Jyväskylässä järjestettävässä Suomen suurimmassa tieteis- ja fantasiakirjallisuustapahtumassa Finnconissa näkyy vahvana kirjallisuus ja kirjoittaminen.

Perjantaina Keski-Suomen kirjailijatalon kirjoittajatapaamisessa kirjailija-kunniavieraat Pat Cadigan, Ellen Kushner ja Sari Peltoniemi kertovat omasta kirjoittamisestaan. Ilta huipentuu palautteellisen, aloitteleville kirjoittajille suunnatun Nova-kirjoituskilpailun palkintojenjakoon.

Viikonloppuna Finnconin kirjallisuus-ohjelma jatkuu yliopiston päärakennuksessa kirjallisuuspalkintojen merkeissä. Silloin julkistetaan Tähtifantasia-palkinto vuoden parhaalle käännösfantasiateokselle, ja ojennetaan Atorox-patsas vuoden parhaimmalle tieteis- tai fantasianovellille.
Sunnuntaina jaetaan Usva-lyhytnovellikilpailun palkinnot sekä järjestetään tieteis- ja fantasiakirjoittajille suunnattu vapaamuotoinen tapaaminen, jossa voi kysyä mitä tahansa kirjoittamiseen liittyvää paikalla olevilta kirjailijoilta ja kirjoittamisen konkareilta. Viikonlopun aikana on mahdollisuus seurata tieteis- ja  fantasiakirjallisuutta käsitteleviä luentoja ja paneelikeskusteluja. Paikalla ovat muun muassa kirjailijat Carita Forsgren, Petri Hiltunen, Boris Hurtta, Pasi Ilmari Jääskeläinen, Juha-Pekka Koskinen, Eija Lappalainen, Anne Leinonen, J. Pekka Mäkelä, Anni Nupponen, Tiina Raevaara, Vesa Sisättö, M. G. Soikkeli, Miina Supinen ja Ulla Viertola.

Finncon 2010 järjestetään Jyväskylän yliopiston päärakennuksella 16.–18. heinäkuuta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Päävastuun järjestelyistä kantavat Jyväskylän science fiction -seura 42 ja Finncon-yhdistys ry yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa.

Finnconin ohjelma on nyt julkaistu tapahtuman kotisivuilla  http://2010.finncon.org
Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).