Mustelmann avatar
Sivut: 1, 2

Dragon Age: Inquisition

14.10.2013
Katinka avatar
Biowaren Dragon Age -toimintaroolipelifantasiasarja on saamassa jatkoa joskus ensi vuoden puolella. Ensimmäisiä ennakoita on jo julkaistu, joten mieleni teki perustaa tälle myös odotusketju. Onko muita, jotka ovat kiinnostuneita näkemään, mitä tuleman pitää, vai onko tosiaan niin, ettei kukaan odota inkvisitiota?*

Dragon Age: Originshan oli Baldur's Gaten hengessä pitkään puurrettu eeppinen ryhmävetoinen fantasiaseikkailu, jonka parissa minäkin vietin reilut 200 pelituntia. Jatko-osansa Dragon Age 2 taas, noh, jakaa mielipiteitä. Biowaren tapaan hahmot, tarina ja dialogi olivat mahtavia, mutta taistelu Originssia yksilökeskeisempää ja yksinkertaistetumpaa. Pelin suurimpana ongelmana mainitaan usein keskeneräisyys: erilaisia luolastoja löytyi ehkä viisi kappaletta, joita sitten kierrätettiin koko pelin ajan. Juonessakin oli mielestäni parantamisen varaa.

Inquisitioninhan piti ilmestyä alun perin jo tänä vuonna, mutta julkaisua lykättiin, mikä on lopputuloksen kannalta todennäköisesti hyvä merkki. Juonesta tiedetään muutamia pääkohtia: maagisen maailman ja reaalimaailman raja on murtumassa ja demoneita vastaan taistelemaan tarvitaan pelaajan johtamaa inkvisiota. Juonen tiedetään käsittelevän myös maagien ja näitä valvovien temppeliritarien välisiä ristiriitoja, jotka olivat tapetilla erityisesti DA2:ssa.

Pelintekijät lupailevat Inkvisition yhdistelevän elementtejä kahdesta edellisestä pelistä ja sanovat myös taistelun keskittyvän entistä enemmän hyvän ryhmän kokoamiseen ja suunnitteluun. Pelaajalle luvataan myös suurta vaikutusvaltaa siihen, millaiseksi inkvisitio muodostuu, ja omia linnoituksiakin pitäisi päästä hallinnoimaan.

Itselleni Dragon Age: Inquisition on yksi eniten tällä hetkellä odottamistani peleistä. Lupaukset kuulostavat suurilta ja ainakin vaikuttaisi siltä, että Bioware (ja erityisesti EA) alkaa oppia kuuntelemaan myös pelaajia eikä vain rahankilinää. Edelliset pelit ovat pedanneet monia kiinnostavia mahdollisuuksia tarinan jatkolle. Itse innoistuin juuri viikonloppuna pelaamaan Dragon Age 2:ta uudelleen, puutteistaan huolimatta. Jo siinä on aineksia todella, todella hyväksi peliksi. Jos ne nyt jaksaisivat tämän tehdä rauhassa, kunnolla ja loppuun saakka...

Loppuun vielä trailer! http://www.youtube.com/watch?v=SpEsgxlZqro

*Tämä nerokas viittaus on törkeästi varastettu Tuukka Grönholmin ennakosta, Pelit 10/2013, s. 6.
Muokannut Hiistu (29.04.2015)
15.10.2013
Diara avatar
Tätä peliä olen minäkin ehtinyt jo muutaman tovin odottaa. Itse tutustuin aikaisempiin peleihin "väärässä" järjestyksessä: ensin sain lahjaksi Dragon Age 2:sen ja siihen ihastuttuani etsin käsiini Originsin ja sen laajennuksen Awakeningin. Kaikkien kolmen pelaamisesta on jo hetki mennyt, joten en ihan tarkkaan osaa määrittää, mistä pidin eniten. Awakening oli nyt tietysti pelkkä laajennus, joka ei tuonut mitään uutta mukanaan. Ehkä suurin ero minulle Originsin ja Dragon Age 2:sen välillä on se, että useiden yritysten jälkeen en ole kertaakaan päässyt jatko-osan lopputaistelua läpi enkä siis peliä loppuun asti. Onpahan vieläkin jotain, mitä saavuttaa tuon pelin kanssa.

