Image
Ropecon tulee taas! Tarjolla on conin historian ensimmäinen amerikkalainen naiskunniavieras Emily Care Boss ja suuret määrät myös ulkomaisia käviöitä. Kävijämäärä hipoo neljäätuhatta.

Tarjolla on roolipelejä, kortteja, miniatyyrejä, larppeja, esitelmiä, tanssia, leffoja, miekkailua ja työpajoja. Parasta on tietenkin tutustuminen muihin harrastajiin, niin suomalaisiin, ruotsalaisiin, virolaisiin kuin kauemmaltakin tulleisiin...

Tänä vuonna Ropecon haastaa kävijänsä teemoilla romantiikka ja yhteistyö. Romanttinen Ropecon sisältää niin ihmissuhteita luotaavia roolipelejä kuin luontoa, sankarillisuutta ja voimakkaita tunteita käsittelevää taidesuuntaukstakin.

Tapahtuman kakkosteema yhteistyö puolestaan viittaa pelisuunnitteluajatukseen, että pelin osallistujat eivät kilpaile toisiaan vastaan, vaan puhaltavat yhteen hiileen voittaakseen pelin joukolla. Yhteistyö on harrastuskentän toimijoiden ja järjestöjen keskinäisen toiminnan tehostamista.

Elokuussa Espooseen saapuvat roolipelialan veteraani Robin D. Laws, uutta indie-pelisuunnittelua edustava Emily Care Boss ja tanskalaisvahvistuksena miniatyyrimaalauksen asiantuntija Jakob Rune Nielsen. Romantiikka korostuu erityisesti Bossin peleissä.

Ropecon on Suomen suurin roolipelialan tapahtuma ja järjestetään tänä vuonna Espoon Dipolissa viikonloppuna 10.-12.8. Tapahtumassa pelataan paljon ja lisäksi harrastuksen eri puolia käsitellään esitelmissä, keskusteluissa ja työpajoissa. Viime vuosina kävijöitä on ollut 3500 ja 3900 välillä, ja samaa määrää odotetaan myös tänä vuonna.


LISÄTIETOJA:
http://www.ropecon.fi

Keskustele aiheesta foorumilla (0 vastausta).