maalis 27
perjantai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/865.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 54 kpl
5.0 13%
4.5 0%
4.0 35%
3.5 4%
3.0 31%
2.5 0%
2.0 15%
1.5 0%
1.0 2%
0.5 0%


Keskiarvo 3.44

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Lisää kirja-arvio


Julkaistu 2002
Muokannut Jussi 28.09.2012
Lisännyt FreakyMike 26.11.2003
Tyyli: fantasia, nuoret


Kustantanut Tammi. Teoksen alkuperäinen nimi on The Wind Singer.

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Helena Bützow. Kannen kuva ja kartta: Peter Sis. Typografian suunnittelu: Ilja Karsikas. Sidottu.

William Nicholsonin fantasiatrilogian ensimmäinen osa on vaikuttava ja mukaansatempaava kirja, joka omaperäisyydessään muistuttaa Philip Pullmanin teoksia.

Tarinassa on huimaa jännitystä, kutkuttavaa huumoria sekä päähenkilöt, joihin kiintyy koko sydämestään. Harvinaista kyllä, pääosassa on kokonainen perhe: herkkä, kapinallinen ja hassu Hathin perhe.

Hathit asuvat Aramanthiassa, kaupungissa, joka on jaettu erilaisiin värivyöhykkeisiin. Asuinalue määräytyy perheen saamien pisteiden perusteella. Perheen nuorin, Pinpin -vauva, ei saa ensimmäisessä testissään yhtään pistettä, sillä hän ei suostu vastaamaan typeriin kysymyksiin. Seuraavana kapinoi Kestrel ja lopulta koko perhe on liemessä, tutkijaisä joutuu vankilaan ja äiti ja Pinpin harmaalle alueelle.

11-vuotiaat kaksoset Kestrel ja Bowman lähtevät etsimään Aramanthian kadonnutta johtotähteä, ikivanhaa Tuulen laulua pelastaakseen perheensä ja koko Aramanthian. Heidän mukaansa lähtee myös Mumpo, luokan halveksituin oppilas. Kestrel ja Bowman ovat toisilleen niin läheisiä, että he kykenevät keskustelemaan ajatusten välityksellä.

Tuulen laulu on jännittävä seikkailu ja koskettava tarina, jossa on filosofisen sadun ja fantasian aineksia.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Soturi Matiaksen miekka (Redwallin taru, #1) Kuussa tuulee Viimeinen haltia Magiaa (Septimus Heap, #1) Narnia: Kaikki tarinat Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #1) Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)
 Kirja-arvioita (yhteensä 0 kpl)
Ole ensimmäinen kirja-arvion kirjoittaja!