Inquisitionia olen odottanut jo pidemmän aikaa ja olin pettynyt, kun julkaisua siirrettiin. Onhan se totta, että todennäköisesti laatu on parempi kun ei hätiköidä, mutta en ole mitään muuta peliä odottanut pitkään aikaan niin paljoa kuin tätä. Vielä täytyisi sitten päättää, mille alustalle pelin ostan, PC:lle niin kuin edellisetkin osat vai Xboxille. Kaverini on sanonut, että ensimmäinen peli toimii hyvin xboxilla, mutta toinen oli hieman hankala käsitellä. En sitten tiedä, uskallanko ottaa riskin ja ostaa konsolimallin, saahan sen tietenkin ostettua myös PC:lle jos xbox-versio ei miellytä, turhaa rahanmenoa vaan. Ehkä pitäisi ostaa ne aikaisemmat pelit nyt vielä xboxille, kun ne saa halvalla, niin ehtii kokeilla, mitä pidän pelattavuudesta konsolilla.
16.10.2013
Rasimus avatar
(moderaattori)
1 kirja, 890 viestiä
Itse pidin ekasta Dragon Agesta juuri tarinankerronnallisista ansioista (etenkin Salainen NPC oli loppujen lopuksi iso positiivinen yllättäjä), mutta sen loputtomat tunnelijuoksut kävivät todenteolla hermoon. Toista en sitten pelannutkaan kun kuulin siitä niin paljon huonoa palautetta. Kuten että luolat ovat vieläkin hirveämpiä ja tarinankerronta on latteampaa kuin ekassa (tästä tosin on oltu montaa eri mieltä).

Noh... Peli yhdessä Knights of the Old Republicin kanssa sai minut fanittamaan Biowarea ja aloin harkita DA 2:sen hankkimista Steamista. Varmistuakseni siitä kiinnostaako, pelasin ekaa DA:ta uudestaan ja koin aikamoisena järkytyksenä miten vanhentunut peli on. Suoraan sanottuna aivan hirvittävä pelimoottori ja jäykkä maiseman pyöritys ja liikkuminen. Tämä yhdistettynä pakollisiin tuntikausilta tuntuviin loputtomiin taistelujuoksuihin, niin jäi uudestaan pelaaminen sikseen. Jännä juttu, mutta sama moottori on KOTOR:eissakin ja ei yhtään häirinnyt uudestaan pelaamiskerroilla (mitenköhän Jade Empire nyt iskee? Pelihän oli jo ilmestyessään keskinkertaisuuden suohon uppoava).

Mutta kolmostahan tulee aivan varmasti odotettua nyt kun takana on Mass Effectit...
16.10.2013
Diara avatar
Pitäisiköhän minun pelata ne Mass Effectit tässä kun on vielä aikaa? Kaikki kolme peliä on ostettu, ensimmäista osaa ehdin jo hyvän matkaa pelatakin viime keväänä, kunnes tuli kesätyöt toisessa kaupungissa ja peli jäi kotikaupunkiin. Nyt pitäisi varmaan aloittaa alusta. Jos vaikka helpottaisi tätä DA 3:sen odotuksen tuskaa :smile: Tai sitten voisi pelata ne DA:t uudestaan ja tarkistaa Rasimuksen tyyliin, onko aika kullannut muistot.
17.10.2013
Katinka avatar
Suosittelen kyllä Mass Effectejä. En usko, että niistä ensimmäinenkään on vanhentunut aivan yhtä pahasti kuin DA:O, ja ovat kyllä loistavia. Pelisarjan loppu on huonosti suunniteltu, mutta aivan viimeiseen puolituntiseen saakka ovat mielestäni rautaa. :)

Ja Rasimus, DA2 ei ole yhtä pahasti vanhentunut grafiikan ja kontrollien puolesta, joten suosittelenpa sitäkin ihan vain tarinallisista syistä, jos kiinnostaa ja halvalla saa. Ainut, mikä siinä alkaa yhä enemmän ja enemmän ärsyttää, on samojen alueiden kierrätys ja lukuisat taistelut, mutta ainakin ne hoituvat nopeammin.
17.10.2013
Jaragil avatar
Voin itsekin suositella lämpimästi Mass Effecteja. Henkilökohtainen suosikkipelisarjani ja kuten Katinka sanoi, aivan loppua lukuun ottamatta täyttä mahtavuutta. Ykkösessä on hieman puuduttavia osioita ja siinäkin jotkut kentät toistavat itseään - olkoonkin, että Mass Effectissa se käy järkeen, koska alusten voi olettaa olevan liukuhihnatuotantoa, joten totta kai niiden pohjakaava on samanlainen - mutta juonellisesti peli on aivan yhtä erinomainen kuin jatko-osansakin.

Mitä taas Inquisitioniin tulee, niin olin jo täysin valmis pelaamaan sitä tänä syksynä, mutta jos Bioware haluaa käyttää ylimääräisen vuoden tehdäkseen sen kunnolla, niin kyllä, ehdottomasti. Origins toimi itselläni porttina Biowaren peleihin (Baldur's Gate ja Neverwinter jäivät jostain syystä lapsena pelaamatta), joten koko pelisarjalla on suurta nostalgia-arvoa, ja toivon syvästi, että trilogia saadaan kunnialla päätökseen.

En ole henkilökohtaisesti koskaan oikein tajunnut ihmisten mielipiteitä DA2:sta kohtaan. Voin kyllä auliisti myöntää, että luolastoissa olisi pitänyt olla hieman enemmän vaihtelua ja että grafiikat olivat aikakauteensa nähden varsin kehnoja, mutta minusta peli oli juonellisesti erittäin vahva ja tarjosi paljon mielenkiintoista maailmanrakennusta Originsin jälkeen. Peli oli myös erittäin uudelleenpelattava kärjistetyn hyvä/hauska/paha -moraalisysteemin takia. Hieman mustavalkoista, mutta se on Biowaren tapa, eikä ole minua koskaan häirinnyt.

Tosin myönnettävästi DA2:ssa oli aika vähän sidoksia Originsiin. Muutamia vanhoja kasvoja pääsi näkemään ja koko peli alkaa ykkösen tapahtumien vuoksi, mutta täytyy silti toivoa, että Inquisition sitoo kaksi aiempaa peliä yhteen hieman tiukemmin.
Strato avatar
Jos jotakuta kiinnostaa, niin täältä tulee livestreaminä Inquisitionista uutta gameplayta.

Twitch
(kirjastonhoitaja)

Isäntä on tosin vielä innokkaampi osapuoli ja on tilannut jo ennakkoon Digital Deluxe -version, itse taidan tyytyä tavallisempaan, en tosin ole vielä edes laittanut tilaukseen. Ja vielä tässä ehtii, eikös juu...? :tongue:
Strato avatar
HourglassEyesTahkoan parhaillaan DA 2:sta läpi. Vielä viimeisen kerran ennen Inquisitionia, sillä kyllähän sitä on odotettu! Sitten pitäisi vain muistaa, että mitkä päätökset teki milläkin hahmolla... Uh, voipi tuottaa hiukan hankaluuksia.

