Syksyllä 2007 kotimaisten sf/f-kirjoituskilpailujen kenttään saatiin uusi tulokas, 13–17-vuotiaille nuorille suunnattu Noviisi. Kyseessä on vuodesta 2000 järjestetyn Nova -kirjoituskilpailun nuorempi sisarus, joka ensimmäisellä kerralla järjestettiin alueellisena. Vuonna 2009 Noviisi laajenee valtakunnalliseksi.

Kilpailuun haetaan science fictioniin tai fantasiaan liittyviä novelleja, muutoin aihe on vapaa. Voidakseen osallistua Noviisiin tekstien on oltava alkuperäisiä ja ennen julkaisemattomia niin paperilla kuin verkossa. Kisaan voi myös halutessaan ottaa osaa useammalla novellilla. Tekstin maksimipituus on 10 000 merkkiä (välilyönteineen), mikä vastaa paperilla noin viittä sivua tekstiä.

Novellit tulee lähettää sähköpostin liitetiedostona 31.5 keskiyöhön mennessä osoitteeseen noviisikilpailu@gmail.com. Valitse tiedostomuodoksi rtf. Jos olet epävarma, kysy ohjeita em. osoitteesta ennen tekstin lähettämistä.

Kisan tuomariston muodostavat kirjailija Ilkka Auer, Noviisi 2007:n voittajat Klaus Maunuksela ja Vilhelmiina Palonen sekä Risingshadow-foorumin edustaja Ella Peltonen. Palkintoihin on varattu 300 euroa, jonka kisan tuomaristo jakaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Palkintosumma voi myös nousta nyt ilmoitetusta avustusten myötä.

Lisäksi kisaan osallistuneiden kesken arvotaan viisi kappaletta Suomen Tieteiskirjoittajien julkaisemaa Kirjoita kosmos -kirjoittajaopasta sekä viisi scifi- ja fantasiakirjoittajille suunnatun Kosmoskynä-lehden tilausta vuodelle 2010. Kilpailun voittajat julistetaan syys- ja lokakuun vaihteessa 2009.

Noviisin järjestävät Suomen Tieteiskirjoittajat, Turun yliopiston Tieteiskulttuurikabinetti ja Lastenkulttuurin taitotalo ValoAurinko.

Lisätietoa ja tarkemmat säännöt löytyvät Noviisin www-sivuilta osoitteesta:

http://noviisi.blogspot.com

Log in to comment
Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Tuomas Anttonen
Jäseniä yhteensä: 9389