Uusimmat viestit

Uusimmat keskustelut

Indiepelit netissä

  • Echramath hahmo
Echramath
Ritari
Taso: 34
  • Viestejä: 399
Echramath loi aiheen: Indiepelit netissä
10.11.2013 01:06 #1

Nykyään on kaikenlaisia kevyitä indiepelejä, joita voi pelata selaimella noin vain ilman kummoistakaan aloituskynnys. Onhan toki runsaasti flashilla toteutettuja arkaadipelifiilistelyitä ja kasveja zombeja vastaan, mutta onneksi on myös semmoisia, missä selvästi aistii jonkun tekijän tunteen palonkin. Tehdään peli, koska halutaan tehdä peli.

Viime aikoina IRCin ja muut bubbling under -mediat kiertänyt Candy Box 2 on tämmöinen. Kyseessä on pikkuinen roolipeli (eli oikeasti seikkailupuzzlepeli, jossa on taisteluita, joissa on vähän D&D:ltä haiskahtava mekaniikka). Jonkinmoinen klisheinen fantasiamaailma, missä on miekkoja ja magiaa, ei ääniä, grafiikka koostuu perus-ASCIIn merkeistä. Tallentaminen kätevästi keksiin, joskin tekstidumpinkin saa ulos varmuudeksi.

(kannattaa ensi töikseen opetella miten tallennusslotit toimivat ettei jyrää edistyksensä yli kuten ensimmäisellä kerralla tein)

Tämähän oli jostain syystä aidosti hauska sen pari päivää, mitä se nyt kesti ennen kuin karkkirasian salaisuus oli selvitetty. Yksi hieno juttu tällaisessa vähän hiomattomassa menossa on tietysti se, että mikään tuottaja ei ole tarkistamassa, että genren konventioita noudatetaan orjallisesti, joten ikinä ei ollut täysin varmaan mihin suuntaan peli oli oikeasti menossa.

Toisaalta tässä oli pari miinustakin. Pelin väkertänyt "aniwey" osaa selvästi koodata (kaikki toimii) ja hänellä on ideoita, mutta tasapainoinen pelisuunnittelu on ehkä vähän hakusessa. Osa pelin viehätyksestä tietysti tulee tällaisesta särmästä, mutta jokunen huomio, joiden avulla itse olisin välttänyt turhalta ja liian innokkaalta wikin vilkuilulta.

Eli mietoja spoilereita palkkatyöläisille, jotka oikeasti eivät voi uhrata tällaiseen loputtomiin aikaa:

Varoitus: Spoiler. [ Napsauta laajentaaksesi ]


Noin muuten kaikki koloset tonkimalla pääsee pitkälle.


Ydinräjähderikoksesta tuomitaan myös se, joka räjäyttää ydinräjähteen Etelämanneralueella....

Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Susa Leppänen
Jäseniä yhteensä: 8664