Risingshadow

Radleyn perhe

Radleyn perhe - Matt Haig
★ 6.74 / 60
123542521612717829110

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Taina Wallin. Sidottu, kansipaperi.

Alex-palkinto 2010.

Mitä jos et himoitsisi naapurin autoa vaan haluaisit vain imeä hänen vertaan?

Tervetuloa Radleyn perheen kotiin! Peter, Helen ja heidän teini-ikäiset lapsensa Clara ja Rowan asuvat tavallisessa talossa tavallisessa lähiössä. Ympäristöön sulautuminen ei kuitenkaan ole helppoa, kun on kannettavana synkkä salaisuus – joka yllättäen valkenee myös perheen teineille.

Radleyn perhe on vetävä ja koskettava tarina poikkeuksellisesta perheestä, jolla on muutakin kuin koira haudattuna. Vaikka Radleyt yrittävät olla olematta vampyyriperhe, omaa luontoaan ei voi unohtaa. Syvemmällä tasolla kirja on kertomus siitä, mihin aikuiseksi kasvaminen voi johtaa ja miten halujen tappaminen voi viedä kohti veretöntä elämää.

Maailmalla Radleyn perhe on ollut arvostelumenestys, ja se on käännetty jo 25 kielelle. Kirjasta on myös tekeillä elokuva.

”Todella hauska.” – Vogue

”Juuri kun ajattelit, että Stephanie Meyerit ovat imeneet nykyvampyyrit kuiviin, ilmestyy Matt Haigin viisas ja inhimillinen tarina vampyyriperheen elämästä kunniallisessa englantilaislähiössä.” – Daily Mail

”Hupaisan erikoinen.” – Financial Times

"Matt Haigin tekstiä on riemukasta lukea. Parhaimmillaan se kertoo paljon meistä ihmisistä ja heikoimmillaan se tyytyy olemaan vain viihdyttävä." – Kansan Uutiset

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaUrbaani fantasiaVampyyrit
Julkaistu: kesäkuu 28, 2011 (Atena)
Alkuperäinen nimi: The Radleys
Kirja-arviot ja kommentit (8)

Kirjan tilaus

Neverwhere – Maanalainen Lontoo
★ 7.98 / 249
Unohdetut jumalat
★ 7.98 / 184
Kissatyttö (Kissojen kesken #1)
★ 7.96 / 51
Veren voima (Sookie Stackhouse #1)
★ 7.66 / 366
Ennen päivänlaskua ei voi
★ 7.64 / 265
Odd Thomas: Hiljaisten kaupunki (Odd Thomas #1)
★ 7.58 / 36

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Matt Haig

Matt Haig (s. 1975) on brittiläinen toimittaja ja kirjailija. Haig asuu Brightonissa kirjailijavaimonsa kanssa. Heillä on kaksi lasta. Haig on saanut kirjoistaan lukuisia palkintoja ja niitä on käännetty yli 40 kielelle.

Kuva: Justin Slee

Muita teoksia kirjailijalta Matt Haig

Mahdoton elämä
★ 6.72 / 7
Totuuskeiju menee kouluun (Totuuskeiju #2)
★ 7.00 / 1
Keskiyön kirjasto
★ 7.18 / 35
Totuuskeiju (Totuuskeiju #1)
★ 7.50 / 4
Joulupukki ja minä (Joulu #3)
★ 6.80 / 5
Kuinka aika pysäytetään
★ 7.36 / 31
Tyttö joka pelasti joulun (Joulu #2)
★ 6.50 / 4
Poika nimeltä Joulu (Joulu #1)
★ 7.12 / 9

Kirja-arviot ja kommentit

05.04.2014
Radioactive avatar
Radioactive
Kirjoja 146, Arviot 30
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Kirja on yksi lemmpareist ja ain! Löysin tämän ihan vahingossa ja päätimpä lukea. Ja kyllä myös oli hauska. Suosittelen lämpimästi;)

