Johanna Sinisalo

 • Dyn hahmo Kirjoittaja
 • Dyn
  Varjovelho
  Tasolla 66
  93.69

28.10.2011 12:15 #1 :: Dyn
Johanna Sinisalo

Johanna Sinisalo: Enkelten verta

Teos 2011 - Risingin tietokannassa

Johanna Sinisalon romaani- ja varsinkin novellituotanto vilisee outoja, pelottavia, salamyhkäisiä ja jopa vähän salakähmäisiä aiheita. Enkelten verta on tähän mennessä lukemistani Sinisalon teksteistä ehdottomasti pelottavin: pimeä romaani, jossa kuolema on aivan olan takana, mutta ei oikeastaan koskaan kuitenkaan näytä todellisia kasvojaan.

Sinisalolle tyypilliseen tapaan kirjan spekulatiiviset elementit kehittyvät vähitellen ja sulautuvat osaksi täysin luonnollista arkimaailmaa: mehiläisten katoaminen aiheuttaa pidemmällä tähtäimellä ruokakatastrofin, hautausurakoitsijalla on ongelmia kuoleman käsittelyn kanssa, ja korkeimpana jumaläänenä nuori ympäristöaktivisti saarnaa mehiläisistä kuin Herran enkeleistä.

Lue lisää...
Muokannut 06.10.2013 23:57 Dyn

 • Dragan hahmo
 • Dragan
  Riivaaja
  Tasolla 41
  17.16

15.08.2012 23:04 #2 :: Dragan
Johanna Sinisalo

Johanna Sinisalo: Salattuja voimia - Opas valoisille ja pimeille poluille

Teos 2012 - Risingin tietokannassa

Johanna Sinisalon uusin teos on pienoisromaanin, puolen tusinaa lyhyttä tarinaa ja vaellusvinkkejä sisältävä kokoelma. Minulle Sinisalon kirjat ovat aina valtavirtaa: spefi on monesti toki läsnä, mutta se ei ole huomion keskipisteenä. Sinisalon kirjojen tarinat ovat usein matkoja, joko kuvainnollisesti - ihmisen ymmärryksestä suhteestaan peikkoon (Ennen päivänlaskua ei voi) - tai sitten kirjaimellisesti - pariskunnan patikkamatka läpi Uuden-Seelannin vaativan maaston lävitse (Linnunaivot).

Linnunaivojen tapaan Salattuja voimia-kirjan teemana on patikointi ja ihmisen suhde ympäröivään luontoon. Kirjan nimeä kantavan pienoisromaanin esiversio on ilmestynyt aikaisemmin jatkokertomuksena Anna-lehdessä vuonna 2010.

Lue lisää...

 • max hahmo
 • max
  Kapteeni
  Tasolla 46
  88.66

03.02.2016 19:58 #3 :: max
Johanna Sinisalo

Valvojat: RinjaEmelie