Darkki avatar
Viimeisin HourglassEyes | klo 09:30

TV-sarjat

22.11.2013
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Tähän ketjuun katselukokemuksia ja keskustelua tv-sarjoista yleensä.

Viimeksi tuli katsottua japanilainen 11-osainen minisarja Last Cinderella (2013) joka oli hauska ja romanttinen sarja 39-vuotiaasta kampaajasta jota 24-vuotias mies alkaa piirittämään. Myös työpaikan pomo on kiinnostunut vaikka ei tunnu tajuavan sitä itsekään. Lisäksi tarinassa on vahvasti mukana pari ystävätärtä joiden suhdesotkuja myös seurataan. Pikkuisen tuli mieleen sinkkuelämää (jota en tosin oikein sietänyt katsoa kiitos rasittavan Carrien ja pintaliidon) varsinkin kun tässäkin oli Samanthan veroinen miestennielijä sivuosassa, mutta tämä oli paljon hauskempi ja paremmin kirjoitettu. Tarina piti jännityksessä loppuun asti.

ps. jos joku muukin haluaa katsoa tämän niin pelkään pahoin että laillista keinoa siihen ei ole ilman japaninkielen taitoa, tämä kun on käännetty englanniksi fanivoimin. Tuli minulle vastaan kun xxxHolicista innostuneena katsoin mitä muita japanilaisia sarjoja löytyy jotka ovat saaneet kehuja.
23.11.2013
Fantasyfan avatar
Jos minäkin pysyn aasialaisessa linjassa. Katsoin vasta kaksi korealaista sarjaa jotka yhdistävät romantiikkaa ja yliluonnollisia kykyjä. Sellaista perushömppää, joskin niissä on enemmän jännitystä koska Koreassa osataan välillä jopa tappaa päähenkilö ja tehdä surullisia loppuja.

The Master's Sun oli kertomus naisesta (Tae Gong Sil) jota jatkuva kummitusten näkeminen ahistaa. Ne eivät anna nukkua eikä niiden seurassa pysty tekemään töitä. Yhtenä iltana hän törmää mieheen johon koskeminen saa hänen ympärillään olevat kummitukset katoamaan. Tae Gong Sil ryhtyy käytännössä vainoamaan tuota miestä että saisi mahdollisuuksia hipelöidä sitä.

I Hear Your Voice on nuoren miesopiskelijan ja häntä vanhemman naispuolutusasianajajan ympärillä pyörivä. Opiskelijapoika todisti nuorena isänsä murhan ja nyt murhaaja on pääsemässä jälleen vapaalle. Jostain syystä hän myös kuulee ihmisten ajatukset jos hän katsoo ihmimstä silmiin.
27.11.2013
1 kirja, 890 viestiä

Toteanpa vain sen, että sarjan paras hahmo on mun kirjoissa yhä Kuvernööri. Juuri kun aloin taas vaipua nojoo-horrokseen Rickin väen kärsiessä omituisen tappavasta tautiepidemiasta, tuotiin kyseinen vanha pahis kuvioihin ja muistutettiin miehen persoonan moniulotteisuudesta.
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Japanilinja jatkuu. Nyt katsottavana Biblia Koshodou no Jiken Techou söötistä antikvariaatinpitäjästä joka ratkaisee rikoksia kuin Sherlock ikään. Apunaan hänellä on mm. uusi työntekijä joka ei pysty lukemaan kirjoja lapsuuden trauman vuoksi. Eihän tästä voi olla muuta kuin pitämättä jo aiheensakin takia. Antikvariaattiin sijoittuva ja rikoksetkin liittyvät kirjoihin. Valtaosa kylläkin japanilaista kirjallisuutta joista toistaiseksi vain Osamu Tezuka oli tuttu (Japanilaisen animaation "isä"), mutta kolmas jakso oli Kellopeliappelsiiniin liittyvä sentään. Sarja on lämminhenkinen ja mukavaa seurattavaa. Pääosan nainen on lisäksi todella söötti, melkein voisi vaikka rakastua :smile: . Ainoa mistä voisi antaa miinuksia on sarjan taustamusiikkina toimiva teknojumputus joka ei oikein sovi kuvaan, ennemmin vaikka klassista.
(moderaattori)
RasimusWalking Dead on sen verran päässyt vanhenemaan, etten taida vielä pistää sille uutta ketjua pystyyn.

