Kaupunki ilman koteja

@ Mirjami Sirén
Kaupunki ilman koteja (Airepolis #1) - Mirjami Sirén 8.00   7

Sidottu, kansipaperi.

Kaupunki ilman koteja on mielikuvitusta kutkuttava nuortenromaani, joka kertoo teini-ikäisen Kipinän ja hänen perheensä riipivän jännittävistä hetkistä maasta pakenemisen kuohuissa.

Tänä yönä kaikki muuttuu. Tänä yönä he pakenevat.

Suljetussa kaupunkivaltio Airepoliksessa innovaatiot ovat ihmishenkiä tärkeämpiä. Jokainen asukas kouluikäisestä lähtien pakotetaan keksimään uusia ideoita, joiden avulla kaupunki voi kehittyä. Kaupungissa ei ole lainkaan koteja, sillä siellä uskotaan, että paikallaan pysyminen tukahduttaa luovuuden.

Neljätoistavuotias Kipinä, hänen siskonsa Vanamo ja isänsä Jalava ovat saaneet tarpeekseen valtion ahdistavasta ilmapiiristä ja valvonnasta. Kipinän pahin painajainen on Luovuuskuutio, tiiviisti suljettu älyhuone, josta ei pääse ulos, ennen kuin on keksinyt uuden innovaation.

Mutta kun pakoretki alkaa, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Airepolis ulottaa lonkeronsa pelottavan pitkälle.



Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 1, 2023 (Myllylahti)
Tietoja muokattu lokakuu 15, 2023

Airepolis

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Kaupunki ilman koteja (Airepolis #1) 8.00   7
Huone ilman ovea (Airepolis #2) 8.38   24

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 420
Kirja-arviot 349
Viestit 0
maaliskuu 28, 2024
8 / 10

Airepolis-scifisarjan avaava kirja. Suljetussa kaupunkivaltio Airepoliksessa ei mene hyvin, kun innovaatiot on asetettu ihmisten elämien edelle. Päähenkilö Kipinä yrittää päästä perheineen pois, mutta suunnitelmat särähtävät sirpaleiksi. Täytyy yrittää selviytyä.

Kirjaa leimaa ahdistava tunnelma, jota halkoo ajoittainen toivon pilkahtelu. Tarinaan on saatu hyvin vangittua se, miten ihmiset rakentavat järjestelmiä hyödyttämään vain osaa heistä toisten ihmisten kustannuksella.

Suosittelisin tätä lukijalle, joka on pitänyt esim. Emma Luoman Perhosten ajasta. Tunnelma on hyvin samankaltainen ja teemana on osaltaan selviytyminen kriisiajoista.

EmmaK
Arvosanat 53
Kirja-arviot 3
Viestit 0
kesäkuu 22, 2023
7 / 10

Nerokkaasti rakennettu yhteiskunta, lupaus jännityksestä pitää viimeiseen sivuun saakka! Kerronta oli toisinaan hieman nopeaa, luvut tuntuivat loppuvan lyhyeen, mutta päättyivät lähes aina jonkinlaiseen cliffhangeriin, mikä piti jännitettä yllä. Luovuuskuutio oli takakannen esittelyn sanoin ehdottomasti painajaismainen!

Alma
Alma
Arvosanat 12
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 30, 2024
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Nea
Nea
Arvosanat 90
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 16, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Kardemums
Kardemums
Arvosanat 1
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 6, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle