Banneri

Yöstoori – kirjoita painajainen eloon!

Lumon kirjasto järjestää kirjailijoiden Nina Hurman ja Mike Pohjolan kanssa nuorille suunnatun, yön yli kestävän Yöstoori-tapahtuman 8.–9.11.2013.

Yöstoori on yhdistelmä live-roolipeliä ja perinteistä kirjoittamisleiriä, jossa vietetään yksi yö yhteisöllisen kirjoittamisen äärellä ammattikirjoittajien ohjauksessa. Tarinaa luodaan ja eletään samanaikaisesti ja tapahtuman vetävät kirjailijat luotsaavat kirjoittamisprosessia. Tavoitteena on tuottaa esim. novellimainen teksti, joka on osa Ninan ja Miken raamittamaa tarinaa. Kirjoittaminen ja sen ohjaus kestävät läpi yön. Yöstoori on myös eräänlainen live-roolipeli, jossa kirjoitusprosessia ”pelataan” tapahtuman vetäjien ohjauksessa.

Tule kirjoittamaan oma tarinasi yhdessä muiden asiaan vihkiytyneiden kanssa! Lumon kirjasto ja lukio sijaitsevat Vantaan Korsossa, ja Lumon monitoimitalon moninaiset tilat toimivat kirjoittamisen kulissina. Myös talo osallistuu tarinan syntyyn.

Tapahtuma alkaa perjantaina klo 18 yhteisellä iltaruoalla ja päättyy lauantaina klo 9 yhteiseen aamupuuroon. Kirjoittamisen etenemistä voi seurata etänä nettisivujen välityksellä. Uutisia, kuvia, videoita ja tunnelmapaloja sekä osallistujien kirjoittamia tekstejä julkaistaan netissä tapahtuman aikana.

Tapahtumaan on ennakkoilmoittauminen. Alle 18-vuotiaiden on pyydettävä huoltajalta lupa osallistua tapahtumaan. Tapahtuma on suunnattu 16-25-vuotiaille.

Kirjasto tarjoaa iltaruoan ja aamupuuron sekä kahvia ja teetä koko tapahtuman ajan. Osallistujat voivat ottaa omia eväitä mukaan. Kirjaston tiloissa on mahdollista levätä/nukkua, joten mukaan kannattaa ottaa makuualusta ja makuupussi.

Lisätietoja tapahtuman kotisivuilta.

Ilmoittautuminen 31.10. mennessä tästä.

Yhteyshenkilö:

Marjo Perälä
Lumon kirjasto
Puh. 09 8393 2252
S-posti: marjo.perala@vantaa.fi

 

Keskustele aiheesta foorumilla (3 vastausta).