Hyvä tietää, voisin alkaa jälleen seurata sarjaa. Kuvernööri on minullekin mieluinen hahmo. Pitkälti hänen ja sikäläisen juonikuvion ansiostaan pidin kolmoskaudesta enemmän kuin ykköskaudesta ja paljon enemmän kuin kakkoskaudesta. Toinen syy oli tietenkin [Spoileri - klikkaa]

Tätä neloskautta katsoin alusta pari jaksoa, mutta ne eivät jaksaneet kiinnostaa. Luulin jo päässeeni viime kaudella yli pahimmasta Rick-ärsyynnyksestäni, kun mies alkoi vaikuttaa enemmän sääliteltävältä kuin ärsyttävältä, mutta ei näköjään... Hahmo ärsyttää minua yhä siinä määrin, ettei hänen ole mahdollista tehdä kerrassaan mitään oikein. Siis minun mielestäni. Esim. ei voi [Spoileri - klikkaa]
Xariel avatar
Tämäpä keskustelu tuli juuri hyvään kohtaan!

Viime viikon projektinani oli katsoa ensimmäinen kausi BBC American sarjasta Orphan Black. IMDB:n arvostelut ovat hyvät, mutta enemmän siihen vaikutti se että sitä minulle suositeltiin erittäin lämpimästi, enkä pettynyt ollenkaan.

Päähenkilö Sarah sattuu paikalle, kun tuntematon nainen hyppää junan alle. Kummastuksekseen hän huomaa, että tuntematon nainen oli hyvin paljon hänen näköisensä. Sarah ei ole elänyt mitään lainkuuliaisinta elämää ja päättää omia ongelmiaan paetakseen varastaa kuolleen naisen laukun yrittääkseen päästä käsiksi tämän säästöihin ja omaisuuteen, mutta joutuukin vedetyksi mukaan salaiseen operaatioon... ja saa selville, etteivät hän ja kuollut nainen, Beth Childs, ole ainoita samannäköisiä. Ensin Sarah epäilee kaksosia, kolmosia, nelosia... mutta pian on selvää että kyseessä on jotain paljon vaarallisempaa: salainen ja laiton kloonaus.

Sarahia ja muita klooneja näyttelevä Tatiana Maslany on aivan tajuttoman loistava näyttelijä joka tekee upeaa työtä sarjassa. Muutenkin hahmot ovat hienosti käsikirjoitettuja ja mahtavasti näyteltyjä, erityisesti Sarahin kasvattiveli Felix. Suosittelisin sarjaa kyllä kaikille jotka tämäntyylisestä tykkäävät - ette varmasti pety.

Tällä viikolla sain käsiini Nikitan kolmannen kauden ja sitä tässä sitten katselen... ja on se kyllä ihan loistava.
30.11.2013
Narri avatar
Ja Orphan Black on siis katsottavissa Yle Areenasta. Katsoin ekan jakson. Tässä on vähän samaa räävitöntä henkeä kuin TV2:lla lähetetyssä Misfitseissä.

EDIT: Olennaiset juonenkäänteet ovat spoilereita. Ne pitäisi peittää.
30.11.2013
Elenna avatar
Minäpä tykästyin Nelosella esitettävään Hannibaliin. Sarjassa on kyllä verta ja iljettävyyksiä enemmän kuin meikäläisen makuun yleensä sopii, mutta ote on sen verran taiteellinen ja hahmot mielenkiintoisia, että olen alkanut pitää sarjasta kovastikin.

