Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Magdalena Hain Vaskimorsiamelle virolainen kauhupalkinto

 • StaCa hahmo Kirjoittaja
 • StaCa
  Ritari
  Taso: 32
 • Viestejä: 278
26.07.2015 18:04 #1 : StaCa

Eesti Ulmeühing (Viron Kauhuyhdistys) jakaa vuosittain Stalker-palkintoja vuoden parhaalle kauhukirjallisuudelle. Tänä vuonna palkittujen joukkoon pääsi Magdalena Hain novelli Vaskmõrsja, jonka alkuperäisversio Vaskimorsian löytyy Steampunk! – Koneita ja korsetteja -antologiastamme.

Parhaan käännösnovellin palkinnon saanut Vaskmõrsja on Arvi Nikkarevin kääntämä ja ilmestyi Soome ulme 2 (Suomalaista kauhua 2) -antologiassa. Kirja kokoaa kansiinsa kauhua Magdalena Hain lisäksi Boris Hurtalta, Maiju Ihalaiselta, Pasi Ilmari Jääskeläiseltä, Anne Leinoselta, Anni Nupposelta ja Johanna Sinisalolta.

Eesti Ulmeühing on jakanut Stalker-palkinnot vuodesta 1998 alkaen lukijaäänestyksen perusteella. Palkinto on saanut nimensä Andrei Tarkovskin Stalker-kulttifilmin mukaan, joka kuvattiin osittain Virossa.


Lähteet: Osuuskumma , Postmees -lehti

Teiniromansseissa on aina liian vähän väkivaltaa.

stazzy.net/blogi
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Rinja, Mika

 • Dyn hahmo
 • Dyn
  Arkkivelho
  Taso: 66
 • Viestejä: 4083
26.07.2015 18:14 #2 : Dyn

Magdalena Hain novelli Vaskmõrsja(suomeksi Vaskimorsian, julkaistu Steampunk! – Koneita ja korsetteja -antologiassa, Osuuskumma 2012) on valittu virolaisten Stalker-palkinnon saajaksi vuoden parhaasta käännösnovellista. Palkinnon jakaa vuosittain Eesti Ulmeühing (Viron Kauhuyhdistys) ja novellin on virontanut Arvi Nikkarevi.

Linkki vironkieliseen uutiseen aiheesta.


This is hard, but that's how I wanted it.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: StaCa

Paikalla 51 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582