Nova 2011 -novellikilpailun tulokset julkistettiin Finncon-Animecon-tapahtumassa Turussa perjantaina 15.7.2011. Kilpailun voittajaksi selvisi porvoolainen Jaana Lehtiö novellillaan "Palmikko". Toiseksi tuli helsinkiläinen Jenni Kauppinen novellillaan "Taikarasia" ja kolmanneksi eurajokilainen Sanna Varis novellillaan "Lievo".

Tänä vuonna kahdettatoista kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui 81 kirjoittajaa yhteensä 108 novellilla. Tuomareina toimivat tänä vuonna Marianna Leikomaa, Natalia Kisnanen, Heikki Nevala sekä Saara Henriksson, ja esiraadissa ahkeroivat Kirsi Saaros, Henna Sinisalo ja Natalia Kisnanen.

Kisan kärki oli tällä kertaa suhteellisen tasainen, mutta kärkikolmikko nousi melko selkeästi erilleen. Suosittuja teemoja tänä vuonna olivat muun muassa sudet, sukulaisuussuhteet, muinaisuuteen sijoittuvat tarinat ja planeettoihin vaikuttavat avaruudessa elävät olennot. Sen sijaan vanha suosikkiteema, elämän ja kuoleman välinen raja ja sen ylitys suuntaan tai toiseen, ei tänä vuonna ollut enää kiinnostanut kirjoittajia. Lisäksi vampyyrit loistivat poissaolollaan.

Tulokset:

1. Jaana Lehtiö: Palmikko (200 €)
2. Jenni Kauppinen: Taikarasia (100 €)
3. Sanna Varis: Lievo (50 €)
4. Anna Malinen: Elonleikkuu (40 €)
5. Kari Välimäki: Isomummon resepti (40 €)
6. Timo Männikkö: Joka sutta rakastaa (40 €)
7. Tuomas Saloranta: Torniin saapui muukalainen (40 €)
8. Samuli Antila: Matti Olavinpoika (40 €)
9. Inkeri Kontro: Juuret (40 €)
10. Jenni Kauppinen: Kotouttaminen (40 €)

Loppukilpailuun pääsivät lisäksi seuraavat nimimerkit: Aava Aallonharja, Amalia, Betelgeusen, Botanisti, Frans Bernhard, H. Wonderful, Itiökato, Katka, Klaavi, Manos, Ongelmalapsi, Otava, paperileikkuri, Ursus maritimus sekä Voikauhia.

Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).