Uusimmat kirja-arviot

Historiantutkija NoctilucA kirjoitti kirja-arvion (17.11.2018)
Historiantutkija - Elizabeth Kostova

Nyt oli sitkeää. Kirjettä kirjeen perään ja kaikki on ylitsevuotavaa, sanoinkuvaamatonta ja äärimmäisen suunnatonta.

edit: huomasin juuri, että suomennos on kaiken huipuksi tehty alkuperäisen romaanin LYHENNELMÄSTÄ, vaikka tämänkin selättäminen oli jo työn ja tuskan takana. Vau! Aina sitä yllättyy.

Legioona (Talon-saaga, #4) rudi92 kirjoitti kirja-arvion (16.11.2018)
Legioona - Julie Kagawa
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Parantaja NoctilucA kirjoitti kirja-arvion (15.11.2018)
Parantaja - Antti Tuomainen

Sujuvalukuinen kirja, joka maalaa ankean kuvan tulevaisuuden Helsingistä. Juoni ei ollut kummoinen, mutta pidin lopetuksesta.

Sotilaat (Talon-saaga, #3) rudi92 kirjoitti kirja-arvion (11.11.2018)
Sotilaat - Julie Kagawa

Sotilaat jatkaa vaikuttavaa Talon-saagaa mallikkaasti. Juoni ja hahmot ovat pysyneet mahtavina ja mielestäni Emberin ja Garretin, sekä Emberin ja Rileyn väliset suhdekoukerot ovat parasta antia kirjassa. Totta kai jännittävät tapahtumat olivat myös loistavia ja taitavasti kirjoitettuja, mutta mielestäni Kagawa on taitavammillaan kirjoittaessaan vaikeista tunneasioista. 

Talon-saaga on ehdottomasti yksi parhaimpia kirjasarjoja ja odotan innokkaasti neljännen osan lukemista.

Ihmiskunnan loppulaukka Velma kirjoitti kirja-arvion (11.11.2018)
Ihmiskunnan loppulaukka - Arto Paasilinna

Tykkään Paasilinnan kirjoista keskimäärin muutenkin, mutta tämä oli nyt äskettäisellä uusintaluvulla siitä parhaasta päästä. Kirja tarjoilee muun muassa puhuvia hevosia ja yhden vaihtoehdon siitä, miten ihmiskunta katoaa hitaasti maasta, kun syntyvyys loppuu. Ei ehkä ihan tyypillisin dystopia, mutta toisaalta sopiva Paasilinnan normaalille kohderyhmälle. 

Seleesian näkijä (Kaksosauringot, #2) Velma kirjoitti kirja-arvion (11.11.2018)
Seleesian näkijä - Erika Vik

Pidin tästä vähän enempi kuin ensimmäisestä osasta, tässä oli jo päästy eri tavalla vauhtiin ja tyyli alkoi tuntua paremmalta. Ensimmäisen osan kohdalla oli olo, että tarina olisi kannattanut tiivistää yhteen kirjaan, mutta tässä ei enää  niin selkeästi tuntunut samalta ja lopullisesti sitä voi arvoida vasta viimeisen kirjan lukemisen jälkeen. Tämä ei myöskään tuntunut siltä, että kyseessä olisi vain joku väliosa trilogian alun ja lopun keskellä, vaan ihan itsenäiseltä kirjalta. 

Teemestarin kirja Velma kirjoitti kirja-arvion (11.11.2018)
Teemestarin kirja - Emmi Itäranta

Tämä oli todella hyvä ja olisi kannattanut lukea jo paljon aiemmin, mutta siitähän ei voinut olla etukäteen varma. Tarina vei mukanaan ja harmitti, kun kirja loppui liian aikaisin. Tässä olisi ollut aineksia pidempäänkin kirjaan, kun joitakin asioita olisi voinut käsitellä tarkemminkin ja joistakin sivujuonteista saada enempi irti. Tätä voi kehua myös kielellisistä ansioista. 

Kapinalliset (Talon-saaga, #2) rudi92 kirjoitti kirja-arvion (08.11.2018)
Kapinalliset - Julie Kagawa
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1) rudi92 kirjoitti kirja-arvion (09.11.2018)
Lohikäärmeet - Julie Kagawa

Kirja oli puhdasta mahtavuutta alusta loppuun. Juoni oli loistava ja erilainen, hahmot ihania ja omanlaisiaan ja toteutus todella erinomainen. 

Ember oli hyvä päähahmo. Hän oli rohkea ja itsenäinen, mutta samalla hieman epävarma ja ujohko. Garrett oli ihana. Oli ihanaa, kun päähenkilön rakkaudenkohde ei ollut mikään itsevarma paha poika, joka saa kaikki tytöt levittämään reitensä heti ensitapaamisella. Vaikka rakastankin Jacea (Varjojen kaupungit), Patchia (Langennut ... (lisää)

Valenda (Caraval, #2) Miss Pelling kirjoitti kirja-arvion (30.10.2018)
Valenda - Stephanie Garber

Taidan olla ainoita, jotka ei nauttinut tästä niin paljoa kuin ensimmäisestä osasta Caravalista. Joka tapauksessa Valenda imaisi mukaansa niin kuin ensimmäinen tarina ja olin tietysti lumoutunut.

Sisko Donatella on kiinnostava vastapaino Scarlettille ja kirjasta olisi tullut ehkä pidempi jos sitä olisi jälleen kertonut Scarlett sillä jos Scar jää pohtimaan pitkään monen virkkeen ajaksi, niin Tella hyppää sen koommin ajattelematta. Itse ehkä pidän enemmän Scarlettista ... (lisää)

Salamurhaajan oppipoika (Näkijän taru, #1) Nella kirjoitti kirja-arvion (29.10.2018)
Salamurhaajan oppipoika - Robin Hobb

Salamurhaajan oppipoika on todella monipuolinen ja kiehtova teos. Kirja etenee jännässä tahdissa ja tarina on todella koukuttava. 

Kirjan hahmot ovat kaikki todella moninaisia ja tekevät tarinasta entistä kiinnostavamman. Fitz on kirjan alussa kuuden vanha, mutta hän varttuu melko epätasaista tahtia kirjassa, joten Fitzin ikää ei oikein koskaan tiedä tarkkaan. Muuten kirjasta löytyy reilusti ihania ja toisaalta taas turhauttavia hahmoja.

Teoksen juoni on ... (lisää)

Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää Mallu M kirjoitti kirja-arvion (29.10.2018)
Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää - Walter Moers

Ihan mahtava kirja! Mukavan pitkä ja niin mielikuvituksellinen että mietin miten joku tälläisenkin tarinan on keksinyt. Jos joku myy tätä kirjaa niin ostan!! 

Valenda (Caraval, #2) rudi92 kirjoitti kirja-arvion (28.10.2018)
Valenda - Stephanie Garber
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Keplo Aloie kirjoitti kirja-arvion (27.10.2018)
Keplo - Stefano Benni

Keplo on maagisen realismin sävyttämä nuoren pojan kasvutarina. Tavallinen italialainen pikkukaupunki kansoittuu ties millä omalaatuisilla olennoilla, jotka seuraavat päähenkilön aikuistumista lomittuen sujuvasti "todellisuuden" kanssa. Teos voisi tällaisenaan sopia erityisesti teini-ikäisille, ja esimerkiksi sata ensimmäistä sivua kirjassa (eli sen ensimmäinen osa) voisi olla ihan hyvää koululukemistakin. Näkökulma on painottuneesti juuri pojan - nais- ja ... (lisää)

Sodan myrskyt (Hopea, #4) jp kirjoitti kirja-arvion (21.10.2018)
Sodan myrskyt - Victoria Aveyard
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Verso Eija kirjoitti kirja-arvion (20.10.2018)
Verso - Tuomo Jäntti

Kirja ei tuntunut suomalaiselta luultavaksi siksi, että henkilöiden nimet eivät ole perinteisen suomalaisia ja miljöössä ei ole Suomeen sijoittuvia piirteitä. Kirjan tapahtumat ja ylipäätään sen maailma on outo. Jokin aiheuttaa ihmisten versottumista eli kasveja, jäkälää, sammalta, kaarnaa ym. luonnon kasvustoa puskee ihmisen ihosta pintaan. Mikä aiheuttaa versottumista ja mitä versottuneille lopulta tapahtuu, on mysteeri. Sitten on vielä uppo-outo Gowiwa niminen ilmiö, ... (lisää)

Heräilevät jumalat (Themis-kansiot, #2) Eija kirjoitti kirja-arvion (20.10.2018)
Heräilevät jumalat - Sylvain Neuvel

Sarjan toinen osa ei tuonut mitään uutta erikoista mukanaan, jotta tarina olisi innostanut erityisemmin. Juonessa ei ollut sellaista kiinnostavuutta ja mysteeriä, mikä olisi pitänyt otteessaan ensimmäisen osan tapaan.  Tarinassa on enemmän toimintaa. Kerronnan formaattikin on jo eletty ja nähty. En oikein osaa sanoa tästä kirjasta mitään  – sellainen ihan OK. En ole varma jatkanko sarjaa eteenpäin - jäi cliffhangeriin. 3-

Aikaloukku (Across Realtime, #2) Eija kirjoitti kirja-arvion (20.10.2018)
Aikaloukku - Vernor Vinge

Rajattu ympäristö pystyttiin sulkemaan kuplaan, stasikseen, missä aika pysähtyy ulkopuoliseen reaaliaikaan nähden. Kuplat tuhoutuivat määrätyn ajan kuluttua eli näin pystyttiin siirtymään ajassa määrättömän pitkälle eteenpäin. Matkustusta tehtiin niin lyhyillä tuntien tai päivän mittaisilla hyppäyksillä kuin pidemmillä sadan ja tuhansien vuosien hypyillä.

Aikaloukku on jatkoa Rauhansodalle ja ei toimi ollenkaan itsenäisenä teoksena, vaikka ... (lisää)

Linna on aina ollut kotimme Eija kirjoitti kirja-arvion (20.10.2018)
Linna on aina ollut kotimme - Shirley Jackson

Ihmeen kauan kestikin, että ensimmäinen Shirley Jacksonin romaani suomennettiin – siis kyseessä on ensimmäinen suomennos, mutta Jacksonin viimeiseksi jäänyt romaani, jota monet ovat pitäneet hänen parhaimpana luomuksenaan. Luin kirjan reilu 6 vuotta sitten englanniksi ja tarina on pysynyt varsin hyvin muistissa. Silti halusin lukea myös suomennoksen ja samalla tukea pientä kustantamoa, joka ansiokkaasti teoksen on suomentanut. Nyt kun olen lukenut Jacksonin elämäkertaa, tarinaa ... (lisää)

Ensimmäinen yhteys Eija kirjoitti kirja-arvion (20.10.2018)
Ensimmäinen yhteys - Carl Sagan

Ensimmäinen yhteys on tiedemiehen kirjoittama science fiction romaani, joka on saanut elokuvasovituksen vuonna 1997. Elokuvan olen nähnyt kauan aikaa sitten ja oikeastaan se olisi riittänyt, sillä kirjamuodossa lukemista haittasi tarinan pitkäpiimäisyys. Ulkoavaruudesta tulleen viestin merkitystä ja tarkoitusta pohdintaan hartaasti. Uskovaiset, matemaatikot, poliitikot, tähtitieteilijät - jokaisella on omat pelkonsa ja uskomuksensa Viestiin liittyen. Itse tarinan runkojuoni ... (lisää)

Paholaisen päivä Eija kirjoitti kirja-arvion (20.10.2018)
Paholaisen päivä - Andrew Michael Hurley

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Halloweenin aikaan lokakuun lopulle. Endlandsin talolliset eivät vietä perinteistä Halloweenia kuten muualla kylillä on tapana vaan siellä vietetään vuosittaista Paholaisen päivää. Paholainen, vanha Kehno, houkutellaan silloin alas nummelta laaksoon ja tehdään erinäisiä rituaaleja Paholaisen karkotukseen ja poissa pysymiseen. Goottilaiseksi kertomuksen tekee vanha miljöö, monen sukupolven ajan Pentecostien pitämä ränsistyvä lammastila, alueen ... (lisää)

Valenda (Caraval, #2) Heidi kirjoitti kirja-arvion (17.10.2018)
Valenda - Stephanie Garber

Vauhdikasta menoa alusta loppuun. Ensimmäisen osan tyyliin käänteitä riitti loppuun saakka. Pidin kirjasta vielä enemmän, kuin ensimmäisestä, joka oli myös todella hyvä. Tämä koukutti niin pahasti, että luin kirjan yhdellä kertaa. Odotan seuraavaa osaa mielenkiinnolla.

Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1) PercyJacksonfani kirjoitti kirja-arvion (15.10.2018)
Tuulen nimi - Patrick Rothfuss

No huh.

Ensimmäisen kerran kun luin Tuulen nimen, en saanut siitä paljoa irti ja jätin jopa kesken. Häpeän itseäni syvästi...

Nyt, luettuani kirjan kokonaan loppuun asti, voin sanoa vain:

LOISTAVAAAA!

Sodan myrskyt (Hopea, #4) Nella kirjoitti kirja-arvion (15.10.2018)
Sodan myrskyt - Victoria Aveyard

Odotin tätä kirjaa yli kymmenen kuukautta, joten odotukseni olivat selvästi erittäin korkeat. En halunnut laskea kirjaa käsistäni kertaakaan, mutta toisaalta pelkäsin myös lukevani teoksen loppuun liian nopeasti. Ja tässä sitä nyt ollaan. Viisi päivää myöhemmin ja kirja-arvostelun parissa. Huoh. 

Victoria Aveyardin Sodan myrskyt ansaitsee mielestäni kaikki viisi tähteä, mutta minun on pakko ottaa tuo puolikas tähti pois kirjan lopetuksen vuoksi. ... (lisää)

Nälkäpeli (Nälkäpeli-trilogia, #1) Aloie kirjoitti kirja-arvion (14.10.2018)
Nälkäpeli - Suzanne Collins

Alkuun on myönnettävä, että Nälkäpeli on merkittävä teos YA-kirjallisuudelle, erityisesti Suomessa. Se paitsi aloitti dystopiabuumin myös teki selväksi, että nuorten aikuisten kirjallisuudelle on todellakin tilausta. 

Teos on jaettu kolmeen osaan, joissa seurataan Katnissin seikkailuja Nälkäpeli-kisoissa ensimmäisen persoonan kertojan kautta. Katniss on päähenkilönä miellyttävän maanläheinen - hän on käytännöllinen ja vastuuntuntoinen. Hänen järkeilyihinsä ... (lisää)