24.05.2013
The Big Bad Wolf avatar
The Big Bad Wolf
Kirjoja 484, Arviot 79, Viestit 690
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Raikas, mukava, nopea. Täydellistä matkalukemista, kun ajateltavaa löytyy, mutta ei edellytä joka sekunti niin tarkkaa huomiota. Osittain tuli luettua rivien välistä, viihdyttävää niinkun. Meyeriä ja Haigia on turha verrata keskenään. Haig onnistuu taitavasti kaapimaan vampyyrin nykymaailman stereotypioiden alta esiin ja lisäilemään omia uusia elementtejään taruolentoon. Kliseerajojen rikkominen on hakuammuntaa, sillä lopputuloksesta ei voi olla varma. Osuma ei ole itsestäänselvyys. Mutta Haig ampuu, Haig osuu, KAZAMBUMRÄISKISBÄNG!!!! ja tuloksena on loistava, hauska, tuore kirja, joka ei toivottavasti hautaudu lähipäivinä feikkivampyyrien saastuttamaan verilammikkoon.

27.01.2012
Nafisan avatar
Nafisan
Kirjoja 701, Arviot 93, Viestit 180
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Pidän vampyyreistä, mutta nykyisin niistä on mennyt hohto liian säikyvien naapurinpoikien kanssa, mutta Radleyn perheessä on ripaus raikasta, uudenlaista näkökulmaa vampyrismiin! Kirjaa luki nopeasti mutta nautiskellen kiitos lyhyiden kappaleiden, jotka näyttävät muutaman päivän tapahtumat useasta eri näkökulmasta. Henkilöitä on runsaasti, mutta tärkeät hahmot on helppo pitää mielessä. Täydelliset naiset tv-sarjaa seuranneet tietänevät kuinka tärkeää on ylläpitää kulisseja - tämä kirja tarjoaa samanlaista tirkistelyä pimeimpiin salaisuuksiin. Kirja on saanut paljon palautetta siitä, että se ei saavuta kaikkea potentiaalia ja lopahtaa puolenvälin jälkeen. Radleyn perhe kuitenkin toimii ihan viihdyttävänä iltalukemisena. Loppuun olisi tosiaan kaivannut vähän enemmän rohkeaa kirjoittamista, nyt hahmot selviävät hiukan liian helpolla, vaikka välillä tunteekin sääliä pidätäytymisen aiheuttamien oireiden kanssa kamppailevien hahmojen puolesta.

09.11.2011
Q_Black avatar
Q_Black
Kirjoja 284, Arviot 276, Viestit 117
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Huh, siis onko tämä oikeasti miehen kirjoittama kirja? Ei uskoisi! Kirja koukutti ensimmäisiltä sivuilta asti omaperäisellä kerronnallaan. Kirjassa pääsee jokaisen siinä esiintyvän henkilön pään sisään vuorollaan, tavallaan lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta samalla hyvin syventävästi. Tässä kirjassa ei yksinkertaisesti ollut yhtään tylsää kohtaa. Alussa Radleyn perheen arkea, loppua kohti vähän jännempää menoa. Uskaltaisin melkein väittää, että menisin mieluummin illalliselle Radleyn perheen luokse kuin Meyerin Culleneiden luokse. Tämä kirja oli ehdottomasti erikoinen, kieroa huumoria, verisiä juttuja ja itsensä kanssa taistelemista sisältävä opus. Lisäksi huvittavuutta lisäsi otteet vampyyrien "Pidättäytyjän käsikirjasta". Suosittelen!

19.11.2014
LittleJane avatar
LittleJane
Kirjoja 117, Arviot 21, Viestit 2
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Radleyn perhe asuu pikkukaupungissa ja he yrittävät elää normaalia elämää. Kirja oli luettava mutta ei se ihan paras ollut. Pidin Willin hamosta. Hän oli täysin hallitsematon. Kirjan lopun paljastukset olivat toisaalta hyvin odotettavissa. Helenin valheet Peterille olivat hirveitä ja toivon koko kirjan ajan, että Peter saisi tietää. Ja sitten lopussa ei edes kiinnosta mitä Helen on puuhaillut selän takana. Rakkaus, rakkaus, rakkaus... V''''...

