Verkkolehti Usvan Arjen outous –kirjoituskilpailu on ratkennut. Kirjoituskilpailun tavoitteena oli etsiä novelleja, jotka käsittelevät arjen outoutta, toden ja tarun välimaastoa, surrealistisia mielenmaisemia tai realismin ja fantasian rajapintaa.

Kilpailun erikoisuutena oli se, että kukin tuomari valitsi itsenäisesti oman suosikkinsa, eikä tuomariston tarvinnut etsiä yhtä yhteistä voittajaa.

Kisan voittajaksi valikoitui neljä novellia.


Tuula Hautalan
(Tampere) Rat Masterson on mielikuvituksekas ja sadunomainen kuvaus yksinhuoltajaäidin ja hänen lapsensa arjesta, joka on seikkailuja täynnä.  Tämän novellin valitsi voittajaksi Petri Laine.

Jussi Katajalan  Vetehinen kertoo humoristisesti toimistoarjesta, jossa erilaiset moolokit, daimonit sun muut olennot huolehtivat laitteiden toiminnasta – jopa kahvinkeitin tarvitsee sisälleen olennon eri ulottuvuudesta. Novellin voittajaksi valitsi Boris Hurtta

Juri Nummelinin (Turku) novelli Puitten juuret kertoo moninkökulmatekniikkaa hyödyntäen kuntosalista, jossa alkaa tapahtua kummia. Novelli on Liisa Rantalaihon valitsema voittaja.

Katariina Juntusen (Oulu) Pohjavirtoja on tunnelmallinen ja väkevä murhenäytelmä joen rannalla seisovasta omituisesta tytöstä. Sekä Petri Salin että Irma Hirsjärvi valitsivat suosikikseen tämän saman novellin.

 

Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 132 novellia, yhteensä 952 liuskaa.

Voittajat ja parhaimmistoa julkaistaan toukokuussa ilmestyvässä Usvan numerossa 2/2007. Samassa numerossa on myös tuomariston kattavat analyysit kisan annista.

Järjestäjät kiittävät kaikkia osallistujia!

Usva on osoitteessa http://www.usvazine.net neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka julkaisee kotimaista spekulatiivista novellistiikkaa maagisesta realismista science fictioniin. Lehti on pdf-formaatissa, ja sen lataaminen on ilmaista.

P.S. Tällä hetkellä on käynnissä useita kirjoituskilapiluja, jonne tekstejään voi lähettää. Novan http://www.tsfs.fi/nova/ deadlinea siirrettiin juuri ja sinne voi osallistua 16.4 saakka. Tähtivaeltajan  novellikisaan voi osallistua 30.6 saakka.

Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).