Helsingin seudun HelMet-kirjastojen yhteistyötempaus ja Vantaan kaupunginkirjaston kirjastoauto Haaveen vierailu Ropeconissa oli menestys, joka toivottavasti avaa ovia yhä lisääntyvälle yhteistyölle kirjastojen ja harrastajien välillä. Perjantaina ja lauantaina Ropeconissa toimivat sekä kirjastoauto, jossa pystyi lainaamaan ja palauttamaan HelMet-aineistoa että HelMet-toimipiste sisällä Dipolissa, jossa kirjastoväki esitteli kirjastojen toimintaa sekä tutustutti kirjaston valikoimiin kuuluvien pelien pelaamiseen.

Kilveksi tuunattu HelMet-logo

HelMet-kirjastot täydensivät kevään aikana roolipelikokoelmiaan runsaalla kädellä, joten perjantain ja lauantain aikana Ropeconissa esillä ollut kokoelma oli niin kattava ja laadukas, että monet harrastajat jakoivat kiitosta ja ihmetystä kirjastotyöntekijöille. Kirjaston työntekijät olivat pääasiassa itsekin asiainharrastajia, joten asiantuntemus oli huimalla tasolla - erityistä huomiota sai myös kirjastoväen omistautuminen: Kaksipäiväistä läsnäoloa varten HelMet-logosta oli tuunattu heraldiseen kilpimuotoon tehty uusversio ja useilla kirjastolaisilla oli sarvikypärät päässään ja muuta teemanmukaista rekvisiittaa mukanaan. Kirjastolaiset herättivät huomiota myös yleissöpöllä olemuksellaan, kuulemma varsinkin rastapäiset kirjastomiehet aiheuttivat sydämentykytyksiä.

Kirjastoautossa oli lainattavissa myös laaja valikoima fantasia- ja scifikirjallisuutta, sekä tietysti kauhua ja aihepiiriin olennaisesti liittyvää musiikkia sekä genren elokuvia. Kokonaisuudessaan HelMet-esittely oli onnistunut aluevaltaus, ja erinomainen esimerkki siitä, kuinka pääkaupunkiseudun kirjastot ovat viime vuosina uudistaneet perinteistä kirjastotyöskentelyä ajantasaiseksi. Silti kirjastojen ajastaikaan jatkuva suurin valttikortti ei unohdu: Suomessa on mahdollista kohentaa sivistystasoaan ilmaiseksi, nyt myös alakulttuurien alueilla. Ja yhteistyö on voimavara, tämäkin tapahtuma tehtiin useiden HelMet-kirjastoyksiköiden yhteistyönä.

Linkki kirjaston tiedotteeseen.

Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).