"Trillerisarjan keskushenkilö on Uhrilampaistakin tuttu Hannibal Lecter. Sarjassa palataan Punainen lohikäärme -elokuvaa edeltävään aikaan, jolloin maailman kuuluisin psykopaatti ja sarjamurhaaja Hannibal Lecter vielä työskenteli poliisia avustavana oikeuspsykologina. Sarjassa kehystetään Hannibalin ja sarjamurhaajiin samaistuvan FBI:n erikoistutkijan Will Grahamin välistä suhdetta. Sivistyneellä ja älykkäällä Hannibalilla on tapana valmistaa itselleen ateria tappamastaan ihmisestä, ja niinpä sarjan jokaisella jaksolla on varsin kulinaristinen nimi. Pääosissa: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Hettienne Park ja Laurence Fishburne." - Nelonen
02.12.2013
tiarAnon avatar
Vilkasin Orphan Blackin ekan jakson, vaikutti aika lupaavalta. Pitää kattoa, miten lähtee kehittymään. Areena toistaa mulla kyllä välillä vähän hankalasti, mutta onhan se tietysti mukavaa, kun voi laillisesti streemata laatusarjaa.
02.12.2013
(moderaattori)
Mainostan jälleen kerran Spartacusin mahtavuutta, se on ehdottomasti parasta, mitä olen vuosikausiin nähnyt. Kaksi uusinta kautta on vielä näkemättä, mutta ykköskausi ja sitä seurannut ns. välikausi iskivät meikäläiseen kuin tonnin leka. Taistelukohtaukset ovat naurettavuuksiin asti liioiteltuja, mutta silti äärimmäisen komeita ja tyylikkäitä. Ahdasmieliselle katsojalle sarja koostuu vain veriroiskeista ja panokohtauksista, meille muille se tarjoaa myös otteessaan pitävän juonen sekä erinomaisia roolisuorituksia. Batiatus onkin yksi parhaimmista tv-sarjahahmoista kautta aikojen.
10.12.2013
Narri avatar
Twitteristä tämmöinen tieto TV2:n ohjelmapäälliköltä:

Riku Saaranluoma ‏@RikuSaaranluoma 1 h
Hyviä uutisia Uuden Sherlockin faneille! BBC vahvisti että voimme startata kolmannen kauden @YLETV2 19.1. alkaen! BBC aloittaa 1.1. @YleTV1

HYVÄ, YLE!
17.12.2013
(moderaattori)

Vikings oli minulle yksi parhaita tv-sarjoja vuosikausiin ja odotankin innolla kakkoskautta, jonka ilmestynee joskus keväällä. Sarja pyrkii tarkkaan realismiin ja näyttää viikinkien elämän sellaisena kuin sen historiankirjoista tunnemme. Viikingit ovat sarjassa sekä kunniantuntoisia sotureita että julmia barbaareja, jotka saavat elantonsa ryöstöretkistä ja merirosvoilusta. Tunnelma on vakava ja karu, joten kepeää seikkailumeininkiä ei ole luvassa. Toimi minun kohdallani loistavasti ja siksi ahmaisinkin ykköskauden parina reippaan kokoisena kerta-annoksena.

Sarjassa nähdään hetken aikaa myös voimamiehenä tunnetuksi tullut Jouko Ahola, joka esittää viikinkien keskuuteen ajautunutta suomalaista nimeltä Kauko. Kovin montaa repliikkiä mies ei lausu, mutta hauska yksityiskohta kuitenkin.
17.12.2013
FreakyMike avatar
(moderaattori)
No ei Vikings sarja pyri tarkkaan realismiin, jos katsoo esimerkiksi tyyppien kamppeita, mutta oli siinä yleisesti ottaen realistisempi meininki kuin vaikka useimmissa nykyajan viikinkielokuvissa jne. (Olisi varmasti hermo mennyt totaalisesti jos tuohonkin olisi tungettu sarvikypäriä, kaksiteräisiä kirveitä tai muita pahimpia fantasiakliseitä..)

Itsekin pidin ensimmäisestä kaudesta tosi paljon. Paikoitellen jopa enemmänkin kuin vaikka Game of Thronesista mikä on ollut toinen suosikkisarjani parin viime vuoden ajan.

Sarjan päähenkilö perustuu historialliseen henkilöön ja jos tarina etenee myös sarjassa yhtään siihen suuntaan kuin miten kyseisen henkilön ja hänen jälkeläistensä sota/valloitusretkiä on historiankirjoissa kuvattu, niin luvassa on varmasti aika eeppistä meininkiä myös myöhemmillä kausilla.
18.12.2013
Diara avatar
AstoretheinFox aloittaa lähiaikoina mainion Vikings-sarjan, jonka ensimmäisen kauden katsoin jo tuossa syksyllä. En tiedä tarkkaa alkamisajankohtaa, koska näin vain mainoksen telkkarissa, eikä Foxin omat sivut jostain syystä kerro sarjasta mitään. Joskus tammikuussa se taisi startata.
Se, ettei Fox jakele mitään tietoa tuosta sarjasta voi johtua siitä, että näin juuri mainoksen, että sarja alkaa Subilla 8.1. Odotan kyllä kovasti, vaikka olenkin jo ekan kauden HBO:n kautta nähnyt.
19.12.2013
Diara
Jaa Subiltako se alkaakin? No se kyllä selittää hieman. Joka tapauksessa, tsekatkaa kaikki tämä sarja, on nimittäin puhdasta erinomaisuutta.
20.12.2013
max avatar
NarriTwitteristä tämmöinen tieto TV2:n ohjelmapäälliköltä:

Riku Saaranluoma ‏@RikuSaaranluoma 1 h

HYVÄ, YLE!
No TÄMÄ on hyvä juttu!! Viime kausi loppui suhteellisen ärsyttävään cliffhangeriin, joten mitä pikemmin Cumberbatch pääsee selostamaan omahyväisellä ilmeellä mitä tapahtui, sen parempi. Useammin saisi tulla.. Tosin ehkä laatu kärsisi..

Lapsille ja lapsenmielisille lohikäärmefaneille.. Näin koulutat lohikäärmeesi-leffan ja sen jatko-osan väliset tapahtumat kertova Lohikäärmeratsastajat alkaa huomenna Klo 9.35 Tv2. Itse olen katsonut sarjaa jo DVD:ltä ja animaatio on tv-sarjaksi poikkeuksellisen korkeatasoista, mutta juonet jättää vähän toivomisen varaa, semmosta perusviihdettä. Sinänsä ymmärrettävää että ne oikeasti jännät käänteet on säästetty itse leffaan (luin muuten että kakkososan trailerissa on joku järjetön spoileri eli kannattaa sulkea silmät ja korvat jos se näytetään esim. ennen Frozenia)...
29.12.2013
Aave avatar
Katson Simpsoneita, Merliniä, Once upon a timeä ja NCIS Rikostutkijoita. Kaikki Simpsoneita lukuunottamatta ovat tauolla... Tammikuussa aion katsoa Revolutionia ja Under the Domea.
03.01.2014
1 kirja, 890 viestiä
Mä missasin Under the domen alkamisen. Lisäksi Vikingit alkaa tulla, joten kai sekin pitää tsekata.

Dexterista saatu taas uusia jaksoja yleisille kanaville, sääli että ne on jo katottu osto-dvd:ltä. Uusi kausi ei ihan pärjää Kolmas kivi auringosta -tyypin tähdittämälle edelliselle kaudelle, mutta taaattua laatua silti.

Game of Thronesin YLE on onnistunut ryssimään lomituksella. Tällä kertaa ongelma näkyy jopa mun digi-tv:ssä, joten lomitus on ihan ns. kuvaan poltettuna eikä normaalina bittivuoasetuksina. Jos tarkkaan katsoo, niin näkyy joka toisella juovalla vaakasuoria viivoja edellisestä kuvasta - tämä aiheuttaa inhottavaa puuroutumista liikkeessä kun lähetyksen bit rate ei riitä antamaan kunnollista kuvaa. Pitäisi varmaan kirjoittaa vihakirje YLE:lle palautteena.

