Kirjasto Johan Harstad Darlah: 172 tuntia Kuussa

28 kertaa

Darlah: 172 tuntia Kuussa

Julkaisupäivä maaliskuu 16, 2012
Muokannut Dyn 17.05.2012

Kustantanut Karisto. Teoksen alkuperäinen nimi on Darlah: 172 timer på månen.

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Elina Uotila. Sidottu.

Tummanpuhuva scifi-trilleri

NASA aikoo palata Kuuhun yli 40 vuoden jälkeen ja järjestää ennennäkemättömän, maailmanlaajuisen arvonnan. Norjalainen Mia, japanilainen Midori ja ranskalainen Antoine ovat kolme onnekasta, jotka pääsevät mukaan ainutlaatuiselle matkalle vuoden 1969 kuuraketin kopiolla. Samaan aikaan dementoinut entinen astronautti seuraa kauhulla vanhainkodin tv:stä matkan uutisointia – Kuuhun ei pidä palata! NASAa täytyy varoittaa! Mutta nuoret ovat jo perillä Darlah-nimisessä tukikohdasssa.

Pian yhteys Maahan katkeaa. Tukikohdan generaattori sammuu. Happivarastot hupenevat. Antoine katoaa. Ja Kuun pimeä puoli näyttää pelottavat, visusti vaietut kasvonsa.

Darlah – 172 tuntia Kuussa on nuorille aikuisille suunnattu omalaatuinen, apokalyptinen avaruusjännäri, joka heijastelee myös oivaltavasti tosi tv -aikakautta. Romaanin kauhua hipova jännitys puree varmasti poikalukijoihinkin. Teos voitti kotimaansa arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon, Brageprisenin, ja ilmestyy jättikustantaja Little, Brownin julkaisemana myös USA:n markkinoilla vuonna 2012. Kirjaa kuvittavat valokuvat, koodit ja tekniset piirustukset lisäävät tarinan todentuntua.

”Ei heikkohermoisille.” – Dagsavisen

Muita kirjoja joista saatat pitää
Paluu Pompeijiin (Aikamatkaajat, #1) Routasisarukset (Routasisarukset, #1) Jatulintarhan arvoitus Muukalainen (Roswell High, #1) Nälkäpeli 1-3
 Kirja arvosteluja (yhteensä 5 kpl)
- Mariaani
06.05.2013

Oli pakko lukea ties kuinka monta kertaa, ja hankkia omaksi, vaikka eka kerta veikin yöunet. Pidin tosi paljon tyylistä ja juonesta. Darlah kannattaa lukea, jos vaan hermo kestää

- Ainolovato
05.05.2013

Todella hyvä kirja. Itse jätin kuitenkin kesken koska alkoi pelottaa liikaa. Hieno kuvailu, juoni eteni sopivaan tahtiin. Joissakin kohti hieman liikaa tieteellisiä selityksiä. Kannattaa miettiä sitä "Ei heikkohermoisille" tekstiä mikä kannessa lukee. Kirja alkaa muuttua aina vain ahdistavammaksi ja aloin itse pelätä vaikken edes tiennyt mitä, mutta kai mä sitten olen heikkohermonen.

- Dark Angel
17.03.2013

En oikein pitänyt tästä kirjasta. Alusta asti se oli mielestäni hivenen sekava, enkä oikein ymmärtänyt kunnolla mitään tästä kirjasta. Jos lukisin sen toisen kerran, saattaisin ehkä ymmärtääkkin, mutten oikein vielä tahdo lukea uudelleen tätä.

- Elluxoxo
27.12.2012

Ihan jees kirja. Päähenkilöt olivat kaikki erilaisia mutta omalla tavallaan kiinnostavia, joten heistä myös jaksoi lukea.

Osittain kirjassa oli kyllä myös sekavia kohtia, ja tieteellisimmät asiat menivät suoraan ohi. Olisin mielelläni kuullut myös enemmän siitä koodista ja muutamasta muusta jutusta - ne jäivät melko auki.

Loppu oli hieno, mutta ei minun makuuni. Toki se oli hyvin keksitty - ja yllättävä - mutta itse olisin melkein kaivannut loppuun jotain iloisempaa. Muuten kun melko synkkä kirja oli.

- rudi92
27.03.2012

Tosi hyvä kirja. Juoni oli loistava, samoin toteutus. Pidin kirjan kolmesta päähenkilöstä, Miasta, Midorista ja Antoinesta. He olivat kaikki selkeästi erilaisia ja pidin siitä, kuinka heistä kaikista oli kirjoitettu tasapuolisesti. Myös kirjan loppu (mikä ei muuten ollut todellakaan onnellinen) oli aivan loistava.
  (+1 tykkäsi tästä)

Kirjasto Johan Harstad Darlah: 172 tuntia Kuussa