ImageTähtivaeltaja täyttää kunnianarvoisat 25 vuotta!

 

Populaari- ja korkeakulttuurin moniottelija Tähtivaeltaja-lehti juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan. Nyt lehdestä on ilmestynyt 100. numero.

Vuosien varrella Tähtivaeltajan sivuilla on nähty mm. Finlandia-voittaja Johanna Sinisalon novelleja, The 69 Eyesin laulaja Jyrkin sarjakuvia ja legendaarisen radioääni Hannu Blommilan artikkeleja. Lehdestä on tullut arvostettu kommentaattori, jonka elokuva- ja kirja-arvosteluja lainataan tiheään ja jonka laaja-alaisten artikkelien ääreen palataan yhä uudelleen.

"Tavoitteenamme on levittää tietoa tieteis- ja fantasiakulttuurin kiehtovimmista ilmiöistä ja tekijöistä. Tähtivaeltaja tönii ihmisiä merkittävien kirjojen, elokuvien ja sarjakuvien pariin", tiivistää päätoimittaja Toni Jerrman.

 

25 vuodessa Tähtivaeltajan ilme on muuttunut ja sivumäärä lähes tuplaantunut, mutta lehden nuorekas asenne on pysynyt. Tähtivaeltajan teksteissä innostunut lähestymistapa yhdistyy vankkaan asiantuntemukseen. Tämä on taannut lehdelle uskollisen ja jatkuvasti kasvavan lukijakunnan.

 

25-vuotisjuhlan kunniaksi lehti järjestää tänä keväänä Tähtivaeltaja-päivän. Lauantaina 5.5. Dubrovnik Lounge & Lobbyn lavalle astuu mm. brittikirjailija Christopher Priest. Tilaisuudessa jaetaan myös perinteikäs Tähtivaeltaja-palkinto edellisen vuoden parhaalle tieteiskirjalle.

 

 

Tähtivaeltaja

 

Tähtivaeltaja on Helsingin Science Fiction Seuran julkaisema lehti, joka esittelee scifi-, fantasia- ja kauhukulttuurin eri osa-alueita. Lehden sataan sivuun mahtuu tiukkaa tietoa ja rentoa retostelua kirjallisuudesta, elokuvista, sarjakuvista ja musiikista. Mukana on myös koti- ja ulkomaisia novelleja sekä sarjakuvia. Tähtivaeltaja ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

http://www.tahtivaeltaja.com

 

 

Tähtivaeltaja 1/07

 

Tähtivaeltaja-lehden 100. numero sisältää amerikkalaisen fantasiakirjailija Jeff VanderMeerin haastattelun sekä bonuksena VanderMeerin 40-sivuisen Kuningaskalmari-tarinaliitteen. Tarkastelussa ovat myös tuore englanninkielinen avaruus-scifi sekä arvostetun sarjakuvakäsikirjoittaja Warren Ellisin monipolvinen ura. Fiktiopuolta numerossa edustavat englantilaisen Alastair Reynoldsin novelli, Petri Hiltusen sarjakuva sekä Mari Saarion Hekuma-kirjoituskilpailun voittanut kertomus. Uusien kirjojen, sarjakuvien ja elokuvien lisäksi arvostelussa on mm. vanhoja filmiklassikkoja, kuten Fritz Langin ohjaama Frau im Mond ja Truman Capoten käsikirjoittama The Innocents.

http://www.tahtivaeltaja.com

 

 

Tähtivaeltajasta sanottua

 

”Tähtivaeltaja on täysin välttämätön sille, joka haluaa seurata mitä scifi-fantasia-kauhu -akselilla tapahtuu Suomessa ja maailmalla.”

– Kriitikko Vesa Sisättö

 

”Tähtivaeltaja on kauniin nahkainen kumikukka lehtikulttuurimme mullantuoksuisessa kukkapenkissä.”

– Kirjailija Pasi Ilmari Jääskeläinen

 

"Tähtivaeltaja on ainoa oikea paikka etsiä tietoa uusista ja mielenkiintoisista kirjailijoista sekä scifin ja fantasian nupuillaan olevista trendeistä."

– Toimittaja Tero Ykspetäjä

http://partialrecall.blogspot.com/2007/04/thtivaeltaja-hits-100-issues.html

 

"'Hohto'? Blaah! 'Episodi'? Blaah! Blaah! 'Como'? Blaah! Blaah! Blaah! Unohtakaa tylsät mainstream-leffalehdet. Suomen paras elokuvia käsittelevä julkaisu kun on lehti, joka ei itse asiassa ole edes elokuville omistettu."

– Toimittaja Tatu Junni

http://plaza.fi/harrastukset/kaista/elokuvat/viikon-valio/viikon-valio-tahtivaeltaja-100

 

Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).