Korkea fantasia
Korkea fantasia on fantasiakirjallisuuden alalaji, joka sijoittuu täysin kuvitteelliseen maailmaan, jossa taikuus, myyttiset olennot ja yliluonnolliset voimat ovat erottamaton osa todellisuutta. Nämä maailmat ovat itsenäisiä ja omalakisia, eivätkä ne ole sidoksissa meidän maailmaamme, toisin kuin esimerkiksi urbaanissa fantasiassa.Korkean fantasian tarinat ovat usein eeppisiä ja kertovat suurista sankariteoista, kohtalon ohjaamista matkoista ja hyvän ja pahan välisestä kamppailusta. Monesti tarinan keskiössä on sankari tai ryhmä hahmoja, jotka joutuvat kohtaamaan suuria haasteita ja kasvamaan henkilökohtaisesti matkan varrella. Korkea fantasia ammentaa vaikutteita mytologiasta, kansantarinoista ja klassisista eepoksista, minkä vuoksi sen tarinat voivat tuntua ajattomilta ja symbolisesti merkityksellisiltä.
Tarinan maailma on yleensä monimutkainen ja yksityiskohtainen, sisältäen omia kieliä, uskontoja, yhteiskuntarakenteita ja historiaa. Näiden maailmojen rakentaminen vaatii kirjailijalta syvällistä paneutumista, ja monissa korkean fantasian teoksissa maailma itsessään on lähes yhtä tärkeä kuin hahmot ja juoni.
Korkea fantasia tunnetaan suurista narratiiveistaan ja vahvasta tunnelmastaan, jossa lukija uppoutuu täysin toiseen todellisuuteen. Se voi sisältää sankarikertomuksia, poliittisia juonitteluja ja maailmanlaajuisia konflikteja, mutta keskeistä on, että se noudattaa omia sääntöjään ja tarjoaa tarinan, joka tuntuu yhtä vieraannuttavalta kuin kiehtovalta.