”Uusi ja upea Tähtivaeltaja 3/10 on ilmestynyt!

Tähtivaeltaja 3/10:n pääjutussa päästämme Hannu Rajaniemen ääneen. Hänen vastikään Briteissä julkaistu esikoisromaaninsa The Quantum Thief on jo ennakkomaineensa perusteella vuoden kohutuin scifi-kirja. Trilogian aloittava teos on ehditty ennen ilmestymistään myydä ainakin Yhdysvaltoihin ja Suomeen. Kotoisella kielellämme Kvanttivaras ilmestyy ensi vuoden alussa.

Rajaniemen haastattelua täydentävät näyte Kvanttivaras-romaanista sekä aiemmin julkaisematon Palvelin ja lohikäärme -novelli. Nauti antaumuksella.

Tulevasta on kiinnostunut myös brittiläisen avaruusoopperan suurmestari Alastair Reynolds. Huippusuositun kirjailijan ajatuksia ja näkemyksiä kaivellaan esiin Tähtivaeltajan kryosohvalla.

Aina vuoteen 4000 asti meidät kuljettaa artikkeli Russ Manningin klassisesta Markos-sarjakuvasta. Lähtöpotkun jutulle antoi Finncon 09:n naamiaiset, jossa taiteilija Petri Hiltunen oli sonnustautunut Markoksen saappaisiin ja tunikaan. Kumma kyllä, suurin osa yleisöstä ei tunnistanut tätä tieteissarjakuvan merkkihenkilöä. Niinpä on jo korkea aika esitellä robottiajan mahtavin sankari Tähtivaeltajan sivuilla. Varsinkin kun Markoksen uudet seikkailut ovat juuri käynnistyneet Yhdysvalloissa.

Hilpeämmän näkemyksen tulevaisuudesta tarjoilee Terhi Tarkiaisen P. G. Wodehouse -henkinen novelli Minne yksikään herrasmies ei ole ennen mennyt. Tarina sijoittui Tähtivaeltajan viimevuotisessa novellikilpailussa kolmanneksi.

Päälle tietty vielä laajat kirja-, sarjakuva-, elokuva- ja dvd-arviot!

Pitäkää hubaa!”
Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).