Ei kuvaaUsva 4/08 käsittelee lapsuutta, suvun jatkamista ja vanhemmuutta spekulatiivisin elementein maustettuna.

Lataa pdf (1,4 Mt) osoitteesta http://www.usvazine.net/usvazine408.pdf

Mukana kirjoittajina Pekka Halonen (haastattelu) sekä novellistit Boris Hurtta, Natalia Laurila, Marketta Niemelä, Marika Riikonen, Katja Salminen, Raili Summanen.

 

Ensinnäkin nyt on luettavissa vuodelta 2002 Katja Salmisen Oksia puita, kuolleitten luita, joka yhdistelee pakanallisia teemoja nykypäivään. Salminen maalaa lukijan eteen metsän, jonka puut kätkevät sisälleen salaisuuksia. Eräkämpälle viikoksi vetäytynyt nainen kohtaa metsässä muinaisia voimia.

Toinen Nova-palkittu on vuoden 2008 Nova-kakkonen, Marketta Niemelän tehokas scifiteksti Västäräkki, joka maalailee ete
emme hätkähdyttävän tulevaisuuskuvan vanhemmuudesta ja lasten roolista maailmassa, jossa äitiys on sopimusasia.

Äiti ja poika valmistautuvat joulun viettoon Raili Suhosen novellissa Konrad. Yhdessäoloa varjostaa äidin epäilys pojan todellisesta olemuksesta. Vanhemmuuteen liittyy myös Natalia Laurilan nykyaikaan sijoittuva romanttinen novelli Biologinen käkikello, jossa esiäidit alkavat vaatia jälkikasvultaan hyvitystä. Novelliin liittyy kiinteästi taustatarina, joka valottaa formaattinovellin kirjoittamiseen liittyvää vaikeutta.

Boris Hurtalta käynnistyy kansanperinteestä voimansa ammentavien novellien sarja. Ensiksi julkaistaan Hevosenpäivä, jonka kirjailija itse luki ääneen Usvan talvileirillä 2008. Tarinan Aapeli on ankarissakin olosuhteissa hyvin onnekas mies, mutta onnella on hintansa, ja hevosensa kanssa on syytä pysyä hyvissä väleissä.

Marika Riikosen Melkein viimeinen maailma on viiltävä kertomus lapsen maailmasta ja sen kaikkivoipaisuudesta. Novelli sijoittui Risingshadowin kirjoituskilpailussa toiseksi vuonna 2008 ja on julkaistu aiemmin samaisella foorumilla.
Lisäksi numerossa on fantasiaromaani Peuraheimon kirjoittajan Pekka Halosen haastattelu sekä kirjakatsaus vastaavan toimittajan haaviin tartt
uneisiin mielenkiintoisiin julkaisuihin.
Log in to comment
Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).
Paikalla 44 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582