Kirjasto George R. R. Martin Lohikäärmetanssi 1
huhti 21
maanantai

Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto.
Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja
uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

http://www.risingshadow.fi/library_link/images/books/6477.jpg
[klikkaa suuremmaksi]

Arvosanoja 23 kpl
5.0 48%
4.5 22%
4.0 26%
3.5 0%
3.0 0%
2.5 0%
2.0 0%
1.5 0%
1.0 4%
0.5 0%


Keskiarvo 4.46

Arvosanani
star1star2star3star4star5star6star7star8star9star10

Omistan kirjan

Luen nyt

Lisää arvostelu

Lisää suosikiksi

Lukulistalle

Lohikäärmetanssi 1

(Tulen ja jään laulu, #5) Seuraava Edellinen 

Julkaisupäivä maaliskuu 19, 2014
Muokannut Jussi 21.03.2014
Tyyli: fantasia


Kustantanut Kirjava. Teoksen alkuperäinen nimi on A Dance with Dragons.

Alkuteos ilmestynyt 2011. Sisältää alkuteoksen prologin ja 40 ensimmäistä lukua. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kansi: Petri Hiltunen. Nidottu.

Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 2012. Hugo-palkintoehdokas 2012, World Fantasy -palkintoehdokas 2012, British Fantasy -palkintoehdokas 2012.

Lohikäärmetanssi on huippusuositun Tulen ja jään laulun viides osa, jossa Valtaistuinpelistä alkanut tarina jatkuu täyttä vauhtia niin vanhojen tuttujen kuin uusienkin hahmojen kohtalokkailla kertomuksilla.

Rautavaltaistuimelle riittää tunkua, vaikka valtaistuinpelin nappuloita poistuu pelistä kovaa vauhtia. Tyrion Lannister haluaa kuitenkin päästä mahdollisimman kauas hovista ja etenkin kuningattaresta. Westeros jää taakse, ja Tyrion saa kokea millaista on olla etsintäkuulutettu kääpiö vieraalla maalla.

Muurilla Yövartion ylikomentaja Nietos on vaikeiden valintojen edessä. Yövartio ei ota osaa Valtakunnan politiikkaan, mutta Stannis joukkoineen häärää ympärillä kuninkaan elkein. Muukalaisten uhka voimistuu ja työsarkaa olisi loputtomasti, mutta vihollisia on Muurin molemmin puolin, eikä omista joukoistakaan tiedä keneen voi luottaa. Ainoastaan talven tulo on varmaa. Ja joukossamme on monia, jotka eivät näe kevättä.

Orjakauppiaanlahdella Daenerys Targaryen puolestaan oppii, ettei ole helppoa olla kasvavien lohikäärmeiden äiti, varsinkaan yksinhuoltajana. Sulhastarjokkaita kyllä riittäisi, mutta onko kukaan heistä luottamuksen arvoinen? Lohikäärmetanssin tahti kiihtyy, ja askelkuviot käyvät monimutkaisiksi. Kompurointiin ei ole varaa, eikä pysähtyä saa. Jos katson taakseni, olen hukassa.

George R. R. Martin on kirjoittanut pitkän uransa aikana lukuisia palkittuja teoksia, mutta hänen pääteoksensa Tulen ja jään laulu -sarja nosti hänet maailmanmaineeseen. Time-lehti nimesi hänet "Amerikan Tolkieniksi", ja HBO:n tuottama Tulen ja jään lauluun perustuva TV-sarja Game of Thrones nosti hänet nykyfantasian supertähdeksi.


 Muita kirjoja joista saatat pitää
Lännen vartijat (Mallorean taru, #1) Ihmissusi Faust Harun ja tarinoiden meri Viimeinen kääpiökuningas (Dragonlance: Kaaoksen sota, #1) Noita: Lännen Ilkeän Noidan elämä ja teot (Noita, #1) Juhannusyön uni
 Kirja arvosteluja (yhteensä 0 kpl)
Ole ensimmäinen arvostelun kirjoittaja!
Kirjasto George R. R. Martin Lohikäärmetanssi 1