Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

Luo tunnus

(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Kurganin varjot

Kurganin varjot /library_link/images/books/7111.jpg
Keskiarvo 3.46

Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


Arvosanoja (23)
Kirjahyllytilastot

Kurganin varjot


Julkaistu: syyskuu 4, 2014 (Tammi)

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Sidottu, kansipaperi.

Ihmiskunnan tuho uhkaa Mustallamerellä. Onko mitään enää tehtävissä?

Miten mystiset hautakukkulat ja indoeurooppalaisten kansojen alkukoti liittyvät Mustassameressä piilevään ekokatastrofiin? Ja miksi oikeiden ratkaisujen tekeminen on niin vaikeaa, joskus mahdotonta?

Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa jännärissä arkeologi Alex Tšerkassov selvittää muinaisten hautakukkuloiden, kurganien, arvoituksia ja etsii kolmetuhatta vuotta sitten eläneen soturiprinsessan aarretta. Samaan aikaan Mustanmeren kalastajat tekevät järkyttäviä havaintoja, joita Alexin vaimo Irina lähtee tutkimaan. Pian havaitaan, että Mustanmeren syvänteissä on käynnissä jotakin äärimmäisen vaarallista.

Isomäki yhdistää karmivassa dystopiassaan todelliset ekologiset uhkakuvat pitkälle historiaan ulottuvaan spekulaatioon tuhon perimmäisistä syistä.

Muokannut Jussi (05.09.2016)
Tietoa kirjailijasta :: Risto Isomäki
Risto Isomäki

Risto Isomäki (s. 1961) on tiedetoimittaja sekä luonto- ja kehitysmaa-aktivisti. Myös Isomäen kaunokirjallisia teoksia voi luonnehtia jollain tasolla sekä tiede- että tieteiskirjallisuudeksi. Niissä yhdistyvät tutkimukseen perustuvat tosiasiat science fictionin tulevaisuusnäkyihin. Ekologisen aiheiston käsittelijänä Isomäki on suomalaisen kirjallisuuden tunnetuimpia ... (lisää kirjailijasivuilla)

Muita kirjoja joista saatat pitää
Litium 6 (Lauri Nurmi -sarja, #1)Super-CannesKaappausMatkaaja (Neljäs piiri, #1)Jään salaisuudet
 Kirja-arvioita (1)
Kirjoittanut lilybee (31.03.2015)

(+1 tykkäystä)

Tartuin tähän kirjaan, koska pidin Sarasvatin Hiekkaa -teoksesta, vaikka Isomäen muu tuotanto ei olekaan vakuuttanut. Valitettavasti kirja oli pettymys. Isomäki on osoittanut olevansa kaavamainen kirjoittaja, sillä kaikki häneltä lukemani kirjat etenevät samalla tavalla. Henkilöhahmot ovat yksipuolisia ja välillä jopa epäuskottavia. On kuin heillä ei ole muuta tarkoitusta kuin toimia kirjan tapahtumien todistajina. Siinä missä Sarasvatin Hiekkaa oli kiinnostava skenaario ja onnistunut ekotrilleri, Kurganin varjot on vain huonosti verhottua vihreää ideologiaa.
Paikalla 3 jäsentä ja 58 vierailijaa:
Darkki, sinidean, Thialfi
Uusin jäsen: Sonja__Sofa
Jäseniä yhteensä: 6295