Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

Luo tunnus

(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Kirotun maan ritari

Kirotun maan ritari /library_link/images/books/7793.jpg
Keskiarvo 0.00

Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


Kirjahyllytilastot

Kirotun maan ritari

(Praedor)
,
Julkaistu: helmikuu 8, 2016 (Vaskikirjat)

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia > miekka ja magia, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Kansikuva ja kuvitus: Petri Hiltunen. Taitto: Erkka Leppänen. Nidottu.

Sisällys:

 • Legendojen hautausmaa
 • Rajamaan musiikkia
 • Sinimetsän kuningas
 • Sagashin hirviö
 • Kirsikkametsän luostari
 • Warthin kauppias
 • Valkoisen vuoren vanki
 • Velhon tytär
 • Velhontappaja
 • Borvarian lautturit
 • Kerettiläisten kirja
 • Panssaroitu sydän
 • Jäätyneen tulen kartano

Sanoit, että haluat päästä Artanten paratiisiin, mutta se tie on praedoreilta suljettu. Praedorit ovat ensimmäisinä jonossa helvetin porteilla. Et voi pitää sieluasi puhtaana, jos kätesi ovat veressä. Et voi olla sekä praedor että ritari.

Falac Valkosulka syntyi ja kasvoi ritariksi, mutta kohtalon käänteet ajoivat hänet praedoriksi: palkkasoturiksi ja seikkailijaksi, joka hankkii elantonsa ryöstelemällä Kirotun maan aarteita. Seikkaillessaan Jaconiassa ja Borvariassa hän kohtaa ystäviä ja vihollisia, rakkautta ja petoksia, rikkauksia ja hirviöitä. Jopa praedorina hän tahtoo elää kunniallisesti ja jumalansa opetusten mukaisesti, mutta voiko ritari selvitä ammatissa, jossa menestyvät vain tunteettomat, häikäilemättömät ja petolliset?

Erkka Leppänen on pitkän linjan roolipeli- ja fantasiaharrastaja, jonka tarinat ovat perinteitä kunnioittavaa miekkaa ja magiaa modernilla otteella. Kirotun maan ritari kokoaa kaikki hänen vanhat ja uudet praedor-novellinsa kronologiseen järjestykseen. Sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen luoma Jaconia on harmaasävyinen fantasiamaailma, joka on tuttu Praedor-sarjakuvista sekä -roolipelistä ja monen muunkin kirjoittajan tarinoista. Falacin seikkailut ovat Hiltusen itsensä kuvittamia.

Kirjan arvosteluja:

Kirjan kolmetoista tarinaa kertovat Falacin elämästä aina aloittelevan keltanokan ensimmäisestä keikasta parkkiintuneeksi praedoriksi. Vuosien mittaan tapahtumat, joihin Falac on voinut vaikuttaa tai sitten ei, muovaavat hänen persoonaansa. Tämä kehityskulku on toteutettu pienin elein, mutta varsin vakuuttavasti. Myös tarinoiden sivuhenkilöt on hahmoteltu mielenkiintoisesti. – Antti Oikarinen, Tähtivaeltaja 2/2016

Leppäsen novellit ovat sujuvasti kirjoitettuja ja erinomaisen lukukelpoisia tarinoita sinälläänkin, ja lukiessa ajoittain tuntuva itseään toistavan tarinan pieni harmitus haihtuu onnistuneesti kirjan viimeisen novellin myötä. Fantasian ystäville erinomainen paketti yhdeksi illaksi. Petri Hiltusen kuvitus on ammattimiehen työtä, ja se vahvistaa lukijan siirtymistä oikealla fiiliksellä outoon ja samalla tutunoloiseen fantasiamaailmaan. – Harri Erkki, Portti 1/2016

Muokannut Thialfi (04.01.2017)
Tietoa kirjailijasta :: Erkka Leppänen
Erkka Leppänen

Erkka Leppänen on vuonna 1968 syntynyt yhteiskuntatieteiden maisteri ja Vaskikirjat-kustantamon perustaja. Hänet tunnetaan Portti-lehden kirjallisuuskriitikkona ja aktiiviharrastajana suomalaisessa sf-fandomissa. Hän on ollut muun muassa Tampereen science fiction -seuran hallituksen jäsen ja aktiivijäsen muun muassa Suomen Tolkien-seurassa.

Linkkejä

Vaskikirjat.

Muita kirjoja joista saatat pitää
Conan voittamaton (Conan, #1)Conan – PalkkasoturiConan CimmerialainenElric Melnibonélainen (Elric, #1)Lankhmarin varkaat (Lankhmar, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 53 vierailijaa:
Thialfi, Echramath
Uusin jäsen: Sonja__Sofa
Jäseniä yhteensä: 6295