogiaa syventämällä ensimmäisessä osassa esiteltyä maailmaa entisestään. Uudella hahmolla otetaan täysin uusi näkökulma maailmaan, mikä on oikein onnistunut tapa tuoda ristiriitoja moniulotteisuutta tapahtumiin. Yhteiskunnallinen ote saa teoksen olevan nuortenkirjaksi harvinaisen viihdyttävää luettavaa näin aikuisenkin näkökulmasta. Lisäksi Nathanielin hahmonkehitys on teoksen alussa jo ottanut mielenkiintoisen ... (lue lisää)

Samarkandin amuletti (Bartimeus-trilogia, #1) Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Samarkandin amuletti - Jonathan Stroud

Teiniaikojen suosikkitrilogiani aloitusosa Samarkandin amuletti on vauhdikasta nuorten fantasiaa, joka sekä noudattaa että rikkoo fantasiakaavoja. Stroudin kieli on sujuvaa ja vauhdikasta, ja teoksen taikamaailmana toimiva vaihtoehtohistoriallinen Lontoo on kiehtova ympäristö, jossa on paljon potentiaalia erilaisiin kehityssuuntiin ja ristiriitoihin. Teoksen huumori iski minuun paremmin teini-ikäisenä, mutta hahmonrakennus toimii edelleen. Teoksen runsaita alaviitteitä on ... (lue lisää)

Onnellinen prinssi ja muita tarinoita Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Onnellinen prinssi ja muita tarinoita - Oscar Wilde

Onnellinen prinssi on taidesaduksi luokiteltavissa oleva kokoelma Wilden yltäkylläisiä ja viimeisen päälle kauneudella kuorrutettuja satuja. Niissä on ikuista rakkautta, uhrautuvuutta jonka kauneus ja nuoruus pyhittää, suuria tunteita ja suuria kääntymyksiä - dramatiikkaa ei siis puutu. Osassa saduista on lisäksi vahva satiirinen vivahde, joka tekee niistä paikoin jopa piikitteleviä. Teos on luonnollisesti myös kirjoitusajankohtansa värittämä: esimerkiksi ... (lue lisää)

Mustesydän (Mustesydän-trilogia, #1) Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Mustesydän - Cornelia Funke

Tämä nuoruuteni suosikkikirjoihin kuuluva teos on rakkaudenosoitus kirjoille ja lukemiselle. Funken kauniit kuvitukset ja nuortenkirjaan hyvin sopiva tyyli antaa Mustesydämelle ja koko sen aloittamalle trilogialle hyvät lähtökohdat. Hahmoista suurin osa on melko tyypiteltyjä ja yllätyksettömiä, mutta muutama oikein viihdyttävä ja oikeasti kiinnostavakin hahmo mahtuu mukaan. Plussana suloinen taikaeläin Gwin. Harmillisesti teos ei kuitenkaan seikkailun näkökulmasta ... (lue lisää)

Kohtalon miekka (The Witcher – Noituri, #2) Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Kohtalon miekka - Andrzej Sapkowski

Noituri-sarjan toinen osa jatkuu hyvin samaan tapaan kuin ensimmäinenkin: se on kokoelma erillisiä tarinoita, joissa Geralt seikkailee erilaisia hirviöitä ja moraalisia ongelmia vilisevässä maailmassa. Kohtalon miekassa tarinoiden rakenteet ovat entistä monipuolisempia ja filosofiset kysymyksenasettelut paremmin muotoiltuja, vaikkakin jonkin verran toisteisia. Seikkailua, taistelua ja eeppisyyttä on jälleen paljon, ja ne ovatkin temaattisten kysymysten lisäksi teoksen ... (lue lisää)

Harry Potter ja viisasten kivi (Harry Potter, #1) Allu kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Harry Potter ja viisasten kivi - J. K. Rowling

Aivan mahtava

Narnia: Kaikki tarinat Essi kirjoitti kirja-arvion (11.01.2018)
Narnia: Kaikki tarinat - C. S. Lewis

Narnian tarinat ovat jotain aivan legendaarisia. Tarinat ovat mielenkiintoisia ja siksi ne tempaavat mukaansa kerta toisensa jälkeen. Näiden tarinoiden parissa vietin teinivuosiani, koska sain isovanhemmiltani tämän yhteisniteen joululahjaksi 14-vuotiaana vuonna 2005.

Tätä ennen olin jo kuluttanut BBC:n julkaiseman Narnian Tarinat-sarjan puhki. Nämä VHS-kasetit ovat minulla yhä tallella.

Kuvun alla Angeliqa kirjoitti kirja-arvion (06.01.2018)
Kuvun alla - Stephen King

Jaksoi pitää jännityksessä loppuun asti vaikka välillä usko meinas loppua!

Lasipalatsi (Throne of Glass, #1) Q_Black kirjoitti kirja-arvion (05.01.2018)
Lasipalatsi - Sarah J. Maas

Ideana tämä kirja kiinnosti suuresti koska olen aina tykännyt kaikista vahvoista naishahmoista, jotka taistelevat ja joita ei poljeta lokaan. Celaena lupasi juuri tätä kirjan alussa ja sisäinen pikkutyttöni kiljahteli innosta. Pidin kirjan juonesta ja ideasta ja tarina eteni minusta juonellisesti aika kivaan tahtiin. Harmillisesti vain itse päähenkilö menetti sitä ärhäkkyyttään melko nopeasti juonen edetessä vaikkakin hänen pisteliäs ja ... (lue lisää)

Varjonmanaaja Essi kirjoitti kirja-arvion (04.01.2018)
Varjonmanaaja - G. P. Taylor

Hyvä kirja, joka kannattaa lukea.

Okei, kristinusko nousee kirjassa esille aika vahvasti, mutta ilman sitä kirjan juoni ei välttämättä olisi niin tehokas. 

Lopussa yhden henkilön kohtalo jää ikävä kyllä avoimeksi. Isompi harmi on se, että kirjan jatko-osaa ei ole käännetty Suomeksi. Osaan kyllä englantia, mutta sääliksi käy niitä, jotka ei osaa englantia tai osaavat sitä hyvin vähän.

Valinta (Valinta-sarja, #1) Yö (Eit) kirjoitti kirja-arvion (03.01.2018)
Valinta - Kiera Cass

Olin saanut itse kirjan etukannen kuvan ja takakannen tekstin perusteella sellaisen kuvan että kirja saattaisi olla hieman tylsemmän puoleinen. Kuitenkin kirjaa lukiessani sain pian huomata että käsitykseni ei osunut lainkaan oikeaan.

Voin siis vain todeta, että kirja oli ainakin omasta mielestäni sisällöltään oikein viihdyttävä ja voin siis suositella myös muille sen lukemista :) 

 

Viimeinen toivomus (The Witcher – Noituri, #1) Aloie kirjoitti kirja-arvion (12.01.2018)
Viimeinen toivomus - Andrzej Sapkowski

Noiturin seikkailut ovat sekoitus voimafantasiaa, seikkailutykitystä ja fantasia- ja satuperinteelle vinoilevaa leukailua. Viimeinen toivomus jakautuu useisiin erillisiin kertomuksiin, joissa haetaan uusia tulokulmia kansanperinteeseen sekä fantasian vakiutuneisiin hyvä-paha-akseleihin. Maailmanrakennus on sopivan taianomaista mutta jää lopulta turhan ohueksi, kuten myös päähenkilö ja ihmiskuva ylipäätään.

Annan kirjalle kolme tähteä: yhden muutamasta hieman ... (lue lisää)

Maamies ja lohikäärme Aloie kirjoitti kirja-arvion (01.01.2018)
Maamies ja lohikäärme - J. R. R. Tolkien

Maamies ja lohikäärme on ihastuttavaa satu-Tolkienia, jonka lempeän satiirinen ote Brittein saarten keskiakaan viihdyttää myös varttuneempaa lukijaa. Rakenteeltaan ja rytmitykseltään teos on puhdas lastensatu, jossa veikeät ja yksioikoiset hahmot seikkailevat fantasiamaailmassa. Tolkienin tapaan teoksessa on paljon huumoria, joka sykähdytti jo ensimmäisellä lukukerralla 13-vuotiaana.

Annan teokselle neljä tähteä: yhden lempeästä huumorista, toisen oikein ... (lue lisää)

Viinamaa Joonas kirjoitti kirja-arvion (26.12.2017)
Viinamaa - Mo Yan

Koin kirjan tyylin erittäin mielenkiintoiseksi. Se vaihtelee yksinkertaisesta ja koruttomasta rakenteesta mehevään ja rönsyilevään tekstiin. Realismi huutaa poissaolollaan, mutta tapahtumat, juonenkäänteet ja erinäiset tilanteet ovat sitäkin herkullisempia. Ei yhtä hyvä kuin Seitsemän elämääni, mutta hyvä yhtä kaikki.

 

 

Tulimieli (Kapinaenkelit, #1) Kastehelmi kirjoitti kirja-arvion (23.12.2017)
Tulimieli - Gillian Philip

Kirja on mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu. Kerrontatyyli on erilainen kuin useimmissa kirjoissa, mikä mahdollisesti tuntuu ensin hieman oudolta ja sekavalta. Kun tyyliin tottuu, on kirja miellyttävää luettavaa. 

Mielestäni kirja on hyvää ajanvietettä, joka pitää otteessaan, vaikkakaan ei yhtä vahvasti kuin jotkut kirjat. Juonessa esiintyy yllättäviä käänteitä, jotka saavat odottamaan tulevia tapahtumia entistä enemmän. Viittaukset tulevaan ovat hieman sekavia ... (lue lisää)

Hevonen ja poika (Narnian tarinat, #5) Essi Anna Eliisa Paasikivi kirjoitti kirja-arvion (17.12.2017)
Hevonen ja poika - C. S. Lewis

Hyvä kirja, joka sopii luettavaksi heti Velhon ja Leijonan jälkeen. Tarinassa on pari hieman hämmentävää kohtaa, mutta muuten en löydä siitä valittamisen aihetta.

Harry Potter ja Feeniksin kilta (Harry Potter, #5) Lintukarhu kirjoitti kirja-arvion (17.12.2017)
Harry Potter ja Feeniksin kilta - J. K. Rowling

Mielestäni tämä kirja on koko sarjan paras, sillä tässä käsitellään, enemmän kuin muissa osissa, henkilöiden omia tunteita ja toiveita. Tässä ei koko ajan räiskitä tainnutustaikoja sinne sun tänne. Ja uusi suojautumiawn opettaja on mitä parhain pahis;)

Yön kuiskaukset (Soturikissat: Tähtien enne, #3) Lintukarhu kirjoitti kirja-arvion (17.12.2017)
Yön kuiskaukset - Erin Hunter

Minusta soturikissat ovat hyvä sarja 9-13 vuotisilla, muttei yhtään sen vanhemmille. Kirjja on loppujen lopuksi lapsellinen, mutta kuitenkin hyvää ajanvietettä. Tämä kirja on...se nyt vain on...

Harry Potter ja kuoleman varjelukset (Harry Potter, #7) Lintukarhu kirjoitti kirja-arvion (17.12.2017)
Harry Potter ja kuoleman varjelukset - J. K. Rowling

Potterit ovat lempisarjani, olivat jo ennen tätä kirjaa mutta aiai millaisen mestariteoksen on Rowling tehnyt. Huumoria on vähemmän ja synkistelyä enemmän kuin aikaisemmissa osissa mutta ei se vie poi hyvää kirjoitustapaa. Kun olin lukenut tämän viimeisen kirjan, oli pakko heti ottaa viisasten kivi käteen ja lukea uudestaan. Koko sarja. Nyt olen lukenut sarjan 7 kertaa eikä siihen koskaan kyllästy. Ensin luin sarjan kahdessa kuukaudessa, sitten kuukaudessa. Nykyään luen sen kahdrssa viikossa. Voi että mikä kirja!!!

Harry Potter ja viisasten kivi (Harry Potter, #1) Lintukarhu kirjoitti kirja-arvion (17.12.2017)
Harry Potter ja viisasten kivi - J. K. Rowling

Tämä on loistavan nuorten fantasiasarjan ensimmäinen LOISTAVA osa. Rowling on kylvänyt kaikkialle huumoria jonka jaana kapari on saanut hyvin suomennettua. Kun minulle ensin suositeltiin"Pottereita" en uskonut että voisi olla olemassa näin hyviä kirjoja.

Sivu: 1 2 3 4 5 6 ... 321

Paikalla 3 jäsentä ja 69 vierailijaa
Emelie, punnort, Wind
Uusin jäsen: Sara
Jäseniä yhteensä: 7614