Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

 • punnort hahmo Kirjoittaja
 • punnort
  Riivaaja
  Tasolla 43
  4.25

03.01.2014 22:57 #1 :: punnort
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Olen neljä kertaa elämässäni rakastunut fiktiiviseen hahmoon. Yhteistä rakastumisen kohteille on se, että vaikka olen heteromies, rakastumisen kohteet ovat samalla olleet myös samaistumisen kohteita. Alla lueteltuna ne palavimmasta vähiten palavimpaan.

(1) Morgaine. (Marion Zimmer-Bradley: Avalonin usvat.) Hahmossa rakastuin erityisesti hahmon ulkopuolisuuteen, siihen, että hän hanskasi tilanteen, jossa hän joutui elämään kahdessa eri maailmassa kuulumatta kunnolla kumpaankaan.

(2) Delenn. (Babylon 5.) Hahmossa rakastuin siihen, kuinka hän pystyi toimimaan tulkkina kahden kulttuurin välillä. Rakastuin hahmoon vasta hänen käytyään läpi muodonmuutoksen, ja niin hc-scififani en ole, että pystyisin rakastumaan täysveriseen minbariin.

(3) Susan Calvin. (Isaac Asimov: Robotti-novellit). Hahmossa rakastuin siihen, että hän pystyi toimimaan ongelmanratkaisijana teknologiaa käsittelevissä tilanteissa. Hahmon persoonaa kehitetään yllättävän vähän, ja hänen ristiriitainen suhtautumisensa hänen naiseuteensa on sen vähän keskiössä. Myös tämä on rakastuttava piirre.

(4) Lauren Olamina. (Octavia Butler: Parable of the Sower). Hahmossa rakastuin siihen, kuinka hän kykeni älyllään hanskaamaan materiaalisesti hankalan todellisuuden, kehittämällä uuden uskonnonomaisen ideologian.

03.01.2014 23:29 #2 :: Moonlord
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Delenn teki minuunkin vaikutuksen. Arvostan hillittyä, arvokasta käyttäytymistä ja siihen kun vielä yhdistettiin älykkyys, hurmaavuus ja tiukan paikan tullen kova luonne niin oli hyvä paketti kasassa. Minbarien kulttuuri oli saanut paljon vaikutteita japanilaisilta ja tunne itsenikin puoliksi japanilaiseksi. Koen esimerkiksi häpeälliseksi jos joudun korottamaan ääntäni.

Fate/Stay Night animessa, ja vielä paremmin visual novelissa, ollut Saber teki vaikutuksen. Ulkoisesti unelmanaiseni, sievä sirorakenteinen blondi. Ja siihen lisättynä ritarin hyvätapainen käyttäytyminen, rohkea ja peräänantamaton luonne teki hahmosta vastustamattoman.

Modesty Blaise (ja kumppani Willie Garvin)
Modestyssä oli hienoa hänen kykynsä pärjätä tilanteessa kuin tilanteessa. Älykäs, taitava, rohkea ja lojaali persoona. Upea persoona.

Ja sitten vielä lapsuuden suosikki eli Tarzan. Rehellinen ja rohkea viidakkomies. Vapaa kaikesta sivistyksen hapatuksesta. Tarzan-kirjat onkin tullut luettua läpi useampaan kertaan.

Ja mainitaan nyt vielä vaikkapa Drizzt Do'Urden johon osaan samaistua jollain tavalla. Ulkopuolinen tarkkailija, lojaali ystävilleen ja oikeudenmukainen.

 • Jewel hahmo
 • Jewel
  Ratsumestari
  Tasolla 28
  71.21

04.01.2014 00:42 #3 :: Jewel
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Nämä ovat aikajärjestyksessä.

1) Repe Sorsa Jussila Nummelan ponitalli-sarjasta.

2) Luke Skywalker. Olin silloin ehkä 12-vuotias, hieman vanhempana olisin varmaan tykästynyt enemmän Han Soloon.

3) Aragorn. Ah.

4) Mr. Darcy. Ah.

Näiden varsinaisten ihastusten lisäksi on myös Hercule Poirot ollut minulle rakas hahmo.
Muokannut 05.01.2014 00:37 Jewel
Tykännyt: Snowshadow

04.01.2014 09:28 #4 :: Snowshadow
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Tääkin pieni ihminen rakastui Tolkienin hiljaiseen sankariin. Ensi kerran luin sormusten herrat rakastuin Aragorniin. :heart: :heart:
Aivan ihana hahmo!! Muita ei oikeastaan ole ollutkaan. Sorry nyt kyllä valehtelin. Joskus muinaisuudessa ala- asteella kun luin twiligh sarjaa rakastuin Jasperiin.
Muokannut 04.01.2014 09:33 Snowshadow

 • Pisania hahmo
 • Pisania
  Hornanhenki
  Tasolla 51
  74.28

04.01.2014 12:12 #5 :: Pisania
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

Jewel kirjoitti: 1) Repe Sorsa Nummelan ponitalli-sarjasta.

Repen sukunimi oli Sorsa?!? :shock:

Olen varmasti ihastunut aikojen saatossa yhteen jos toiseenkin hahmoon (varsinkin jos niitä on esittänyt Gary Oldman tai Alan Rickman), mutta nykypäivään asti on jäänyt Kiekkomaailman Lordi Vetinari ja Sandmanin Morpheus. Molemmat ovat varsin karismaattisia ja kiehtovia hahmoja, tarinan hyviksiä muttei niin selkeästi.

04.01.2014 17:17 #6 :: Scartti
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Kirjallisuudesta ei tule mieleen yhtään hahmoa.. kummallista. Toki suosikit muodostuu kirjaa lukiessa.

Dean Winchester on ollut jo vuosia mun rakkauden kohde.

04.01.2014 17:53 #7 :: Kirjaneito
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

Pisania kirjoitti:

Jewel kirjoitti: 1) Repe Sorsa Nummelan ponitalli-sarjasta.

Repen sukunimi oli Sorsa?!? :shock:

Jewelillä on nyt tainnut mennä Repet sekaisin. Nummelan ponitallien Repe on sukunimeltään Jussila. :wink: Muistan kyllä Repen ajoilta jolloin luin Nummelan ponitalleja, mutta omasta mielestäni hän oli aina enemmänkin ärsyttävä. Niin siloposkinen kaveri ihanan mustan orinsa kanssa, johon kaikki tallin tytöt olivat lääpällään.

Sitten omiin suosikkeihin. Olen ollut romanttinen sielu jo pienestä pitäen ja ihastunut varmaan joka toisen lukemani kirjan miespäähenkilöön... :lol: Pienenä (ja oikeastaan yhäkin) mm. Montgomeryn Anna-kirjojen Gilbert oli ihana. Suloinen ja huumorintajuinen, jolla oli päässään myös roppakaupalla tervettä järkeä. (Se mitätön juttu Annan ja Roy Gardinerin välillä oli alusta saakka vain järjettömän suuri virhe!)

Näistä myöhemmistä tulee mieleeni ainakin Jace Wayland, johon kyllä luultavasti menettäisin hermoni todellisessa elämässä. Muuten sitä ei varmaankaan tarvitse perustella... Aragornilla on myöskin paikka sydämessäni, joskin enemmänkin leffojen ja Viggo Mortensenin kautta. :wink: Myös Tuulen nimen Kvothe on särkenyt sydämeni viime aikoina. Se musikaalisuus ja älykkyys... (ja punainen tukka) Mutta etenkin Tähtiin kirjoitetun virheen Augustus Waters murskasi sieluni ja sydämeni kesällä. Niin höpsö ja kieroutunut huumorintaju. Ja Greenin loppuratkaisu pirstoi minut palasiksi. Lisäksi myös Divergentin Tobias on ihana tapaus. Kyllähän näitä keksii... Olen toivoton tapaus. :lol:
Tykännyt: Celestine

 • Skie hahmo
 • Skie
  Senesalkki
  Tasolla 44
  18.72

04.01.2014 21:39 #8 :: Skie
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Rakastun ja samaistuin fiktiivisiin hahmoihin aika useasti. Minä myös eläydyn muutenkin leffoihin ja kirjoihin semmoisella intensiteetillä, jota lähipiirissäni ei aina ihan ymmärretä. Mutta tuon ominaisuuden ansiosta koen myös saavani kirjoista enemmän ja tietynlaisen tunnesiteen synnyttyä kirjoja muistelee lämmöllä vielä vuosienkin päästä.