Hee... Suhtaudun vähän pelolla puheisiin, että (olikohan se NBC?) alkaa tuottamaan Hellblazer-pohjaista tv-sarjaa osana viimeaikaista DC-buumia (vasta äskettäin päättynyt Smallville, nyt pyörivä Arrow jne.). Homma luultavasti kuolee alkumetreille. Ja jos pääsee kuitenkin tuotantoon, niin saamme luultavasti sisäsiistin Constantinen :sad:
04.01.2014
(moderaattori)
Taannoin teeveestä tullut Da Vinci's Demons jäi minulla aikanaan kesken jo ekan jakson jälkeen, mutta nyt korjasin asian ja katsoin sarjan kokonaan. Telkasta katsottu jakso jätti päällimmäisenä mieleen todella komeat ulkoiset puitteet ja todettavahan se on, että sarja näyttää aivan hemmetin hyvältä. Pukuihin ja lavasteisiin on nähty vaivaa todella paljon, joskaan historiallisesta tarkkuudesta en osaa sanoa mitään. Luulen kuitenkin, että historiafiilien ei kannata vaivata sarjan parissa päätään, juoni lentelee kuitenkin verran korkeissa sfääreissä.

Ihan hyvähän tämä ykköskausi oli, joskin täytyy sanoa, että Da Vinci on ainakin minulle yhtä aikaa sekä sympaattinen että ärsyttävä hahmo. Mieshän on aikansa suurimpia neroja ja useamman alan supernörtti, mutta samalla myös taitava miekkamies ja äkkipikainen rettelöitsijä. Lisäksi hän saa naisiakin perin helposti, mikä muodostaa sellaisen yhtälön, ettei tällainen perusjamppa pysty samaistumaan häneen kovin helposti. Tavallaan haluan kannustaa hätä, mutta samalla myös toivon, että hän saisi kunnolla turpiinsa. Ristiriitainen hahmo lienee tietysti ollut tekijöiden tavoitteenakin. Kakkoskautta voin sanoa odottavani ihan kohtuullisella innolla.
11.01.2014
1 kirja, 890 viestiä
Outoa, umpipöntöllä lähtökohdalla varustettu Revolution vaikutti mielenkiintoisemmalta sarjalta kuin Sleepy Hollow, lähinnä toiminnallisuutensa ansiosta. Toki voisin napista, että taas post-apokalyptinen maailma, jossa jenkkiläisen ihanteen mukaan pieni itsenäinen kyläyhteisö edustaa hyvää ja organisoitunut hallinto (tässä Monroen [sotilas]tasavalta) pahaa - ja että tämä näkyy jopa karrikoiduissa henkilöissä. Katotaan jokunen jakso lisää molempia (Revolutionia ja Sleepy Hollowia) ennenkuin annetaan lopullinen tuomio suuntaan tai toiseen.

Viikingit ihastutti jo heti alkuun, vaikka vielä ei mihinkään edes päästy. Väkivallan ja seksin pitäminen viitteellisenä ja tarkoituksenmukaisena (verrattuna esim. Game of Thronesiin, True Bloodiin, Spartacukseen ym.) oli positiviista.

Under the Dome tuntuu ihan perus-Stephen Kingiltä. Niin hyvässä kuin pahassakin. En varmaan itkisi jos jaksoja jäisi välistä, mutta kyllähän tuota voisi katsoa paremman puutteessa.

