Nuorten kulttuuri- ja roolipelitapahtuma Ropecon 2011 järjestetään Espoon Otaniemessä 29.-31. heinäkuuta. Neljäätuhatta kävijää saapuu ihastuttamaan ja viihdyttämään myös kaksi ulkomaalaista kunniavierasta: monen roolipelaajan sankarihahmo Frank Mentzer ja lupaavan uran luonut Erik Mona.

Frank Mentzer (s. 1950) on pitkän linjan roolipelisuunnittelija, jonka ura ulottuu aina 1980-luvulle asti. Hänen saavutuksiinsa kuuluu mm. Suomessakin vaikuttaneen Role-Playing Game Associationin perustaminen. Erityisesti hänet tunnetaan Dungeons & Dragons Basic Gamesta, jolla sukupolvi suomalaisia roolipelaajia on aloittanut harrastuksensa.

Vuonna 1983 julkaistu Dungeons & Dragons Basic Game sekä sen monet lisäosat on käännetty 11 kielelle, ja myyntiluvut ovat miljoonissa. Todennäköisesti yksikään toinen teos ole tuonut yhtä suurta määrää uusia pelaajia roolipelien pariin, niin Suomessa kuin ulkomaillakaan.

Erik Mona (s. 1974, USA) on peliyhtiö Paizo Publishingin kustannuspäällikkö. Uransa aikana hän on päätoimittanut useita legendaarisia roolipelilehtiä ja luonut Ropeconissakin pyörineen Living Greyhawk -kampanjan. Monan töitä ovat julkaisseet Paizon lisäksi niin Wizards of the Coast, Green Ronin Publishing kuin The MIT Presskin. Hänen seikkailunsa Howl of the Carrion King palkittiin vuosittain parhaalle roolipelille myönnettävällä ENnie-palkinnolla vuonna 2009.

Log in to comment
Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).
Paikalla 1 jäsen ja 64 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455