Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

Luo tunnus

(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Luukaupunki

Luukaupunki (Varjojen kaupungit, #1) /library_link/images/books/5727.jpg
Keskiarvo 4.15

Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


arvosanoja (540)
kirjahyllytilastot

Luukaupunki

(Varjojen kaupungit, #1)

Julkaistu: elokuu 20, 2009 (Otava)
Alkuperäinen nimi City of Bones

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia > urbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, ihmissudet, tv-sarja, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 23 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas (esikoisromaanit) 2008.

”Kaikki myytit ovat totta”, Jace sanoi.
Clary tunsi väristyksen selkäpiissään.

15-vuotias Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi, kun nuori poika surmataan newyorkilaisella klubilla. Clary huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe – ei edes hänen paras ystävänsä Simon.

Kun sitten Claryn äiti katoaa mystisesti, alkaa tapahtua. Clary tutustuu varjometsästäjiin, jotka hallitsevat yliluonnollisten olentojen maailmaa New Yorkin arkitodellisuuden laitamilla: maallikoilta näkymättömissä elävät, juhlivat ja taistelevat haltijat, vampyyrit ja ihmissudet.

Häikäisevän komea ja ylimielinen nuori varjometsästäjä Jace Wayland oppaanaan Clary sukeltaa alamaailmaan etsimään äitiään ja Muutoksen maljaa, yhtä kolmesta voimaesineestä, jonka joutuminen vääriin käsiin olisi kohtalokasta. Samalla hän saa tietää itsestään ja äidistään asioita, jotka muuttavat hänen elämänsä lopullisesti...

Hauska, tummasävyinen, seksikäs – tulikuuma menestystrilogia alkaa!

Nuoren newyorkilaiskirjailijan Cassandra Claren koukuttava esikoistrilogia löysi heti ilmestyttyään laajan fanikunnan. Sarjan suurimpiin ihailijoihin lukeutuu Houkutus-sarjan kirjoittaja Stephenie Meyer.

Muokannut Jussi (05.10.2015)
Tietoa kirjailijasta :: Cassandra Clare
Cassandra Clare

Cassandra Clare (kirjailijanimi, s. 1973) on newyorkilainen kirjailija. Varjojen kaupungit -esikoissarjan kirjoittamiseen hän sai innoitusta Manhattanin kaupunkimaisemasta.

Claren kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta.

Kuva: Otava.

Muita kirjoja joista saatat pitää
Houkutus / Elämä ja kuolema: Twilight kymmenvuotisjuhlakirjaMerkitty (Yön talo, #1)Kodittomat sielut (Intertwined, #1)Vampiraatit: Kirottujen laiva (Vampiraatit, #1)Illallinen vampyyrin kanssa
 Kirja-arvioita (56 kpl)
Kirjoittanut Lunis (11.10.2009)

(+8 tykkää)

Luukaupunki on lumoava kirja. Ei täydellinen, paikoittain pikkiriikkisen ennalta-arvattavakin, ehkä välillä hitusen haparoiva. Hahmot ovat kuitenkin ihastuttavia, säkenöiviä persoonallisuuksia. Jacen värisevät lihakset ja Simonin kultatäpläiset silmät saavat punan nousemaan poskille sanojenkin välityksellä, Claryn sutkaukset hymyilyttävät ja jokaisesta henkilöstä tuntuu löytyvän jotain kauniin inhimillistä. Erilaisista fantasiaelementeistä huolimatta Cassandra Clare saa ... (lue lisää)
Kirjoittanut Q_Black (12.06.2011)

(+4 tykkää)