Mä justiin puol tuntia sitten tapoin High Dragonin Act 3:ssa :cheesy: samalla ajatuksella vetelen läpi, että on tarina tuoreessa muistissa. Itsekin pitäisi tilata ennakkoon, että saan julkkariksi, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Normi versiota ajattelin hommata... Onhan tässä aikaa :smile:
Niksu avatar
Tätä minäkin odottelen. En tykännyt ihan hirveästi DA2:sesta lähinnä hirvittävien bugien takia, joita ei ikinä korjattu. DAO oli kuitenkin loistava peli ja odotan Inquisitionia suurella mielenkiinnolla. Toivon, ettei se muistuta liikaa kumpaakaan peliä, vaan ottaa vaarin vanhasta, mutta menee silti rohkeasti omaan suuntaansa.
Strato avatar
NiksuToivon, ettei se muistuta liikaa kumpaakaan peliä, vaan ottaa vaarin vanhasta, mutta menee silti rohkeasti omaan suuntaansa.
Sen verran mitä tosta demosta ja aiemmista videoista on voinu päätellä, niin ainakaan ne ei oo tainnu toistaa sitä DA2:n tasosuunnittelu mokaa. Uskoisin, että tulee kyllä lunastamaan odotukset tällä kertaa.
05.10.2014
Strato avatar
Tuli vedettyä DA2 läpi. Täytyy sanoa, että loppu oli unohtunut kokonaan ja nyt kun se on kerrattu, niin odotan Inquisitionia entistä kovemmin. Pitäisiköhän tässä alkaa katsella mistä saisi halvimmalla tilattua ennakkoon...
07.10.2014
Pelaaja

Tuossa on uutinen, jonka mukaan edellisosien valinnat eivät siirry Inquisitioniin tutulla tavalla suoraan tallennuksista, vaan valinnat tehdään uudestaan Dragon Age Keepin avulla. "Dragon Age Keepin avulla pelaaja valitsee erilaisista vastausvaihtoehdoista ne valinnat, jotka edellisissä pelisarjan osissa teki. Näiden avulla Inquisition sitten jatkaa edellisten pelien tapahtumista ja valinnoista. Erilaisia vastausvaihtoehtoja on yli 300 kappaletta."

Mitäpä olette mieltä? Mun mielestä toi voisi olla ihan hyvä ajatus muuten, mutta en muista juurikaan valintoja joita tein alkuperäisellä hahmolla Originsissa ja DA2:ssa. Tosin uusi systeemi mahdollistaa erilaisten kokeilujen tekemisen kun ei tarvitse kahta edellistä osaa pelata erikseen läpi :smile:
05.11.2014
Niksu avatar
Minä sain tuon "Dragon Age Keepin" tehtyä valmiiksi pari päivää sitten. Oli kyllä mielestäni ihan toimiva systeemi, vaikka nyt katsottuna vähän turhaan sitten pelasin hammasta purren aikaisemmat pelit sata kertaa läpi, jotta saisin sen "täydellisen pelin" importattua. Hah. Kuitenkin sanoisin että tämä uusi systeemi ainakin vaikuttaa todella positiiviselta. DA2:sessahan monet importit bugittivat eli olivat hyödyttömiä ja se oli yksi syy miksi peli sai niin monen fanin vihat niskoilleen. Dragon Age Keepissä oli aika monia valintoja ja oli ihana kuulla Varicin tuttu ääni kertomassa Wardenin ja Hawken tarinaa.

Onko kenellekään tullut mitään ongelmia vastaan Keepissä? Minun Wardenini ei seurustellut pääasiallisesti Morriganin kanssa, mutta seurasi tätä silti Eluvianin läpi. Tämä yhdistelmä ei kuitenkaan Keepin mukaan ole mahdollinen, joten oli pakko väittää että Warden jäi Eluvianin toiselle puolelle.

Se myös ärsyttää, kun en ole Dragon Age 2:sesta pelannut kuin tuon pääpelin ilman mitään lisäosia, niin sitä koskeviin kysymyksiin oli vähän vaikea summanmutikassa vastata. Varsinkin niihin mitkä liittyvät "Legacy" DLC:hen.

Myös toinen juttu ihmetyttää. Mikäli Warden suoritti Dark Ritualin Morriganin kanssa hän saattoi Keepin mukaan saada tämän kanssa joko "old god babyn" tai "human babyn", mikäli Wardenilla oli suhde tämän kanssa. Onko tuolla mitään muuta eroa, kuin se oliko suhdetta vai ei? Luulin, että vauva olisi joka tapauksessa old god.

Tulee olemaan hyvin kiinnostavaa nähdä, miten aiemmissa peleissä tekemäsi valinnat näkyvät ja vaikuttavat konkreettisesti Inquisitionin maailmaan.

Kenen vanhan hahmon cameon haluaisit erityisesti nähdä Inquisitionissa? Minulla on ikävä vanhaa kunnon Ohgrenia!
Diara avatar
NiksuMinä sain tuon "Dragon Age Keepin" tehtyä valmiiksi pari päivää sitten. Oli kyllä mielestäni ihan toimiva systeemi, vaikka nyt katsottuna vähän turhaan sitten pelasin hammasta purren aikaisemmat pelit sata kertaa läpi, jotta saisin sen "täydellisen pelin" importattua.
Missä tuon Keepin voi tehdä, tarvitaanko siihen joku ostokoodi vai ihan nettisivuilta? Aloitin tällä viikolla pelaamaan vanhoja pelejä alusta, joten nyt voisi niitä valintoja laittaa sinne Keepiin ylös (siis jos ne voi jotenkin sinne tallentaa). Minulla ei ole varaa ostaa peliä itse, mutta olen tehnyt hyvin painokkaan toiveen Joulupukille. Toivottavasti ehdin siis ennen joulua kahlata vanhat pelit läpi. Tosin en ole koskaan päässyt DA2:sen lopputaistelua läpi, saa nähdä, miten käy nyt kun pelaan sen kolmatta kertaa.
Diara
Dragon Age Keep tuolta saa ilmaiseksi laitella niitä. Tarvitset tosin EA:n Origin tilin, jolla tuonne pitää kirjautua sisälle.

Mä olen vähän kahden vaiheilla ton Inquisitionin oston kanssa. Saisin siitä 10€ alennusta ja tekisi mieli tehdä ennakkotilaus, koska lisäedut, mutta toisaalta se hinta kirpaisee hieman opiskelijan kukkarossa.

Yhden Keepin olen tehnyt, mutten kovin tyytyväinen ollut lopputulokseen. Ongelma on siinä, että haluan pelata tuon ekan kerran epätäydellisellä (eli kaikkien 2 ekan pelin ekoilla saveilla) tallennuksella. Mutta niiden ekojen tallennuksien pelaamisesta on niin kauan, etten muista kaikkia valintoja ja se harmittaa todella paljon. Olen vähän perfektionisti tässä asiassa. Tosin se hyvä puoli siinä on, että erilaisia kokeiluja Inquisitionilla pystyy nyt tekemään helpommin, kun ei tarvitse ensin vetää kahta ensimmäistä peliä lävitse.
Strato avatar
Tietääkö kukaan pystyykö boksilta synkronoimaan dataa sinne origin accountille? Löysin ohjeet pc:lle, mutta en omista DA2:ta muille kuin konsoleille. Ainakaan ei näytä Keeppiin tulevan niitä kakkosen tietoja ollenkaan, ja ykkösessäkin on vain pc-versiosta.
11.11.2014
11 things you should know about DA: Inquisition

Tuossa ensimmäinen laajempi teksti Inquisitionin gameplaysta, ei vielä varsinainen arvostelu kuitenkaan. Kirjoittajalla omien sanojensa mukaan yli 80h peliä takana. Lisäksi tämä on täysin spoilerivapaa, joten ei huolta :wink:
15.11.2014
(kirjastonhoitaja)
No niinhän siinä sitten kävi, että viikot ja kuukaudet ovat vierähtäneet. Eilen illalla havahduin siihen, että helkkari, tässä on enää viikkoa aikaa; DA2 viimeisin kierros on edelleen kesken ja DAI vielä ennakkotilaamatta. Mihis tää aika nyt oikein katosi? Isäntä on jo pitkän aikaa kolunnut Keepin salaisuuksia läpi, tehnyt taulukoita hahmojen valinnoista -myönnettäköön, että hänellä niitä on huomattavasti enemmän kuin minulla- ollessaan mukana jo Keepin betatesteissä.

