Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

Luo tunnus

(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Kausaalienkeli

Kausaalienkeli (Kvanttivaras-trilogia, #3) /library_link/images/books/7141.jpg
Keskiarvo 3.86

Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


Arvosanoja (54)
Kirjahyllytilastot

Kausaalienkeli

(Kvanttivaras-trilogia, #3)

Julkaistu: syyskuu 24, 2014 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Causal Angel

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi > avaruusooppera
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Antti Autio. Sidottu, kansipaperi.

Mestarivaras Jean le Flambeur on selvinnyt dilemmavankilasta, villikoodiaavikosta ja maapallon lopullisesta tuhosta. Hän on vapauttanut itsensä pellegrinijumalattaren ikeestä, mutta ystävät hänen ympärillään harvenevat. Pitääkseen lupauksensa avaruusalus Perhoselle hänen täytyy löytää jäljettömiin kadonnut oortilaissoturinainen Mieli.

Huima etsintä vie Jeanin keskelle sotaa, tuhoutuvalta planeetalta toiselle, kohti Saturnusta, jonka myrskyjen keskellä pelejä rakastavat zokut rakentavat vieraita todellisuuksia. Pelastaakseen Mielen salaperäiseltä Suurpelizokulta Jeanin täytyy avata Planckin lukot. Niiden takana odottavat kaikki mahdolliset maailmat, joissa kausaliteetti, rationaalisen maailmanselityksen ydin, on vain yksi polku monien joukossa…

Huikean kehittyneiden sivilisaatioiden ottaessa mittaa toisistaan Jean, Mieli ja pellegrinijumalatar joutuvat kukin ottamaan kantaa ihmisyyteen, täydellisyyteen, ystävyyteen ja rakkauteen. Kausaalienkeli on täynnä valtavia avaruusaluksia, huimaavia avaruustaisteluja ja kiehtovaa tieteellistä spekulaatiota. Se sitoo yhteen trilogian teemat – vapaa tahto, pelit ja identiteetti – tavalla, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Muokannut Darkki (11.03.2015)
Tietoa kirjailijasta :: Hannu Rajaniemi
Hannu Rajaniemi

Hannu Rajaniemi (s. 1978 Ylivieska) on Skotlannissa asuva suomalainen tieteiskirjailija. Nuorena hän harrasti roolipelejä, kirjoittamista ja fysiikkaa. Rajaniemi on opiskellut matemaattista fysiikkaa Oulun ja Cambridgen yliopistoissa ja väitellyt säieteoriasta tohtoriksi Edinburghin yliopistossa. Hän on asunut Edinburghissa vuodesta 2000 ja on perustajajäsen soveltavan matematiikan yrityksessä. Rajaniemen esikoisromaani Kvanttivaras ... (lisää kirjailijasivuilla)

Muita kirjoja joista saatat pitää
AlgebraistiSaga (Saga, #1)Aurinkojen huoneTähtisumu täyttyyPrefekti
 Kirja-arvioita (2)
Kirjoittanut Sparhawk (29.11.2015)


Hyvä kirja ja hyvä päätös trilogialle. Aikaisemmille osille 4 tähtee, tälle annoin "vain" 3,5. Kolmas osa ei enää tarjonnut samalla lailla yllätyksiä kuin mitä ensimmäinen ja toinen osa. Gevulot-sovelluksien ja Villikoodiaavikon tapaisia ahaa-yllätyksiä ei tullut samalla lailla. EI kuitenkaan huono kirja, en suosittele lukemaan kuitenkaan näitä itsenäisinä vaan kannattaa urakoida sarja ihan järjestyksessä. Kolmas osa tosiaan nivoi tapahtumia yhteen, ehkä vähän turhaan ... (lue lisää)
Kirjoittanut S.T.A.R. (12.06.2015)


Tämä kirja oli paljon "draamallisempi" ja vähemmän kryptistä scifi-sanastoa sisältävä kuin trilogian aiemmat osat. Tai sitten kyse oli vain siitä, että olin jo ehtinyt tottua Rajaniemen outoon kvanttijargoniin. Niin tai näin, Kausaalienkeli on vauhdikas ja mukaansatempaava tarina, joka solmii aiempien osien langanpätkät yllättävästikin yhteen. Ainoa pieni miinus tulee mielestäni siitä, että vähitellen ihan kaikki tuntuu olevan tässä kvanttiuniversumissa mahdollista, mikä ... (lue lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 40 vierailijaa:
Sini, maahinen, Fievre
Uusin jäsen: Pirkka Tiensuu
Jäseniä yhteensä: 6306