Yksi parhaita sarjoja! Kun kirjan aukaisin, en saanut nenää irti kirjasta koko illan aikana. Kirjoissa on huumoria, rakkautta, taisteluita ja salaisuuksien ratkomista. Lisäksi yliluonnollisia olentoja - vampyyreista puhumattakaan. Kirja saa alusta loppuun asti pureskelemaan kynsiä. Varjometsästäjäkolmikko on herkullinen paketti. Ylpeä komistus Jace, salaisuuden siivittämä Alec ja hänen siskonsa, säpäkkä Isabelle tekevät sarjasta entistäkin loistavamman! Jacen ja Claryn systeemi on hienoa luettavaa vaikka hiukan pettyikin joihinkin juonenkäänteisiin.
Kirjoittanut pihlajapuu (30.04.2014)

(+3 tykkää)

Vaikka en tietäisi mitään Clareen kohdistuneista plagiarismihuhuista tai Luukaupungin taustalla häilyvästä Claren Potter-fanficistä, pitäisin tätä huonona kirjana. 1) Teksti on yhtä informaatioähkyä. Se, että kirjoittaa kaikki "hienot" selityksensä maailmasta, sen historiasta, hahmoista jne. dialogeihin, ei tee tekstistä yhtään vähemmän typerää luettavaa. Pikemminkin päinvastoin, kun dialogista paistaa kilometrin päähän, että tämän kyseisen dialogin ainut ... (lue lisää)
Kirjoittanut blover (13.02.2010)

(+2 tykkää)

Odotin Luukaupungilta hieman enemmän, mutta kyllä se kuitenkin oli mieleenpainuva kirja. Lukukokemusta saattoi tosin huonontaa se, että tiesin kirjassa olevan maailman surkein juonenkäänne. Niin, eli jos haluatte rakastua tähän kirjaan, älkää menkö lukemaan juonipaljastuksia! Alku oli kyllä todella hyvä ja mukaansatempaava, ja siinä ehti jo toivoa että Claryn ja Jacen välille keheytyisi maailmaa mullistava rakkaustarina, mutta sitten Cassandra tunkee kirjaan idioottimaisen ... (lue lisää)
Kirjoittanut Fallen angel (02.12.2012)

(+1 tykkää)

Hankin kyseisen kirjan kun ystäväni oli kehunut sitä. Odotinkin todella paljon kirjalta ja pääosassa tykkäsinkin todella paljon. Päähenlilö Claryn ja toisen päähenkilö Jacen lähtökohdat ovat hyvin perinteiset ja heidän suhde eteneekin pitkälti ennalta-arvattavasti. Itseäni harmittaa vähän että kesken kirjan minua spoilattiin, joten kaikki asiat eivät lopussa päässeet yllättämään. Tietenkin "pääparin" viereen on asettunut Claryn pitkäaikainen ystävä Simon, mikä on ... (lue lisää)
Kirjoittanut kyyhkynen (07.01.2012)

(+1 tykkää)

Tämä sarja yltää kyllä Harry Potterin tasolle, jos ei korkeammallekin. Jace on ehdoton lempparihahmo, hänen kommenteille saa nauraa vatsa kippurassa. Clary on välillä ärsyttävä ja Simonistakaan en oikein pidä, mutta kokonaisuus on loistava.
Kirjoittanut Nafisan (19.07.2016)


Lyhyesti kuvattuna Luukapupunki kertoo ihan tavallisesta 15-vuotiaasta tytöstä nimeltään Clary. Hänelle kuitenkin tapahtuu asioita, joita hän ei aluksi usko todeksi. Hänen käsityksensä maailmasta, jossa on elänyt muuttuu kuitenkin nopeasti. On olemassa ovia, jotka avautuessaan eivät enää sulkeudu. Etenkin kun kuvioissa on mysö taivaalliseen komeaan Jace, tummahiuksinen ja jumalatarmaisen kaunis Isabelle ja tämän vaatimaton veli Alec.

 

Takakansi lupaa ... (lue lisää)

Kirjoittanut Luinwen (27.06.2016)


Luukaupunki on yllättävän hyvä, paikoin jopa jännä nuorille suunnattu fantasiaromaani. Heikkouksiakin on, kuten varsinkin alussa raskas infodumppi, mutta toimiva juoni kiemuroineen pelastaa paljon. Kaiken kaikkiaan oikein mainio kirja. Lue koko arvostelu täältä: http://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2016/06/kirja-arvostelu-cassandra-clare.html
Kirjoittanut Truuners95 (10.04.2016)


Kiehtovasti on saatu yliluonnolliset olennot sekoitettua nykypäivän New Yorkiin. Aluksi suhtauduin tähän epäillen, kun mietin, että onkohan tämä liiaksi tytöille suunnattu, mutta pian huomasin että olinkin väärässä. Kiinnostavinta kirjassa oli viittaukset Varjometsästäjien historiaan.

Kirjoittanut Poison Girl (24.11.2015)


Jes! Olen löytänyt uuden lemmparisarjan! Olen jo kauan ihmetellyt mikä tässä sarjassa on niin ihmeellistä, kun koko BookTube on sekaisin Cassandra Claresta ja hänen Varjometsästäjistään. Nyt kun olen itse lukenut kirjan, en ihmettele sen saamaa suosiota. Se sekoittaa nerokkaasti tutut vampyyrit, velhot ja ihmissudet uudeksi tarinaksi. Joitain ennalta-arvattavuuksia oli, jotka pystyi aavistamaan jo kirjan alkupuolella, mutta yllätyksiäkin tuli. Minä itse asiassa pidin kirjan ... (lue lisää)
Kirjoittanut WindWizard (25.10.2015)


Tämä kirja on mahtava, ei voi muuta sanoa. Arvatkaapas kuka on hahmoista paras? Yllätys ylllätys...Jace Lightwood/Morgenstern/Herondale/Wayland. Jacen omalaatuinen huumorintaju ja hänen laukomat vitsikkäät kommentit..niille ei vaan voi olla nauramatta kuin hullu. Clary taas..en oikein tiedä. Aluksi en tykännyt hahmosta ollenkaan, sillä tyttö on äkkipikainen ja hyvin hyvin hyvin ärsyttävä. Simonistakaan en oikein sinänsä diggaa vielä tässä kirjassa. Sillä tässä kirjassa se ... (lue lisää)
Kirjoittanut bambi (07.08.2015)


[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjoittanut Sohvi (05.08.2015)


Mukaansatempaava kirja, johon jää herkästi koukkuun. Juoni on suhteellisen tyypillinen ja ennalta-arvattavissa, mutta ei tylsä. Mukava lukukokemus, vaikka ei ylläkään parhaimmistoon.
Kirjoittanut Kastehelmi (29.07.2015)


Todella hyvä kirja, jonka luin kerralla. Sitä ei vain voinut jättää kesken.
Kirjoittanut Bansku (27.06.2015)


[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjoittanut Milzu (23.05.2015)


Luukaupunki on todella hyvä kirja. Luin sen saman päivän aikana.
Kirjoittanut Saki (10.04.2015)


Luin tämän ihan äskettäin joten suurin kohu oli jo ehtinyt laantua. Muistin sarjan olemassa olon kun koko sarjan viimeinen osa ilmestyi ja sitä alkoi näkyä kirjakaupoissa ja muualla. Päätinpä sitten alkaa lukemaan. Juoni ja koko maailma on jännä ja kokonaisuudessaan kiehtova. Varjometsästäjät, ihmissudet ja kaikki muut rodut jne. ovat hyvin kuvailtuja, vaikka samoista jutuista on miljoona muutakin kirjaa. Saan varmaan suuret vihaajajoukot niskaani, mutta en pidä Jacesta. ... (lue lisää)
Kirjoittanut Marski (04.04.2015)


Sain tämän kirjan lahjaksi suurimman hypen aikaan ja odotin valtavan hypen taikia paljon. Olihan tää huomattavasti laadukkaampi ku useimmat lajityyppinsä edustajat, mutta mun mielestä ei kyllä sen hypen arvonen. Hahmot jäivät pääosin vain kuoriksi, lisäksi tässä oli paljon ennalta-arvattavia kohtia, joiden selvästi olisi tarkoitus olla yllättäviä. Silti jatko-osatkin pitää lukea, sillä jotkin asiat jäivät silleen auki, että on pakko tietää, mitä tapahtuu
Kirjoittanut kuvajainen (29.03.2015)


Luukaupunki oli hienoinen pettymys ottaen huomioon kuinka paljon sitä minulle hehkutettiin. Hahmot olivat varsinkin sarjan loppua kohden kaikki melko samanlaisia, eikä yksittäisistä hahmoista siis saanut oikein otetta. Magnus, Alec ja Maia nousivat lempihahmoiksini melko nopeasti, heistä löysin edes jotain itseeni purevaa särmää. Tosin Jacen huumori ja ylimielinen asenne iski toisinaan, vaikka en kyllä todellisuudessa hänen kaltaisestaan ihmisestä pitäisi. Jäin kovasti kaipaamaan ... (lue lisää)
Kirjoittanut Sunsetbeach (07.03.2015)


Mahtava kirja, suosittelen kaikille! Sanoisin, että paras osa koko sarjassa.
Kirjoittanut inari (03.03.2015)


Ihana kirja! Suosittelen kaikille!
Kirjoittanut ilona_milla (26.01.2015)


Varjojenkaupungit -sarjan paras osa mun mielestä, niin ku ne ekat osat yleensä onkin xd
Kirjoittanut Frost (24.01.2015)


Mielestäni kirjan keskivaiheilla tuntui junnaavan paikoillaan ja vasta lopussa pääsi kunnolla vauhtiin. Kirja oli kyllä muuten hyvä ja kirjassa pidän erityisesti Jacesta ja hänen kommenteista yms... todellisuudessa en todennäköisesti pitäisi hänestä niin paljon. :). Kirja sai hymyn huulille ja vatsalihakset kramppiin... :D
Kirjoittanut lolde (26.11.2014)


[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjoittanut -4- (31.07.2014)


Jo alkupuolen perusteella teos vaikutti olevan lajityypissään sieltä himpun verran laadukkaammasta päästä, mutta todellisen vauhtinsa se saavutti vasta loppupuolella, mikä tosin teki rakenteesta ikävän epätasapainoisen. Olin jopa etäisen yllättynyt lopullisten kuvioiden mielenkiintoisuudesta siihen verrattuna, kuinka yllätyksettömiksi ja turhanpäiväisiksi ne vaikuttivat aluksi olevan muodostumassa. Tietysti täytyy huomioida, että tässä erinomaisuudessa kyse on puhtaasti ... (lue lisää)
Kirjoittanut Lady_ (05.07.2014)


[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjoittanut suski (16.05.2014)


Cassandra Clare on ehdottomasti yksi lempikirjailijoistani, ellei jopa lempikirjailijani. En tiedä ketään toista, joka onnistuisi tuomaan lukiessani sellaisia tunnekuohuja - välillä nauran ääneen ja välillä tärisen itkusta. Vaikka tykkäänkin enemmän the Infernal Devices -trilogiasta kuin TMI:stä, myös tämä sarja heiluu suosikkilistani kärkipäässä. Clary Fray ei kuulu lempihahmoihini, toisin kuin TID:n Tessa. Clary on minusta liian äkkipikainen ja epätoivoinen, mutta on ... (lue lisää)
Kirjoittanut Ruttola (22.03.2014)


Jace ihana komea ja ehdottomasti paras koskaan.. Clary ärsyttävä, lyhyt ja punatukkainen idiootti joka ei ansaitse jacen rakkautta!!!! mutta lukekaa ihmiset tämä!!! ja muut seuraavat
Kirjoittanut Rauros (21.03.2014)


Minusta kirja oli tosi hyvä <3! Kirja oli koukuttava ja mukaansatempaava! Pidin eniten Jacesta! Mutta kaikki olivat hyviä. <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3!! Voi..olen lukenut 2-4 kertaa <3! Edelleen lempikirjani! Sarja on tullut luettua 3:sti <3! Voi että..niin ihana! Pidän Claren kirjoitustyylistä ja siitä miten hän tempaa lukijat mukaansa omaan maailmaansa <3! En laskenut kirjaa hetkksikään kädestäni! Aivan mahtava! Kyllä oli mahtava ihan ekasta sivusta lähtien ! On tuttua kaikki keijut ja ... (lue lisää)
Kirjoittanut Kirjakaapin tyttö (18.03.2014)


Tämä kirja oli aivan mahtava! Jäin aivan koukkuun heti ensimmäisestä luvusta lähtien. Eniten minua kiehtoi Varjometsästäjien maailma. Kaikkillehan on tuttua kamaa jo noidat, vampyyrit ja keijut. Nyt näiden tuttujen hahmojen lisäksi on luotu aivan uusi rotu. Simonin ja Jacen kanssa sai tietenkin nauraa sydämensä kyllyydestä <3 Kyllä tuli helposti täydet viisi tähteä!
Kirjoittanut Hemlit (23.01.2014)


Aivan mahtava kirja! Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia ja erityisesti pidin Jacesta, Lukesta ja Alecista. Kaikilla oli omanlainen ja hieno persoona! Juoni kulki tarpeeksi nopeasti, eikä kirja missään vaiheessa ollut tylsä. Juonikäänteet eivät olleet ennalta-arvattavia ja ne olivat tarpeeksi jännittäviä. Kaikista juonikäänteistä en silti pitänyt ja kirjan lukeneet varmasti tietävät, mitä käännettä tarkoitan ;) Ainoa huono puoli kirjassa oli, että jotkut lauseet ... (lue lisää)
Kirjoittanut fanpire (30.12.2013)


Tämä kirja tuli vuosia sitten kirjaston uutushyllyllä vastaan ja takakansi vaikutti ihan kivalta.... Ihan kiva kirja muuttui äkkiä aivan ihanaksi ja mukaansa tempaavaksi kirjaksi. Huumori uppoaa minuun kirjaa lukiessa saa kyllä niin jännittää kuin nauraakin. Ja hahmot ovat aivan mahtavia symppiksiä. Magnus Bane, Alec, Jace, Clary, en vain saa terpeekseni heistä! :) Koukuttuneeni sarjaan heti ensimmäisten osien jälkeen. Nyt luen viidettä osaa ja edelleen jaksan yllättyä, rakastua, nauraa ja melkeinpä jopa itken kirjan kanssa! Mahtavaa viihdettä! :)
Kirjoittanut satunnainen (25.11.2013)


Jos kaipaat kirjaa joka vetää sinut mukaansa eikä hellitä kuristusotettaan millään ennenkuin olet lukenut sen loppuun, on Luukaupunki silloin varma valinta. Aivan loistava teos, ei tästä nyt oikein muuta voi sanoa. Yksi rakkaimmista kirjoista mitä omistan. Ja Magnus Bane <3 + kannattaa myös katsoa elokuvana, mutta lue ensin kirjana.
Kirjoittanut Lumiruusu (22.11.2013)


[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjoittanut Kuuntytär (15.11.2013)


Luukaupunki aloittaa mahtava kirjasarjan hyvin! Juoni ja aiheet ovat kekseliäitä, ja kaikki on mietitty loppuun asti. Pitkät kuvailut ovat ihania. Kaikki hahmot ovat omanlaisiaan, ja nimet tarpeeksi erilaisia, ettei niissä (edes minä) mene sekaisin. Loppu oli yllättävä ja aion ehdottomasti ahmia myös seuraavat osat!
Kirjoittanut Quine (17.09.2013)


Sarja on ihmeelinen.Paras sarja johon ei kyllästy. Kun kirjan aukaisee se ottaa kiini ja vie mukaansa. Tykkään Clarysta päähenkilönä, mutta välillä hän kyllästyttää minut ja kun tällainen kohta tulee olen alkanut nauraa itselleni. Ajattalen miten ihmeessä päähenkilö voi kyllästyttää hän on aivan upea. En pidä Jacen asenteesta, muuten hän on hyvä tyyppi kaiken lopuksi. Kirja on hyvin nykyaikainen pidän siitä että kuka tahansa ei vältäämättä ole hän miksi luulet. Kirja on suoraan sanottuna rakastettava. Kannattaa lukea.
Kirjoittanut Janski_ (10.09.2013)


Aivan ihana kirja. Varsinkin Jace on niin ihana. Alku oli mielestäni hyvä. Se ei ollut vaikeasti ymmärrettävä. Olen ihan koukussa kyseiseen kirjasarjaan ensimmäisen osan takia :-) Mutta ei se haittaa...
Kirjoittanut Dragonil (20.08.2013)


Erittäin hyvä kirja - ei kai tässä muuta voi sanoa! Parasta koko kirjassa ovat dialogit ja Jace. Päättömät ja nerokkaat keskustelut ovat kirjan suola, ja niille saa nauraa niin että vatsaan sattuu. Jace kantaa olemuksellaan ja ylipäätään olemassaolollaan sarjaa pitkälle, kyseessä kun on niin julmetun ihana hahmo! Myös muut hahmot ovat mielenkiintoisia, ainoastaan Simon jää vähän persoonattomaksi. Suosittelen kaikille, erittäin lämpimästi.
Kirjoittanut The Big Bad Wolf (04.08.2013)


[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjoittanut Kirjaneito (31.07.2013)


Varjojen kaupungit on kohonnut yhdeksi lempisarjoistani hitaasti, mutta varmasti. Luukaupunkia uudelleen lukiessani aloin muistaa jälleen, miksi. Syy numero yksi: maailma. Vaikka vampyyrit ja ihmissudet ovat tulleet tutuiksi miljoonasta muusta paranormaalia romantiikkaa käsittelevästä sarjasta, Varjonmetsästäjät ovat jotain täysin uutta. Nefilit, enkelin verta suonissaan kantavat soturit, jotka suojelevat maailmaa demoneilta. Jes! Lisäksi vampyyrit, ihmissudet ja haltijat ovat niin ... (lue lisää)
Kirjoittanut Nage (29.07.2013)


Pidin kirjasta todella paljon ja aijon lukea jatko osatkin! Jace ja Clare olivat milestani molemmat todella ihania hahmoja , toki pidin myös muista mutta noista eniten. Juoni oli kiva ja koukuttava, eikä siinä ollut paljoakaan kohtia jotka koin tylsiksi.
Kirjoittanut kpoplovercutie (12.05.2013)


[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjoittanut layla (30.04.2013)


Aivan loistavan koukuttava kirja alusta loppuun! Pidin todella paljon henkilöistä, kun he olivat keskenään niin erilaisia. Varsinkin Jace jäi mieleeni räiskyvän ja ailahtelevaisen luonteensa puolesta. Luin tämän kirjan toisen kerran ja silti lukukokemus oli yhtä mahtava! Seuraavaksi lukulistalla onkin sarjan muut osaa. Suosittelen ehdottomasti. Tämä kuuluu niihin koukuttaviin kirjoihin, täynnä yllättävä juonenkäänteitä eli toisinsanoen tätä kirjaa et voi laskea käsistäsi hetkeksikään! :)
Kirjoittanut Alynax (15.04.2013)


Tykkäsin tuosta kirjasta. Teksti oli kirjoitettu hyvin ja vaikka alku oli hieman tylsähkö, jäin lopussa totaalisesti koukkuun. En voinut laskea kirjaa kädestäni. Jacesta tuli heti suosikkihahmoni kirjassa, tuon hyvän huumorin takia. Nauroin useaan otteeseen ääneen. Tein lukemisen aikana myös monia ennakkoaavistuksia, joista kaikki osuivat oikeaan. Löytyi sieltä joukosta myös muutama kohta, joita en olisi viitsinyt arvaillakkaan. Juonen kulkua oli hauska seurata ja hahmot olivat kertakaikkisen ihania.
Kirjoittanut Akvaariokala (28.03.2013)


Rakastuin tähän kirjaan. Pidin henkilöistä eniten ehdottomasti Jacesta. Hänen huumorintajunsa ja... Vetovoimansa teki minuun suuren vaikutuksen, ja ihmettelen suuresti mitä hän näki Claryssa. Claryssakin oli omat puolensa(ystävän puolesta uhrautuminen), Alecin hahmo yllätti. Juoni eteni sujuvasti. Juonenkääbteet olivat ratkaisevia ja itse sanoisin, että kokonaisuus oli todellakin toimiva. Jäin odottamaan kiihkeästi jatkoa jännittävälle kirjalle.
Kirjoittanut Pikku Nälkä (27.02.2013)


Suhtautumiseni tähän kirjaan on jokseenkin ristiriitainen. Koko ajan sattuu ja tapahtuu ja mielestäni kaikki kirjan tapahtumat on sullottu aivan liian lyhyenläntään aikaan. Koko ajan pahiksia tunki ovista ja ikkunoista ja silti niitä oikein piti vielä etsiä lisääkin. Henkilöt olivat osittain onnistuneita, osittain ei. Clary oli perinteinen sankaritar, rumana itseään pitävä poikatyttö, jolla ei oo ikinä ollut tyttöpuolisia kavereita tai poikaystäviä. Kömpelö, huonosti ... (lue lisää)
Kirjoittanut ShadowMaker (13.02.2013)


Vaikka annoin kirjalle 4 tähteä, en kuitenkaan pitänyt siitä kovinkaan paljoa aluksi (ja joissain muissakin kohdissa). En jaksanut lukea kirjaa kokonaan kunnolla, jätin tylsät kohdat lukematta. Näihin tylsiin kohtiin kuuluivat kuvailut, joita Cassandra Clare kirjoitti erittäin paljon. Hän pitkitti tekstiään kirjoittamalla siihen kuvailua. Itse en pidä kuvailusta, haluan mennä aina suoraan asiaan. Pidän vähäisestä kuvailusta myös siksi, että pääsee itse miettimään kirjan ... (lue lisää)
Kirjoittanut Dark_Queen (01.02.2013)


Ei iskenyt. Tylsistyin enkä aio lukea muita osia. Toisaalta jos nyt lukisin tämän uudestaan voisin ehkä pitää siitäö enemmän mutta tosissaan en ymmärrä näiden hehkutusta. Sekava, pomppii liikaa ja omituinen.
Kirjoittanut Serafia (19.01.2013)


Clary Fray näki discossa yhden joukon menevän erään pojan kimppuun. Hän käskee ystävänsä Simonin kutsua vartijan paikalle. Sillä aikaa joukko tappaa miehen ja se menee tuhkaksi. Clary oli hämillään. Myös joukko oli hämillään ja he kutsuivat itseään varjometsästäjiksi ja he sanoivat, että Claryn ei pitäisi nähdä heitä. Ellei hänellä olisi varjometsästäjän verta. Clary ei uskonut heitä. Simon tuli vartijan kanssa huoneeseen, mutta kumpikaan ei nähnyt mitään. ... (lue lisää)
Kirjoittanut MintFirefly (09.07.2012)


Myönnän. Välttelin kirjaa, koska takakansi ei antanut kiinnostavaa kuvaa. Nyt jälkeenpäin ajattelen mikä tuuri oli että uskalsin ottaa tämän mukaan kirjastosta. Juoni oli alusta alkaen mielenkiintoinen ja teksti ei ollut liian suoraa eikä myöskään liian haaveilevaa, vaan juuri sopivaa. Ehkä parhaiten kuvaa sana raikas. Klassista fantasiaa sekoitettuna uuteen ja siihen päälle vielä suurkaupungin vilinää. Henkilöt ovat huolella suunniteltuja ja rakastan niitä kaikkia, ... (lue lisää)
Kirjoittanut Liliales (13.06.2012)


Noniin, voihan sitä jotain kommentoidakin kun sain luettua kaikki tähän asti suomennetut osat, eli 1-3. En nyt tarkkaan muista mistä ihmeen kautta löysin sarjan, mutta Internetin kautta sarja kuitenki löytyi. Sarjaa hehkutettiin niin innolla ja suurin osa palautteista oli positiivisia, joten päätin itsekin kokeilla. Harmittavasti petyin hieman ensimmäiseen osaan. Odotin paljon enemmän. Clare on keksinyt upean tarinan sekkailuineen kaikkineen, mutta jotenkin se ei vain 'sytyttänyt'. ... (lue lisää)
Kirjoittanut Karajishi (29.03.2012)


Taas yksi kirjailija, joka saa täyden kunnioitukseni, kiitos ja kumarrus Cassandra Clarelle! Loistava, omaperäinen ja hauskalla huumorintajulla höystetty mahtava lukuelämys, jota voin milloin tahansa suositella kenelle tahansa. Jace on ehdoton lempihahmoni ja joskus tuntuu aivan kuin hän olisi reaalinen henkilö ja aivan kuin olisin tavannut hänet ennenkin… Clare osaa luoda aivan omanlaisensa maailman, tavallisten maallikoiden rinnalle. Kaiken hyvän lisäksi löysin kirjasta vain ja ... (lue lisää)
Kirjoittanut CCrystal (21.10.2011)


Oli kyllä ihan hyvää luettavaa ja arvosana kiikkuu kolmen ja neljän tähden välissä, mutta kallistun kyllä 3 puolelle (puolikkaita kun ei voi antaa), koska en pitänyt loppuratkaisusta kaikin tavoin..:) Lukemisen arvoinen kirja!
Kirjoittanut Dark.princess (12.08.2011)


Pidin kirjasta tosi paljon ja suosittelen lämpimästi jokaiselle joka haluaa lukea sen. Itse olen lukenut kirja sarjan jokaisen kirjan joka on tullut suomeksi ja jatkanut sitten enkuks.
Kirjoittanut Salut (25.11.2010)


Ihanan omaperäinen kirja, ihastuin Jaceen heti. Juonenkäänteet ovat hienosti tehty ja jokainen henkilö on omanlaisensa. Kuitenkin jäi harmittamaan paljastus Claryn ja Jacen suhteesta, olisin toivonut erilaista loppua, mutta toisaalta mukavaa nähdä miten seuraavissa osissa käy.:D
Kirjoittanut rudi92 (28.10.2010)


Todella loistava kirja, oli pakko lukea yhdeltä istumalta. Juoni on mielestäni aivan täydellinen, loistava mielikuvitus Clarella. Ja Jace. Voi luoja, siinä on kundi minun makuuni. Ylimielinen, mutta saakelin upea. Aivan täydellinen. Pidin myös kirjan yllättävistä käänteistä. Tosi mahtava kirja, en malta odottaa että pääsen huomenna ostamaan Tuhkakaupunki-kirjan.
Paikalla 2 jäsentä ja 46 vierailijaa:
Louhikäärme, punnort
Uusin jäsen: Antti Hyvärinen
Jäseniä yhteensä: 6074