21.10.2013
Sarantha avatar
Sarantha
Kirjoja 103, Arviot 5, Viestit 85
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Tämä kirja oli pitkään lukulistallani ennen kuin ehdin lukemaan sen. Tarinan alkuasetelma vaikutti kiinnostavalta ja toivoin kirjan tarjoavan tuoreen näkökulman vampyyrikirjallisuuden vaihtelevantasoiseen genreen. Romaani koostuu lyhyistä, usein vain parin sivun mittaisista, kiinnostavasti nimetyistä luvuista, mikä teki lukemisen kevyeksi ja nopeahkoksi. Tarinaa seurataan usean henkilön tiheään vaihtuvista näkökulmista, mikä myös auttaa kiinnostavuuden ylläpitämisessä. Rakenteellisesti romaani olikin mielestäni varsin onnistunut ja tasapainoinen. Henkilökuvaus on kohtalaisen napakkaa ja erityisesti perheen lapset kuvautuvat hauskana ja paikoitellen oivaltavanakin sekoituksena tavallista teini-ikäistä ja ylimaallista vampyyria. Sen sijaan aikuishahmot jäävät melko latteiksi ja jännitteettömiksi, vaikka jännitettä yritetäänkin rakentamalla rakentaa muun muassa taustalla painavan kolmiodraamakuvion avulla. Myös henkilöiden motiivit jäävät vaillinaisiksi, hiukan enemmän taustoittamista olisin kaivannut esimerkiksi sille, miten samantyyppisen historian omaavat hahmot ovat päätyneet hyvinkin eri teille elämässään. Juoni jää kuitenkin melko ennalta-arvattavaksi ja yllätyksettömäksi. Lisäksi kirjassa oli useita seikkoja, jotka itse koin niin sietämättömän ärsyttäviksi, että ne söivät lukunautintoa. Ehkä eniten ärsyynnyin kirjan verenjuontikuvauksista. Mielestäni hyvä vampyyrikirjailija kykenee välittämään lukijalle vaikutelman veren imemisestä jonakin täydellisesti inhimilliset aistinautinnot ylittävänä kokemuksena. Sen sijaan tässä romaanissa tyydytään käsittelemään verenhimoa ikään kuin minä tahansa addiktiona muiden joukossa, kielikuvatkin on lainattu suoraan päihdemaailmasta. Veren tilalle voisi vaihtaa minkä tahansa huumeen (tai jossakin tapauksessa seksin), eikä lukija huomaisi eroa. Jonkinlaista suurempaa aistillisuutta olisin tähän kuvaukseen kaivannut lisää, mutta minä nyt olenkin vampyyrijuttujen suhteen nirso kuin mikä. Muutenkin jäi vaikutelma, että kirja OLISI voinut olla parempikin. Brittiläisen tylsän keskiluokkaisuuden sekä villin vampyyriuden yhteentörmäyksistä olisi saanut varmasti revittyä esimerkiksi sitä takakansitekstissä mainittua hauskuutta, ehkäpä myös jonkinlaista mustaa huumoria ja satiirisuuttakin. Nyt hauskuudeksi jäivät melkeinpä ainoastaan katkelmat kirjassa useasti mainitusta Pidättäytyjän käsikirjasta. Olen ihan tyytyväinen että tulin lukeneeksi tämän kirjan, mutta jonkinlainen epätyydyttävyys jäi silti päällimmäiseksi vaikutelmaksi.

04.10.2013
Nage avatar
Nage
Kirjoja 126, Arviot 126
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Kirja oli ihan ok. Minua harmitti se että Helen oli Pettänyt Peteriä, mutta onneksi Will snetä kuoli =) Kirja oli kyllä ihan lukemisne arvoinen ja pidin todella paljon lapsista!

17.05.2015
Tantor90 avatar
Tantor90
Kirjoja 61, Arviot 27, Viestit 2
★★★★☆☆☆☆☆☆ 4 / 10

Yleensä tykkään lukea kaikenlaista fantasia kirjallisuutta, varsinkin kun kirjassa on vampyyreitä,noitia,demoneita tai muuta yliluonnolisia kykyjä omaavia olioita. Niin tämä kirja oli ihan huono, siis todella huono ja outo. Ei ollu minun juttu tämä kirja.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja