Kirjaudu Rekisteröidy

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

Luo tunnus

(*) kentät ovat pakollisia.
Nimimerkki *
Käyttäjätunnus *
Salasana *
Vahvista salasana *
Email *
Vahvista email *

Tuulen laulu

Tuulen laulu (Tuuli tulessa -trilogia, #1) /library_link/images/books/865.jpg
Keskiarvo 3.42

Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10


Arvosanoja (66)
Kirjahyllytilastot

Tuulen laulu

(Tuuli tulessa -trilogia, #1)

Julkaistu: 2002 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Wind Singer

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Helena Bützow. Kannen kuva ja kartta: Peter Sis. Typografian suunnittelu: Ilja Karsikas. Sidottu.

William Nicholsonin fantasiatrilogian ensimmäinen osa on vaikuttava ja mukaansatempaava kirja, joka omaperäisyydessään muistuttaa Philip Pullmanin teoksia.

Tarinassa on huimaa jännitystä, kutkuttavaa huumoria sekä päähenkilöt, joihin kiintyy koko sydämestään. Harvinaista kyllä, pääosassa on kokonainen perhe: herkkä, kapinallinen ja hassu Hathin perhe.

Hathit asuvat Aramanthiassa, kaupungissa, joka on jaettu erilaisiin värivyöhykkeisiin. Asuinalue määräytyy perheen saamien pisteiden perusteella. Perheen nuorin, Pinpin -vauva, ei saa ensimmäisessä testissään yhtään pistettä, sillä hän ei suostu vastaamaan typeriin kysymyksiin. Seuraavana kapinoi Kestrel ja lopulta koko perhe on liemessä, tutkijaisä joutuu vankilaan ja äiti ja Pinpin harmaalle alueelle.

11-vuotiaat kaksoset Kestrel ja Bowman lähtevät etsimään Aramanthian kadonnutta johtotähteä, ikivanhaa Tuulen laulua pelastaakseen perheensä ja koko Aramanthian. Heidän mukaansa lähtee myös Mumpo, luokan halveksituin oppilas. Kestrel ja Bowman ovat toisilleen niin läheisiä, että he kykenevät keskustelemaan ajatusten välityksellä.

Tuulen laulu on jännittävä seikkailu ja koskettava tarina, jossa on filosofisen sadun ja fantasian aineksia.

Muokannut Jussi (28.09.2012)
Tietoa kirjailijasta :: William Nicholson
William Nicholson

William Nicholsonin (s. 1948) isä oli trooppisiin tauteihin erikoistunut lääkäri, joka työskenteli Nigeriassa ja tapasi siellä tulevan vaimonsa. Siellä Nicholson myös vietti varhaislapsuutensa. Nicholson on opiskellut kirjallisuutta Cambridgessa, työskennellyt BBC:ssä, tehnyt dokumenttielokuvia ja kirjoittanut niin näytelmiä, elokuvakäsikirjoituksia kuin romaanejakin.

Linkkejä

Mari ... (lisää kirjailijasivuilla)

Muita kirjoja joista saatat pitää
Maameren velho (Maameren tarinat, #1)Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1)ViettelysKeplo Leutokalma (Keplo Leutokalma, #1)Mitä huominen tuo tullessaan
Paikalla 1 jäsen ja 18 vierailijaa:
Vumpalouska
Uusin jäsen: Anneliana
Jäseniä yhteensä: 6307