Kirjaneito kirjoitti: Aragornilla on myöskin paikka sydämessäni, joskin enemmänkin leffojen ja Viggo Mortensenin kautta. :wink:


Tämä passaa myös omalle kohdalleni, Aragorn Mortensenin esittämänä oli joskus ihanin asia maan päällä. Tykkäsin myös kirjojen Aragornista, mutta kyllä tuolla leffaversiolla on edelleen paikka minun sydämessäni.

Kaikkein suurin rakkaus lienee kuitenkin Silkki eli Kheldar, Eddingsin Belgarionista ja sen oheiskirjoista tuttu kuninkaallinen varas. Jostain kumman syystä Silkistä tuli mulle se kaikkein suurin rakkaus fiktiivisistä hahmoista, vaikken muuten Eddingsin kirjoja erityisellä lämmöllä muistelekaan.

 • Jewel hahmo
 • Jewel
  Ratsumestari
  Tasolla 28
  71.21

05.01.2014 00:35 #9 :: Jewel
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

Kirjaneito kirjoitti:

Pisania kirjoitti:

Jewel kirjoitti: 1) Repe Sorsa Nummelan ponitalli-sarjasta.

Repen sukunimi oli Sorsa?!? :shock:

Jewelillä on nyt tainnut mennä Repet sekaisin. Nummelan ponitallien Repe on sukunimeltään Jussila. :wink: Muistan kyllä Repen ajoilta jolloin luin Nummelan ponitalleja, mutta omasta mielestäni hän oli aina enemmänkin ärsyttävä. Niin siloposkinen kaveri ihanan mustan orinsa kanssa, johon kaikki tallin tytöt olivat lääpällään.

Aragornilla on myöskin paikka sydämessäni, joskin enemmänkin leffojen ja Viggo Mortensenin kautta. :wink:


Hahaa, se tosiaan on Jussila!! Kirjoitin näköjään ihan tyytyväisenä Repe Sorsa! :lol:

Minä ihastuin ensimmäisen kerran Aragorniin jo ennen elokuvia ja Viggo Mortensenia, mutta totta kai Viggo on vastustamattoman vetävä ja ihana Aragorn. (Jopa niin ihana, että mieheni antoi Viggolle lempinimeksi Karvanalkki ja kertoi parran olevan pala englantilaisen pubin lattiamattoa. :wink: )
Muokannut 05.01.2014 00:45 Jewel

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  8.22

05.01.2014 01:14 #10 :: Dyn
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Liityn mukaan ihquttamaan Viggo Mortenseniä Aragornina. Komea on. :heart:

Sormusten herraa lukiessa voimakkain samaistumisenkohteeni oli Eowyn ja toki pieni ja sinnikäs Merri - tähän ehkä vaikutti se, että luin Kuninkaan paluun kirjoista ensin (kaksi ekaa olivat kirjastosta lainassa, ja olin "fiksu" pieni koululainen). Eowynin ja Faramirin käsinkosketeltavan liikuttava ensikohtaaminen Parannuksen tarhassa on edelleen romanttisimpia ja sykähdyttävimpiä kohtauksia mitä olen lukenut. Sydämeni itki verta, kun se oli jätetty pois leffaversiosta, mutta onneksi pidennetty versio paransi paljon. :heart:

Koska olen elänyt teini-ikäni Margit Sandemon Jääkansan tarinan ja Noitamestarin parissa, olen tietysti liikuttunut ja rakastunut moniin niiden hahmoista. Siis, kuka voisi vastustaa synkänkomeita miehiä, kultakutrisia mutta pettävän vaarallisia, kohtalokkaita naisia, jännitystä, romantiikkaa, pientä pikkutuhmaa ja välillä vähän enemmänkin tuhmaa virittelyä... :cheesy:

Sitten on tietysti Raistlin, ainoa syy minkä takia Dragonlanceja piti lukea kerta toisensa jälkeen. Siihenkin liittyi se yltiöromanttinen on-off-suhde sen valkoisen papittaren kanssa. Jotain kovin jännää siinä on, miten viattomat lankeavat kohtalokkaiden pahisten käsivarsille... voivoivoivoi!

Jewel kirjoitti: Mr. Darcy. Ah.


Niinjuu. Ah. :heart:
Muokannut 05.01.2014 01:17 Dyn

 • Emelie hahmo
 • Emelie
  Verivelho
  Tasolla 58
  9.09

07.01.2014 10:49 #11 :: Emelie
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Olin myös Raistlin-fanityttö pitkään. Ja olen varmaan edelleen, mutten kyllä enää halua Dragonlancea lukea. Antaa ajan kullata muistot. :cheesy:

Mr. Darcyyn ihastuin myös, ehkä enemmän Colin Firtin kautta, vaikkakin pidin hahmosta hyvin paljon ennen sarjan näkemistä.

Myös Johnny Deppin Ichabod Crane Päätön ratsumies -elokuvasssa oli jotain aivan käsittämättömän ihanaa. Ja tietysti unohtamatta Tom Hiddlestonin Lokia. :heart:

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  8.22

07.01.2014 11:30 #12 :: Dyn
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

Emelie kirjoitti: Mr. Darcyyn ihastuin myös, ehkä enemmän Colin Firtin kautta, vaikkakin pidin hahmosta hyvin paljon ennen sarjan näkemistä.


Juu, on vain yksi oikea Mr. Darcy.
Tykännyt: Celestine

07.01.2014 11:39 #13 :: Scartti
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

Scartti kirjoitti: Kirjallisuudesta ei tule mieleen yhtään hahmoa.. kummallista. Toki suosikit muodostuu kirjaa lukiessa.

Mitä ihmettä mä olen hourinut?! Gilbert Blythe :heart: Anna-(kirja&tv)sarjan ihana, ihana Gilbert.

 • Elenna hahmo
 • Elenna
  Ratsumestari
  Tasolla 26
  75.45

07.01.2014 21:16 #14 :: Elenna
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Näitä ihastumisia ja rakastumisia on ollut vaikka kuinka! Taidan olla jonkin sortin sarjarakastuja. Valkokangaskomistusten lisäksi lankean yhä uusiin kirjallisuuden hahmoihin. Suurin rakkauteni on Sherlock Holmes (siinä on mysteeriä kerrakseen), ja Potter-hahmoista voisin mainita ainakin ikuisen rakkauteni Draco Malfoyn sekä Sirius Mustan ja, mwah, Severus Kalkaroksen. Näin niin kuin alkajaisiksi.

Monen muun tavoin olen löytänyt rakkaudenkohteita Sormusten Herrasta: ensimmäisenä Aragorn, sitten Legolas ja Faramir saivat sydämeni syttymään. Elokuvilla oli tietenkin oma vaikutuksensa varsinkin kahden ensimmäisen osalta.

Omasta mielestäni erikoisin ihastukseni on Dragonlancen Raistlin (tosin en taida olla ainoa); kuihtuneessa, tiimalasisilmäisessä velhossa on viehättänyt salaperäisyys ja hyvän ja pahan kamppalu hänen sisällään. Olin todella mustasukkainen sille mikälie-nimiselle papittarelle, kun luin Kaksosten aikaa... ;) Oikeastaan minulla on paha tapa ruveta mustasukkaiseksi fiktiivisistä hahmoista. Esimerkiksi Faramir ja Eowyn; samaan aikaan kun olin onnellinen heidän puolestaan, harmitti, että hyvät miehet eivät ikinä jää sinkuiksi. No, siihen taitaa olla syynsä.

 • kyty hahmo
 • kyty
  Senesalkki
  Tasolla 43
  78.60

07.01.2014 23:29 #15 :: kyty
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Jostain syystä en ole koskaan osannut ihastua kirjojen hahmoihin samalla tavalla kuin esimerkiksi elokuvien tai sarjakuvien hahmoihin. Tästäkin keskustelusta näkyy miten moni kirjahahmoihastus kiertää elokuvan tai TV-sarjan kautta, kai sitä usein vaatii jonkinlaisen näköyhteyden että näkee hahmon liikkuvan? Teininä oli useitakin anime/mangahahmoja joiden fanittaminen oli kai luokiteltavissa ihastumiseksi. Nyt ihastumiset ovat vähän jääneet, yksi syy lienee sekin että yhä useamman hahmon kanssa alkaa olla kymmenen+/- vuotta ikäeroa. Kulutan kai vääränlaista viihdettä. :smile:

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  8.22

07.01.2014 23:59 #16 :: Dyn
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Raistlinia en ole nähnyt telkkarissa tai valkokankaalla, mut ehkä poikkeus vahvistaa säännön? :wink:

Ihastuin kyllä teininä nimenoman kirjojen hahmoihin, ja toisin kuin Elenna, myös kokonaisiin pariskuntiin - aivan paras ihqudaa oli tietty kun suosikit saa toisensa tai edes suosikki löytää vertaisensa puolison. En ole koskaan osannut olla mustasukkainen fiktiivisistä hahmoista.

 • kyty hahmo
 • kyty
  Senesalkki
  Tasolla 43
  78.60

08.01.2014 20:42 #17 :: kyty
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

Dyn kirjoitti: Raistlinia en ole nähnyt telkkarissa tai valkokankaalla, mut ehkä poikkeus vahvistaa säännön? :wink:


Siksipä sanoinkin "usein". :smile: Varmaan sitä itselläkin löytyisi joku hahmo johon olisi ihastunut ihan vain tekstin perusteella jos oikein kaivelisi, mutta ainakin useimmiten mukana on ollut jonkinlainen kuva.

En kyllä tiedä missä menee raja hahmoon rakastumisen ja pelkän pitämisen välillä? Ehkä siinä että alkaa kirjoittaa antaumuksella fanfictionia...? (edit: Tajusin juuri että eihän se voi olla kriteeri, sillä moni ei tehtaile mitään fanituotoksia.)
Muokannut 08.01.2014 21:00 kyty

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  8.22

09.01.2014 00:08 #18 :: Dyn
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin

kyty kirjoitti: En kyllä tiedä missä menee raja hahmoon rakastumisen ja pelkän pitämisen välillä? Ehkä siinä että alkaa kirjoittaa antaumuksella fanfictionia...? (edit: Tajusin juuri että eihän se voi olla kriteeri, sillä moni ei tehtaile mitään fanituotoksia.)


Missä menee ylipäätään raja vaikka fani-ihastumisen ja jonkun artistin musiikista pitämisen välillä? Minusta tuntuu ajatuksena ihan järkeenkäyvältä, että fiktiivisellä hahmolla on luonteenpiirteitä tai toisen on vain kuvitellut niin syötävän komeaksi/kauniiksi, että vähemmästäkin alkaa tutisemaan.

Itsellä ainakin hyvä "oire" on ollut halu lukea ko. kirjoja uudelleen ja uudelleen, myös niitä samoja, juuri jonkun tietyn henkilön tai henkilöiden takia.
Muokannut 09.01.2014 00:09 Dyn


Rendering Error in layout User/Profile: SQLSTATE[23000]: Integrity constraint violation: 1062 Duplicate entry '0' for key 'user_preference_user_id'. Please enable debug mode for more information.
15.01.2014 17:40 #19 :: Lasienkeli
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Tykästyin Houstoniin;)


Sini-edit: Voisitko lisätä kirjan tiedot, koska minulla ei ole mitään käsitystä kenestä on kysymys? Kiitos!
Muokannut 19.01.2014 19:03 Sini

 • punnort hahmo Kirjoittaja
 • punnort
  Riivaaja
  Tasolla 43
  4.25

18.01.2014 08:22 #20 :: punnort
Rakastumiset fiktiivisiin hahmoihin
Minä taas rakastun helpommin tekstinä esitettyyn hahmoon kuin elävänä kuvana. Tarkemmin sanoen rakastun helpoimmin silloin, kun teksti on esitetty hahmnon itsensä näkökulmasta, ja hänen ajatustapansa ja vaikuttimensa on esitetty ymmärrettävinä. Kolme neljästä rakastumisestani onkin tekstin perusteella rakastuttuja.

Morgainen ja Susan Calvinin olen nähnyt myös filmatisointeita, mutta en ihastunut filmatisointihahmoihin. Mielsin heidät eri henkilöinä kuin kirjojen hahmot. Ensinnäkin kumpaankin oltiin valittu liian kauniit näyttelijät. Kummallekin kirjan hahmolle on nimittäin ominaista se, että he kompensoivat hiukan vaatimattomamman ulkonäon henkisillä avuillaan. Avalonin usvien filmatisointi oli liian "kiltti". Romaanin hiukan kätketty eroottinen lataus loisti poissaolollaan, mikä teki hahmosta vähemmän rakastuttavan. I Robot -filmatisoinnissa taas Susan Calvin oli vähemmän persoonallinen tiedenaishahmo ja enemmän tyypillinen bisnesbimbo.

Valvojat: RinjaEmelie