Lento - Jarkko Tontti 6.00   1

Etukannen kuva: iStockphoto. Sidottu, kansipaperi.

Maailmanlopun uhatessa jopa uskonnolliset ja poliittiset kiistat haalenevat; ihmisyksilön turhamaisuus ei silti vähällä hälvene.

Tähtitieteilijä Tiitus Toiviainen on matkalla kansainväliseen hätäkokoukseen Tokioon: asteroidi 433 Eros on ajautunut törmäyskurssille Maapallon kanssa.

Tiitus näkee itsensä avainasemassa katastrofin viime hetken torjunnassa, mutta onnettomien sattumien seurauksena hän juuttuu lentokentälle Moskovaan, ja maailmanlaajuisessa julkisuudessa pääsevätkin paistattelemaan hänen kollegansa. Vai onko sittenkään kyse sattumasta? Samalle lennolle on sattunut muitakin ihmisiä, joilla on suuria suunnitelmia ja mahtipontisia tavoitteita.

Tiitus on vienosti ylpeä naistenmiehen taipumuksistaan, vaikka ne uhkaavat tuhota hänen avioliittonsa. Mutta myös tieteellinen uskottavuus on vahvasti sidoksissa hänen itsetuntoonsa.

Jarkko Tontti (s. 1971) on kirjailija ja lakimies. Tällä hetkellä hän toimii kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PENin puheenjohtajana. Romaani Lento on terävä aikalaissatiiri tämän hetken mediayhteiskunnasta, tiedemaailman surkean pienistä ympyröistä ja ihmisestä maailmanlopun edellä.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 26, 2013 (Otava)
Tietoja muokattu huhtikuu 17, 2017
Muita teoksia kirjailijalta Jarkko Tontti
Vedeera ja polttavan auringon maa (Vedeera #3) 6.00   1
Vedeera vaarallisilla vesillä (Vedeera #2) 7.80   5
Vedeeran taru (Vedeera #1) 7.26   15