Tänään aloitan. Päädyin kaikesta huolimatta tilaamaan Digital Deluxe Editionin, turhamaisuus vei loppupelissä voiton. Tahtoo hienon miekan! - Mutta sainpahan 10€ etusetelin Originiin samalla... -
Kohta menen tutustumaan Keep'iin ja yritän epätoivoisesti muistella mitä hiton valintoja olenkaan aiemmissa peleissä tehnyt. Edessä on siis paljon pelihistorian tutkimista... Ja olisihan tässä hetki vielä aikaa pelata se DA2 vielä loppuun. *TIRSK* Ihanko meinasin ehtiä?
15.11.2014
(kirjastonhoitaja)
Kuusi tuntia! Mä olen leikkinyt tuon Keepin kanssa tänään kuusi tuntia ja arvaatteko kuinka monen hahmon valinnat sain vihdoinkin syötettyä ja lukittua? Yhden! Jatkuvaa tallennusten, questilogien ja codexien selausta ja siltikään kaikkii kysymyksiin ei löytynyt oikeita vastauksia. Pakko oli mennä mutu tuntumalla, että mitäköhän sitä tuolla hahmolla on tulikaan päätettyä... Huh, huh! Melkoista hommaa! Onneksi isännällä on tuota etumatkaa ni voi aina välissä neuvoa, että mistä sitä infoa kannattaa etsiä, kun meitsi kiroaa selaillessaan q-logia viidettä kertaa lävitse...

Ja tämä pitäis tehdä vielä lopuilla hahmoilla. Juuri nyt olen harvinaisen tyytyväinen siihen, että enää "vain" kolme kertaa. :wink:
Diara avatar
Olen tässä nyt jonkin aikaa tapellut tuon Keepin kanssa. Hermo meinaa mennä, kun en mitenkään pääse tekemään niitä valintoja ilman, että kone hakee vanhat pelini. Pelaan nimittäin nyt pelejä uudestaan Xboxilla, ja olen aikaisemmin pelannut PC:llä. Nyt tuo Keep tuo ne PC-valinnat automaattisesti enkä saa aloitettua ihan tyhjästä sitä. Haluaisin nimittäin ne Xbox-valinnat tehdä Keepiin, kun sille alustalle tuo uusikin peli tulee. Osaako joku siis sanoa, voiko sen Keepin jotenkin tehdä ilman, että en tuo vanhoja pelejä?
(kirjastonhoitaja)
Keepiin voi tehdä vaikka ihan tuulesta temmatut valinnat.
Diara avatar
Joo siis pääsin kyllä muokkaamaan noita PC:n valintoja, mutta ongelma on siinä, että miten saan ihan tyhjän Keepin. Kun nyt se tyrkyttää koko ajan niitä PC:llä vuosia sitten tekemiäni valintoja, enkä mitenkään saa estettyä sitä, ettei se hae niitä PC:n valintoja. Kun en jaksaisi muokata kaikkea valitsemaani vaan tehdä alusta asti uuden ilman, että Keep tietää mitään valintojani tai saavutuksiani etukäteen.
Strato avatar
Valkkaat Tapestry --> world states ja valkkaat tyhjän slotin. Sitte valkkaat jonkun muun hahmon deafaulteista kuin ne sun omat ja siinä on tyhjä kangas mitä voit muokata.

Tein ton joskus viikko sitten niin ohjeet ei välttämättä ole aivan täydelliset, suurin piirtein menee noin.
Diara avatar
Kiitos paljon, täytyykin yrittää sitä sitten :smile:
Takaisin ylös