Tiina Raevaara

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 67
  10.20

24.10.2012 19:43 #1 :: Dyn
Tiina Raevaara

Tiina Raevaara: Hukkajoki

Teos 2012 - Risingin tietokannassa

Joonan rakas on lähtenyt pois, eikä Joona osaa ajatella enää muuta kuin pimeää tietä, vastaan ajavaa rekkaa ja ohjausvirhettä. Dora näkee näkyjä eikä syö, ei oikeastaan edes kunnolla elä. Amanda elää Dorankin edestä peläten kuolemaa. Viktor etsii muinaista voimaa Hukkajoen maaperästä, ja Nelli seuraa hänen tekojaan, paitsi silloin kun juo, ja Nelli juo usein. Taika sen sijaan tietää enemmän kuin muut, mutta se johtuu vain siitä, että Taika on koira.

Tiina Raevaaran romaanin henkilöt törmäävät toisiinsa talvena, jona lumi ei ole satanut maahan eivätkä karhut osanneet mennä nukkumaan. Itse kunkin pelot, unelmat, menneisyys ja varjot sulautuvat yhteen mysteeritarinaksi, jossa keskiössä on se tosiasia, että jokainen on aina menettänyt jotain. Rauhattomia sieluja koko Kainuun metsämaisema pullollaan.

Lue lisää...
Muokannut 07.10.2013 00:16 Dyn

 • max hahmo
 • max
  Kapteeni
  Tasolla 46
  90.89

03.09.2017 17:08 #2 :: max
Tiina Raevaara

Tiina Raevaara: Veri joka suonissasi virtaa

Like 2017 - Risingin tietokannassa

Veri joka suonissasi virtaa jatkaa Tiina Raevaaran kauhuprojektia, jossa erilaiset kauhuklassikot limittyvät osaksi nykypäivää. Yö ei saa tulla -romaani pohjautui vähemmän tunnettuun E. T. A. Hoffmannin Nukuttaja-novelliin ja Korppinaiset esimerkiksi Edgar Allan Poen tuotantoon. Teoksista voisi oikeastaan puhua jo suoranaisena sarjana, ainakin samassa mielessä kuin dekkarisarjoista, sillä teoksia yhdistävän päähenkilö Johanneksen yksityiselämä on merkittävässä roolissa kauhumysteerien rinnalla ja aiempien tapahtumien tunteminen syventää hänen hahmoaan. Uusille lukijoille on toki tarjolla pientä pikakertausta.

Johannes on perinyt kelloliikkeen, jossa aiemmissa romaaneissa työskenteli. Liikkeen pyörittäminen kuitenkin takkuaa, kuten myös perhe-elämä. Erilaisista menetyksistä toipuminen muodostaa yhden dramaattisen kaaren, toinen taas käynnistyy, kun kelloliikkeeseen rysähtää tuntematon kalvakka mies, joka osoittautuu kelloliikkeen edellisen omistajan romanialaiseksi sukulaiseksi. Romanialaiselle hoitolaitokselle johtavat juonenkäänteet kietovat taidokkaasti yhteen perinteikkäämpää romanttista kauhua, nykypäivän yhteiskuntakritiikkiä ja Johanneksen henkilöhistoriaa.

Lue lisää...

Valvojat: RinjaEmelie