Risingshadow

5. aalto #2 / 3 ✓
Ääretön meri (5. aalto #2) - Rick Yancey
★ 7.82 / 95
123143596217398991310

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu, kansipaperi.

MITEN KITKETÄÄN MAAPALLOLTA SEITSEMÄN MILJARDIA IHMISTÄ?
KITKEMÄLLÄ IHMISISTÄ INHIMILLISYYS.

Cassie Sullivan tovereineen on selvinnyt jo neljästä aallosta, joiden avulla kaukaisesta aurinkokunnasta saapuneet Toiset ovat tyhjentäneet maapalloa ihmisistä. Nyt lopullinen, viides tuhoaalto etenee, ja ihmiskunnan viime rippeet taistelevat henkensä edestä.

Cassien ja kumppanien on tehtävä valinta: uhmatako talven tuloa ja odottaa heitä auttaneen Evan Walkerin paluuta vai lähteäkö etsimään muita selviytyjiä ennen kuin vihollinen saa nuoret satimeen? Uusi hyökkäys on vain ajan kysymys…

Edessä on viimeinen taistelu elämän ja kuoleman, toivon ja toivottomuuden, rakkauden ja vihan välillä.

"Vaikuttavalla tavalla vielä parempi kuin trilogian erinomainen avausosa." – USA Today

"Vauhti saa sydämen lyömään kovaa –– juonenkäänteet ovat kutkuttavia." – The New York Times Book Review

Adlibris: tarkista saatavuus

ScifiNuortenkirjallisuusDystopiaPost-apokalyptinen
Julkaistu: tammikuu 14, 2015 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Infinite Sea
Arvostelu: Ääretön meri
Kirja-arviot ja kommentit (8)

Kirjan tilaus

Nälkäpeli (Nälkäpeli #1)
★ 8.86 / 767
Nälkäpeli 1–3 (Nälkäpeli)
★ 8.72 / 156
Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla #1)
★ 8.38 / 253
Outolintu (Outolintu-trilogia #1)
★ 8.24 / 409
5. aalto (5. aalto #1)
★ 8.22 / 177
Julma maa
★ 8.18 / 103
Tripodien aika (Tripodien aika)
★ 8.16 / 44

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Rick Yancey

Yhdysvaltalainen Rick Yancey (s. 1962) on entinen verovirkailija, joka on kertonut varttuneensa Arthur C. Clarken ja Isaac Asimovin klassikoiden parissa. Hänen scifiteoksensa Viides aalto (2013) oikeudet myytiin nopeasti yli 30 kielelle. Yancey on kirjoittanut useita kirjoja niin nuorille kuin aikuisillekin ja saanut tuotannostaan monia tunnustuksia. Kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti lähes neljä miljoonaa kappaletta. Viidennestä aallosta tehtiin elokuvaversio vuonna 2016.

Innostuksesta Viidennen aallon tarinaan hän kiittää kosmologi Stephen Hawkingia ja vaimoaan. Yancey kertoo molempien ruokkineen hänen käsitystään siitä, että kohtaaminen ulkoavaruuden vieraiden kanssa on kaukana vihreistä miehistä tai E.T.:n sormen kosketuksesta.

Kuva: CC BY 2.0

5. aalto

5. aalto sisältää 3 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

5. aalto (5. aalto #1)
★ 8.22 / 177
Ääretön meri (5. aalto #2)
★ 7.82 / 95
Viimeinen tähti (5. aalto #3)
★ 7.42 / 53

Kirja-arviot ja kommentit

20.03.2017
lolde avatar
lolde
Kirjoja 184, Arviot 112, Viestit 7
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Pidin huomattavasti enemmän ensimmäisestä osasta, kuin tästä. Ääretön meri oli kuitenkin kiinnostava ja todella koukuttava, eikä sitä olisi millään malttanut laskea käsistään. Nyt päästiin myös Hakan pään sisään, kun kerronta tapahtuu myös hänen näkökulmastaan. Itse jäin ehkä vähän kaipaamaan myös kerrontaa Benin osalta, nyt yksi lempihahmoistani jäi vähän taka-alalle.

10.09.2016
Moonlight avatar
Moonlight
Kirjoja 18, Arviot 18, Viestit 1
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Aivan mahtava jatko-osa mahtavalle sarjalle! Ääretön meri oli juonenkulultaa 5.aaltoa hitaampi ja ehkä tämän vuoksi aloitusosa oli mielestäni vielä hiukan parempi, vaikka ei tästä räiskettä puuttunut! Varsinkin alun hotellikohtaukset ja "slasher-tyyliin yksi kerrallaan katoavat ihmiset" XD, olivat hauskaa luettavaa ja tässä kirjassa lempihenkilöihini nousi myös Zombi, joka oli mulle jäänyt vähän etäiseksi 5.aallossa. Edelleen myös Evan, Sam ja Cassie pitävät suosikkieni paikkoja, kun taas Haka, johon keskityttiin eniten tässä osassa, ei ole oikein ikinä innostanut. Tässä osassa tuli paljon tärkeää ja niin yllättävää (plus hieman sekoittavaa) tietoa niin avaruusolioista, kuin henkilöistä. Tykkäsin lukea myös Kilokakun näkökulmaa :`) Nyt jännityksellä kohti päätösosaa ja voin sanoa että odotukset ovat korkealla!

19.08.2015
anmamat avatar
anmamat
Kirjoja 104, Arviot 19
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Ääretön meri jatkoi vahvasti Yanceyn trilogiaa. Kirja imaisi mukaansa eikä sitä malttanut laskea käsistään. Sopivaa fantasiaa myös hieman vanhemmalle lukijalle.

05.05.2015
Lady_ avatar
Lady_
Kirjoja 221, Arviot 39
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Kirja ei täyttänyt odotuksiani, sillä se oli mielestäni sekainen ja oli vaikea pysyä perässä. Kirjassa oli myös mielestäni liian vähän Evania ja Cassieta ja kohtauksissa joissa he olivat, Cassie yleensä luuli että Evan on kuollut. Mutta hyvät juonenkäänteet...

25.01.2015
rudi92 avatar
rudi92
Kirjoja 241, Arviot 189, Viestit 6
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Ääretön meri on loistava jatko-osa loistavalle kirjasarjalle. Se ei tietenkään yllätä minua, koska sarjan ensimmäinen osa oli jo todella mahtava ja minulla oli suuret odotukset tätä osaa kohtaan. Hahmot ovat edelleen hyviä ja erilaisia. Pidin siitä, että tässä kirjassa syvennyttiin todella paljon Hakaan. Ensimmäisen osan aikana tyttö ei kuulunut suosikkihahmoihini, mutta tässä osassa pidin erittäin paljon hänestä. Ja olihan se aika söpöä, että hänelläkin oli romanttisia tunteita :) Se, kuinka vähän kirjassa oli Cassien ja Evanin yhteisiä hetkiä, oli aika yllättävää. Se oli ehkä ainoa pienen pieni miinus koko kirjassa, mutta se ei lopulta haitannut paljoa. Odotan innolla sarjan kolmatta osaa :)

05.03.2016
Glaurung avatar
Glaurung
Kirjoja 475, Arviot 7, Viestit 34
Sisältää juonipaljastuksia

"Maailma on kello, josta on veto loppumassa."

Kirja oli edellistäkin koukuttavampi. Oli mukava tutustua muihinkin henkilöihin syvemmin. Monet viittaukset rottiin ja rottaongelmaan saivat ainakin minut pohtimaan niiden merkitystä ja kirjan ideaa tarkemmin.

02.07.2015
Nage avatar
Nage
Kirjoja 126, Arviot 126
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Missä olivat Evan ja Cassie kohtaukset? tuo oli kyllä suurin kysymys joka minulle jäi sillä heistä kahdesta ei ollut kuin peri sellaista kunnollista kohtausta jossa he eivät olisi riidelleet ja muutenkin heistä oli aika vähän osia. Hakastakin oli aika kiva lukea enemmän, olin kyllä toivonut että hän rakastuisi Beniin... Olen kyllä nyt vähän sekaisin, eikö niitä avaruusolioita siis tullutkan? Noh ainakin seuraava osa on PAKKO lukea jos haluaa ymmärtää jotenkuten tätäkin sarjaa :D

18.05.2015
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjakaapin tyttö
Kirjoja 165, Arviot 55, Viestit 16
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Muistan, että rakastuin edelliseen osaan täysin. Ahmin sen hetkessä ja jäin janoamaan lisää. Joten kun vihdoin sain tämän toisen osan kätösiini, minun oli kertakaikkisen pakko lukea se heti. Valitettavasti tämän arvostelun tekeminen kesti odotettua kauemmin, kiitos ihanan koulun. Luin siis tämän varmaan jo joskus huhtikuussa, mutta VASTA nyt pääsin koneelle kirjoittamaan. Täytyy sanoa, että petyin hieman. Ensimmäinen osa oli niin hyvä, että odotin tämän kirjan olevan vielä parempi, mikä näin jälkikäteen ajatellen oli aika iso virhe. Minun ei ehkä olisi kannattanut pitää odotuksiani niin korkealla, en olisi ehkä pettynytkään niin pahasti... En sano, että Ääretön meri oli huonointa mitä olen koskaan lukenut. Se oli hyvin kirjoitettu ja juoneen pääsi nopeasti kiinni, vaikka siitä onkin aikaa, kun ensimmäisen osan luin. Mikä minua kuitenkin harmitti oli se, että Cassien ja Evanin välillä ei ollut mitään samanlaista, kuin ensimmäisessä kirjassa. Cassie tuntui yhdessä hetkessä vihaavan Evania ja yhdessä hetkessä palvovan tätä... Äärettömässä meressä ei keskitytty niinkään enää Cassien koettelemuksiin, vaan päähenkilöiksi pääsi esimerkiksi edellisestä kirjasta tutut Haka ja Zombi/Ben. En koskaan oikein lämmennyt Hakalle, joten en olennaisestikkaan pitänyt siitä faktasta, että tämän näkökulmasta kerrottiin lähes puolet kirjasta. Zombista pidin ja tietyssä vaiheessa toivoin koko ajan, että hän ja Cassie päätyisivät yhteen, mutta vielä ainakan toiveeni ei ole toteutunut. Evan jäi hieman taka-alalle tässä kirjassa. Ei paljon, mutta tarpeeksi, että aloin hyppimään kappaleita, kunnes pääsin lukemaan haluamani henkilön näkökulmasta. Tämä kaikki ei olisi häirinnyt minua näinkään paljon, ellei koko kirjan kerronta tyyli olisi ollut niin..sekava? Ymmärsin kyllä koko ajan mitä tapahtui, mutta siihen tarvittiin suuria ponnistuksia. Tämä johtui ehkä siitä. että niin moni henkilö oli kertomassa tapahtumia. En enää tiennyt missä oltiin tapahtumishetkellä, koska yhdessä kappaleessa joku on vankina ja toisessa kappaleessa joku oli taas piilossa. Tuo sai minut niin sekaisin, että en lopulta lukenut kirjaa enää putkeen, vaan pidin moniakin taukoja. Kaiken tämän pettymyksen ja murjotuksen jälkeen, olisi ehkä hyvä puhua niistä hyvistäkin jutuista! Edelleen pidän kirjoitustyylistä, jota Yancey käyttää. Se sopii täydellisesti tällaiseen dystopia tyyppiseen kirjaan, joka oikeissa kohdissa osaa olla erittäin ahdistava, mutta mahtava samaan aikaan. Aion ehdottomasti lukea seuraavan osan, koska tämäkin kirja jäi kiduttavan kutkuttavaan kohtaan heh heeh.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja