Numero 1/2010 on vierailevan päätoimittajan Petri Salinin käsialaa. Lataa numero osoitteesta http://www.usvazine.net/usvazine110.pdf

Seitsemän näkökulmaa tulevaisuuden rikokseen, seitsemän taidokkaasti sommiteltua tulevaisuuskuvaa: seitsemän pelottavaa, huolestuttavaa, ajatuksia herättävää novellia. Seitsemän rikosta. Seitsemän kohtaloa. Lue ennen kuin lukemisesta tehdän rikos!

Usva on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä ilmainen verkkolehti.
Tämän numeron novelleissa kirjoittajat pohtivat tulevaisuutta ja tulevaisuuden rikoksia ilahduttavan monelta kantilta ja yllättävin tuloksin. Jarmo Karosen science fictionia ja murhamysteeriä raikkaasti yhdistelevässä Amias Lembeckin antinomiassa kosketellaan niin kloonausta kuin aikamatkailuakin. Tässä elegantissa, älyllisesti kutkuttavassa, ihastuttavan elliptisessä, tiedettä, uskontoa ja filosofiaa yhdistelevässä novellissa esitetään paljon kysymyksiä, mutta annetaan vähän vastauksia: paradoksia parhaimmillaan. Timo Surkan hätkähdyttävässä Frankenstein-muunnelmassa Lihan kaava pohditaan kuka onkaan lopulta syyllinen? Ja mihin? Ei suositella heikkohermoisille. Kuten ei myöskään aina korrektin J.K. Miettisen novellia Niin kaunis, joka lienee Miettisen käsitys rakkaustarinasta.

Harri Erkin Terrori-isku tarjoaa virkistävän pähkinän purtavaksi. Mitä tapahtuukaan yhteiskunnalle ja ihmiskunnan koko historialle, jos avaruusmatkailu voidaan suorittaa madonreikiä hyväksi käyttäen ja ihmiskunnan koko aika-avaruudellinen jatkumo romahtaa omaan mahdottomuuteensa? Entä onko terrorismi koskaan oikeutettua? Tai fiksua? Sekä J-P Koskinen (Kaidalle polulle) että tässä lehdessä ensimmäisen novellinsa julkaiseva Markus Koskimies (Suojelusenkeli) tarkastelevat tiukasti kansalaisiaan kontrolloivaa yhteiskuntaa, eikä tulos ole kovin kaunis. Valitettavasti se ei ole kovin kaukaa haetun tuntuinenkaan. Kuinka pitkälle olemme kansalaisina valmiita antamaan periksi viranomaisten pakkovallalle? Kysytäänkö meiltä edes? Taina Teerialhon Albiinojen aika käsittelee epämiellyttävän ajankohtaista aihetta: äärimmäistä ympäristörikosta. Ilman vettä emme pärjää – mitä jos vedelle joku päivä sattuu jotain? Mitä me sitten teemme?
Log in to comment
Keskustele aiheesta foorumilla (0 viestiä).
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: Jesse Tall
Jäseniä yhteensä: 9874