Kansanedustaja Leena Rauhala (kristillisdemokraatit) on teki hallitukselle 2.6.2010 kirjallisen kysymyksen ilmestymässä olevan wicca-aiheisen kirjasarjan julkaisemisesta. Hän teki myös sarjan sisällöstä tutkintapyynnön Keskusrikospoliisille. Sarja on Rauhalan mukaan sopimaton nuorille, koska siinä muun muassa käytetään huumeita ja päihteitä.

Rauhalan mielestä ”tällaista materiaalia ei tulisi lainkaan julkaista Suomessa”.  Kyseessä oli yhdysvaltalaisen Cate Tiernanin (s. 1961) Sweep/Wicca-sarja. Sarjaa oli julkaisemassa Stabenfeldt-kustantamo. Helsingin sanomien mukaan kustantamossa huolestuttiin, kun he saivat kuulla että wicca-uskonto on oikeasti olemassa. Kustantaja päätti 8.6.2010 olla julkaisematta kirjasarjaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Syynä on sarjan wiccaan liittyvä sisältö.

Tiernanin sarja kertoo Morgan Rowlands -nimisestä teinitytöstä, joka saa tietää olevansa noita. Sarjan ensimmäinen osa Book of Shadows ilmestyi vuonna 2001. Sarja on julkaistu Yhdysvalloissa, Britanniassa, Belgiassa, Hollannissa, Australiassa, Italiassa ja Ranskassa, selostaa Helsingin sanomat. Kustantamon mukaan kansanedustajan aloite ei vaikuttanut julkaisun peruuntumiseen.

Lähteet

Kansanedustaja haluaa kieltää wicca-aiheiset uutuuskirjat. Helsingin sanomat 8.6.2010.
Jussi Ahlroth: Kustantamo ei julkaise nuorten wicca-kirjasarjaa. Helsingin sanomat 8.6.2010. 
Sweep-kirjat kertovat noitatytöstä. Helsingin sanomat 8.6.2010. 
Wicca-nuortenkirjasarjaa ei sittenkään julkaista Suomessa. Ylen kulttuuriuutiset 8.6.2010.

 

Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).