”Sarjakuvayhteisö Kvaakin toista kertaa jaettavan Herra Koipeliini -tunnustuspalkinnon parhaasta käännössarjakuvasta vuonna 2010 ovat voittaneet yhteisesti sarjakuvan pienkustantajat.

Herra Koipeliini -palkinto jaetaan tänä vuonna kollektiivisesti suomalaisille käännössarjakuvan pienkustantajille – yleisenä ja yhteisenä tunnustuspalkintona.”

”Pienkustantajille palkinnon kuului mennä tällä kertaa, ja aivan ansiosta. Vuoden parhaiden käännössarjakuvien ehdokkaiden joukossa oli niin suurten, keskisuurten kuin pientenkin kustantajien teoksia. Kisa oli kiivas ja tasaväkinen.

Huuda Huuda, Kumiorava ja Apollo kustannus olivat kuitenkin ne kolme kirijää, jotka lopulta ottivat eroa muihin ja pääsivät palkintopallille. Ne keräsivät yhdessä yli neljäkymmentä prosenttia äänistä. Kvaak onnittelee sydämellisesti!

Sarjakuvan kustantaminen ei ole helppoa. Parhaimmillaan se kuitenkin on rakkautta sarjakuvaan. Innostusta ja omistautumista. Halua huutaa ilmoille sitä, mikä omassa sielussa tuntuu. Sisällöstä ja laadusta ei tingitä, koska se, mitä tehdään, on tärkeää. Sarjakuvan kieli osataan ja ymmärretään.

Pienkustantajat, monet muutkin kuin nuo kolme edellä mainittua, ovat kirjavoittaneet suomalaisen käännössarjakuvan kenttää. Ne ovat tarjonneet raikkaita tuulia ja uusia ihmeellisyyksiä ja vanhoja aarteita, avanneet ikkunoita Eurooppaan kuin Tulenkantajat aikoinaan tai tähynneet vielä kauemmaksi, muille mantereille. Sarjakuvakulttuurilla on sankarinsa.

Kuluva vuosi on suomalaisen sarjakuvan juhlavuosi. Käännössarjakuvalla on ollut suuri merkitys sille, millaiseksi kotimainen sarjakuva on muotoutunut.”

Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).