Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

Luo tunnus

(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Ihmeellisten asioiden museo

Ihmeellisten asioiden museo /library_link/images/books/7626.jpg
Keskiarvo 3.63

Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Ihmeellisten asioiden museo


Julkaistu: syyskuu 11, 2015 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Museum of Extraordinary Things

Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Raimo Salminen. Sidottu, kansipaperi.

Uusia pilvenpiirtäjiä nousee kaupungin ylle päivittäin, ja kuilu rikkaiden ja köyhien välillä syvenee. Vuoden 1911 New Yorkissa ajat muuttuvat nopeammin kuin sydän ehtii käsittää. Yksinäinen Coralie-tyttö kasvaa isänsä tiukassa valvonnassa Ihmeellisten asioiden museossa Coney Islandilla. Museon vetonauloja ovat muun muassa Perhostyttö, Susimies ja satavuotias kilpikonna. Coralie ui merenneidoksi naamioituneena omassa tankissaan ja kaipaa vapauteen, pois isänsä ankaran katseen alta.

Äärijuutalaisen yhteisönsä jättänyt valokuvaaja Eddie Cohen näkee linssinsä läpi New Yorkin valtavan kasvun mutta myös sen ongelmat: naisten ja lasten kaltoin kohtelun, työläisten surkeat olot, kaupungin pimeimmätkin kujat. Kun Coralien ja Eddien tiet kohtaavat keväällä 1911, kaaoksen keskellä syntyy toivo oman paikan, ja perheen, löytymisestä.

Taianomainen Ihmeellisten asioiden museo on romaani rakkaudesta, ihmisyydestä, kummajaisista ja etenkin New Yorkista ja sen monista kasvoista.

Muokannut Thialfi (23.12.2015)
Tietoa kirjailijasta :: Alice Hoffman
Alice Hoffman

Amerikkalaisen kirjailijan Alice Hoffmanin (s. 1952) tuotanto tunnetaan erityisesti taianomaisista elementeistä ja vahvoista naishenkilöistä. Hänen teoksiaan on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle. Monesti bestseller-listoilla loistaneen Hoffmanin teoksia on sovitettu myös Hollywood-elokuviksi. Hoffman asuu Bostonissa.

Kuva: Gummerus.

Muita kirjoja joista saatat pitää
UmbraUnelmakuolemaHumiseva harjuBaskervillen koiraKeihäslintu
 Kirja-arvioita (1)
Kirjoittanut Reta Anna Maria (16.11.2015)


Tunnelmallinen ja mielenkiintoinen kertomus 1910-luvun New Yorkista. Jos haluat lukea kirjoja vahvan juonen takia, tämä ei ole sinun kirjasi. Kyllä tarinassa juoni on, mutta se ei ole ihan ykkössijalla. Enemmän kyllä ihmettelen, miksi kirja löytyy Risingshadowin tietokannasta, sillä ainakaan minä en havainnut kirjassa mitään yliluonnollista.
Paikalla 3 jäsentä ja 42 vierailijaa:
maahinen, Fievre, Sini
Uusin jäsen: Pirkka Tiensuu
Jäseniä yhteensä: 6306