Joe Abercrombie: Ase itse (Kirjava) – ”Sankarifantasiaa mustalla huumorilla päivittävä railakas lukuromaani pitää otteessaan.”
Jorge Luis Borges: Kuvitteellisten olentojen kirja (Teos) – ”Tietokirjaksi hienovaraisesti naamioitu teos juhlistaa mielikuvituksen rikkautta.”
Joe Hill: Bobby Conroy palaa kuolleista ja muita kertomuksia (Tammi) – ”Hiotuissa novelleissa arkirealismi ja surrealismi sulautuvat mestarillisesti kauhuun.”
Ursula K. Le Guin: Lavinia (WSOY) – ”Fantasian ja historiallisen romaanin kiehtova yhdistelmä kertoo miehisten melskeiden rinnalla tapahtuvat tarinat.”
Haruki Murakami: Kafka rannalla (Tammi) – ”Lumoava kirja etsimisestä, rajoista ja keskusteluista kissojen kanssa.”
Palkinto jaetaan tänä vuonna neljättä kertaa. Voittaja julkistetaan Jyväskylän Finncon 2010 -tapahtumassa heinäkuussa.
Tähtifantasia-palkinnon aiemmat voittajat ovat Jeff VanderMeerin Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki (Loki-Kirjat, 2006), Ngugi Wa Thiong'on Variksen Velho (WSOY, 2007) sekä Ellen Kushnerin Thomas Riiminiekka (Vaskikirjat, 2008).