Ja hei! Ritari Ässä taas pyörii yöllä töllössä! Olikohan se vitosella vai kutosella?
23.01.2014
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Viimeksi tuli katsottua The Nine Lives of Chloe King (2011) sarja. Siinä teinityttö huomaa että hänen kissavoimansa heräävät, hän pystyy taistelemaan ja loikkimaan kuin ninja ikään, kuulee tarkasti ja näkee pimeässä ym. Pian hän saa kuulla olevansa Mai-lajia, joka on jo muinaisesta egyptistä lähtien elänyt ihmisten rinnalla, ja koska ihmiset tykkäävät tappaa niitä mitä eivät ymmärrä niin takana on myös pitkä kostonkierre Mai'den ja ihmisten kesken. Tyttö ei ole pelkästään Mai vaan ennustettu Mai'den yhdistäjä, joka omaa mm. yhdeksän henkeä siinä missä muut Mait joutuvat tyytymään yhteen.

Sinänsä ihan mielenkiintoinen alkuasetelma mutta voi sitä teinihömpän määrää. Juoni ei oikein tahdo edistyä kun koko ajan vatvotaan suhdejuttuja, mikä sekään ei nyt tietenkään huono sinänsä ole mutta välillä menee jo liiankin teinimäiseksi. Sarja lopetettiin kesken jo kymmenen jakson jälkeen ja viimeisessä jaksossa koitetaankin sitten pikavauhtia kuroa juonenpätkiä kiinni, mikä onnistuu vain osittain. Olisin kyllä silti katsonut lisääkin, ihan keskivertosarja.
25.01.2014
kyty avatar
Katsoinpa sitten ensimmäisen jakson sarjasta Kuolleista Palanneet (Les Revenants), joka on katsottavissa vain Yle Areenassa. En vielä tiedä mitä ajattelen sarjasta, riippuu siitä mihin suuntaan se kehittyy... Se vaikuttaa hidastempoiselta, synkkätunnelmalliselta ihmissuhdesarjalta, jossa on mukana kauhua ja jännitystä.

Asetelma on mielenkiintoinen, vähän kuin zombie-sarja mutta ei kuitenkaan: On tapahtunut bussiturma jossa kaikki matkustajat kuolivat. Vuosia turman jälkeen yksi bussissa olleista lapsista kuitenkin palaa kotiin, muistamatta onnettomuutta ja tietämättä että hän oli kuollut ja haudattu. Ainoa "oire" poissaolosta on hirveä nälkä. Myös muita on palannut, ja kaikki eivät ole mukavia.

Taidan katsoa lisääkin, vähän vaikea sanoa mitään tuon yhden jakson perusteella...
28.01.2014
Mab avatar
Olen nyt katsonut vähän hämmentynein mielin [color=#ffffff]Sherlockin[/color] kolmannen tuotantokauden kaksi ensimmäistä jaksoa. Vaikka näyttelijät ovat edelleen yhtä erinomaisia ja dialogi yhtä näppärää kuin aiemminkin, sarja vaikuttaisi kuitenkin hiukan muuttuneen. (Laitan varmuudeksi spoileritagit, vaikkei alla nyt varsinaisesti mitään spoilereita olekaan)

[Spoileri - klikkaa]
29.01.2014
Formaldehyde avatar
Mab, ollaanko me sama henkilö? Olen miettinyt itsekseni juuri noita samoja asioita, mitä Sherlockiin tulee.

Fandomin olemassa olo näkyy kolmannella kaudella niin selkeästi, että se tuntuu jo ironiselta elementiltä, enemmänkin tekijöiden naureskelulta faneille kuin nauramiselta näiden rinnalla.

No, enää yksi jakso jäljellä ja sitten taas pitkä odotus, jos sarjan on edes tarkoitus jatkua.

Valonpilkahduksena tosiaan Mary. Hahmo ei ole koskaan tuntunut yhtä lämpimältä ja paikkansa ansaitsevalta kuin tässä inkarnaatiossa.
29.01.2014
Skie avatar
Minunkin piti tulla kiittelemään tuota Mabin (ja Formaldehyden) pohdintaa, koska olen ihan samaa mieltä teidän kanssa Sherlockista. :D
Takaisin ylös