Kustannusosakeyhtiö Teos järjestää fantasia-scifi-kirjallisuuskilpailun. Kilpailu on avoin fantasia- tai tieteiskirjallisuuteen kuuluville romaanikäsikirjoituksille 31.3.2011 asti.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kustannustoimittaja Maarit Halmesarka, kustantaja Silja Hiidenheimo, kirjailija Mikko Rimminen sekä tuomariston puheenjohtajana kirjailija Johanna Sinisalo. Voittaja julkistetaan Finncon-tapahtumassa Turussa kesällä 2011.

Pääpalkintona kilpailussa jaetaan 5000 euroa sekä kustannussopimus, joka takaa voittajaromaanin julkaisun kesän 2011 aikana. Lisäksi ansioituneille käsikirjoituksille voidaan jakaa tunnustuspalkinto, mikä merkitsee työn lunastamista Teokselle ja sen julkaisemista lähivuosina.
Kilpailuohjeet:

   * Kilpailussa haetaan kaunokirjallisia fantasia- ja scifi-romaaneja
   * Kilpailun kieli on suomi, ja se on avoin kaikille vähintään 16 vuotta täyttäneille
   * Käsikirjoitukset pyydetään kirjoittamaan tietokoneella, rivivälillä 2, ja palauttamaan sähköisessä muodossa, pdf- tai rtf-tiedostona, tällä lomakkeella
   * Tuomaristo käsittelee kaikki käsikirjoitukset nimettöminä
   * Käsikirjoitusten vastaanotto päättyy 31.3.2011

”Fantasia ja science fiction – niin suosittuja kirjallisuudenlajeja kuin ne maassamme ovatkin – nähdään monesti lajityyppeinä suppeasti. Fantasia ja scifi ovat suuren yleisön silmissä usein vain Taru sormusten herrasta -tyyppisiä myyttisiä satuseikkailuja tai avaruusmatkoihin ja tulevaisuuden tekniikkaan keskittyviä jännäreitä. Lajityyppien sateenvarjon alle mahtuu kuitenkin oikeastaan kaikki kirjallisuus, jossa arkitodellisuuden rajat rikotaan – tehtiin se sitten surrealismin, kauhun tai vaikkapa satiirin keinoin. Suomesta on pitkään puuttunut tämän lajin romaanikilpailu, ja Teos pyrkii nyt osaltaan täyttämään tämän mustan aukon”, kilpailuraadin puheenjohtaja Johanna Sinisalo kommentoi.
Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).