Päävalikko

| Lukulistalla | 11 kertaa |
| Suosikkina | 11 kertaa |
| Omistettuna | 125 kertaa |
| Selattu 7pv aikana (uniikkeja osumia) | 13 kertaa |
Kustantanut Otava. Teoksen alkuperäinen nimi on The Chronicles of Narnia.
Suomentaneet Kyllikki Hämäläinen ja Kaarina Helakisa. Elokuvakansi. Edellinen kokoomateos ilmestynyt kuvitettuna laitoksena nimellä Narnian tarinat. Sidottu, kansipaperi.
Fantasiakirjallisuuden klassikkoteos tyylikkäänä yhteisniteenä
Narnian mielikuvitusmaailma houkuttelee taikapiiriinsä kaikenikäiset lukijat. Aikuisille suunnattu, kuvittamaton lukupaketti sisältää Narnian kaikki seitsemän tarinaa siinä kronologisessa järjestyksessä, jossa kirjailija itse halusi ne luettavan: Taikurin sisarenpoika, Velho ja leijona, Hevonen ja poika, Prinssi Kaspian, Kaspianin matka maailman ääriin, Hopeinen tuoli ja Narnian viimeinen taistelu.
Cambridgen yliopiston professori C. S. Lewis (1898–1963) peri kiinnostuksen satuihin ja myytteihin irlantilaiselta latenhoitajaltaan. Kun poikamiehen luo toisen maailmansodan aikana evakuoitiin neljä lasta, Lewis alkoi kirjoittaa tarinaa, josta muotoutui vuonna 1950 ilmestynyt Velho ja leijona. Sarjan päätösosa Narnian viimeinen taistelu sai Carnegie-palkinnon 1956. Narnia-kirjoja on myyty yli 85 miljoonaa ja Suomessakin yli 170 000 kappaletta.
- Kirjaneito
Narnian tarinat on klassikko. Minäkin tutustuin tähän sillä legendaarisella tavalla; iltasatuna. Ihana isäni luki minulle ja siskolleni (ja myöhemmin myös nuoremmalle siskolleni) koko ison järkäleen ääneen. Kunnioitan sitä todella.
Juurikin lapsuuden muistojen takia pahaa sanotavaa ei tästä opuksesta ole. Peter, Susan, Edmund ja Lucy ovat henkilöitä joihin kiintyy, unohtamatta tietenkään Aslania. Narnia on paikkanakin ihanan kuuloinen, olisi ihana joskus päätyä omasta vaatekaapista sinne.
Vaikka Narnia-innostukseni onkin nyt jo laantunut, muistan kyllä ne ajat jolloin ne olivat lähes koko elämäni. Raahasin tuon yhteisteoksen mökille ja höpötin noista varmaan koko ajan. Yhä vieläkin Narnian tarinoissa on jotain kaunista, lapsuudesta muistuttavaa turvallisuuden tunnetta.
- PerriKarhu
Muistan kuinka isä luki minulle ja pikkusiskolleni tätä aina iltasaduksi. Siitä on jo monta vuotta, mutta silti muistan pitäneeni kirjasta ja Aslan oli lempihahmoni ^^ Lempeä jellona, ihan kuin iskäni.
- satunen
Perusteos,kun puhutaan fantasiasta. Ehdoton lukuelämys isoille ja pienille. Parasta oli tällä kertaa se, kun sai lukea kaikki tarinat yhteen putkeen. Poikani ollessa murrosiän kynnyksellä, meillä oli yhteinen hetki Narnian parissa ja nyt odotan koska saan lukea kirjaa hänen pojillensa. Kunhan vähän kasvavat.
(+1 tykkäsi tästä)
- Féowyn
Rakastuin tähän kirjaan jo neljä-viisivuotiaana pikkutyttönä. Luetutin tätä vanhemmillani uudelleen ja uudelleen. Kun opin lukemaan, luin sen itse yhä uudelleen. Minusta oli (ja on vieläkin) ihanaa lukea Pollyn, Digoryn, Peterin, Susanin, Edmundin, Lucyn ja monien, monien muiden henkilöiden seikkailuista tuossa ihmeellisessä Narnian maassa, jonka leijona Aslan loi.
(+4 tykkäsi tästä)