Graal

  • punnort hahmo Kirjoittaja
  • punnort
    Riivaaja
    Tasolla 42
    95.74

18.01.2020 22:48 #1 :: punnort
Graal
Graal

''Leikitään Mustapartaa'', 9-vuotias Perttu ehdotti.

''Pustaparta, Kustaparta hehehee'', muut pojat pilkkasivat.

Mustaparta oli suurten purjelaivojen aikakaudella elänyt merirosvo. Perttu tykkäsi lukea seikkailukertomuksia, jotka sijoittuivat menneisiin aikoihin. Robin Hood, kunigas Arthur ja Wilhelm Tell olivat hänen suosikkejaan. Muut pihan pojat eivät lukeneet kirjoja. He vain katsoivat telkkaria. He eivät tunteneet menneiden aikojen sankareita, ja niinpä he pilkkasivat Perttua aina, kun tämä yritti ujuttaa aineksia historiasta heidän leikkeihinsä.

''Leikitään Agentti Ässää'', Kalevi sanoi.

Agentti Ässä oli tv-sarja, joka oli poikien suosikki. Hän ajeli superautolla vangiten rosvoja.

''Mä oon Agentti Ässä!'' Lauri huusi ja hyökkäsi Kalevin kimppuun. Kohta kaikki pojat olivat painimatsissa.

Perttukin osallistui, vaikka mieluummin hän olisi leikkinyt erilaisia leikkejä. Sellaisia, joissa käytettiin päätä ja mielikuvitusta. Sellaisiin leikkihin ei vain löytynyt kavereita. Niinpä Perttu oli muiden mukana Agentti Ässä-painimatseissa.

Kun pojat olivat painin tuoksinassa epämääräisessä kasassa, näkyi kirkas valonväläys ja kuului pamaus. Pojat nousivat pystyyn pöllämystyneinä.

Perttu huomasi, että he olivat jonkunlaisessa linnassa. Ainakin seinät olivat kiveä. Poikien edessä oli kaunis nainen, joka oli pukeutunut silkkiseen, käsivarret paljaaksi jättävään mekkoon. Käsivarsissa oli kultaisia koruja, ja naisen pään ympäri kiersi kultainen vanne, joka kohosi otsalla käärmeen pääksi. Naisen vieressä oli tunikaan pukeutunut mies, jolla oli parta ja miekka vyöllä. Vieressä oli arvokkaan näköinen pöytä, jolla oli kultainen, jalokivin koristeltu malja.

''Ulottuvuuksienvälinen siirtoloitsu toimi, Lancelot'', nainen sanoi. ''Mutta ketäs nuo ovat?'' Nainen viittasi poikiin.

''En tiedä, Morgan'', mies vastasi. ''Ainakin pääsimme kuningas Arthuria pakoon.''

Lancelot ja Morgan. Perttu tunnisti nimet kuningas Arthurin tarinoista. Lancelot oli jaloin ja uljain kaikista ritareista. Morgan le Fay sen sijaan oli paha noita. Mitä ihmettä hyvä ritari ja paha noita tekivät yhdessä?

''He varmaan tarttuivat vahingossa mukaamme'', Morgan le Fay sanoi. ''No, voimme vuodattaa heidän verensä maljaan. Vie heidät tyrmään, Lancelot, ja muista, ettet koske kultaiseen maljaan.''

''Selvä, rakas'', Lancelot vastasi.

Kiroillen ja potkien Lancelot pakotti pojat mukaansa, ja he marssivat portaita alas. Kellarissa Lancelot avasi oven ja töni pojat yksi kerrallaan siitä vankityrmään. Sitten hän sulki oven ja kuului kilahdus, kun avain kääntyi lukossa lukiten oven.

Perttu oli ymmällään. Kuinka ihmeessä Lancelot, urhoollisuuden perikuva, oli suostunut pahan noidan apuriksi? Siinä ei ollut mitään järkeä. Se soti kaikkea sitä vastaan, mitä hän oli lukenut lapsille tarkoitetusta Kuningas Arthurin tarinat -kirjasta. Ei, ainoa vaihtoehto oli, että Morgan le Fay oli lumonnut Lancelotin.

''Olipa hirveä mies!'' muut pojat päivittelivät. ''Toivottavasti se ei tule enää tänne.''

Perttu yritti sanoa, että Lancelot ei ole paha vaan pahan loitsun alla. Muut pojat eivät kuitenkaan kuunnelleet Perttua vaan päivittelivät Lancelotin pahuutta.

Mutta miten Morgan oli saanut Lancelotin valtaansa? Perttu mietti näkemäänsä, kunnes hän muisti kultaisen maljan. Se täytyi olla Graalin malja. Maaginen malja, johon Joosef Arimatialainen oli kerännyt ristiinnaulitun Jeesuksen verta, ja jota kuningas Arthurin ritarit yrittivät etsiä. Graalin malja varmasti lisäsi Morgan le Fayn maagisia kykyjä.

Perttu yritti selittää järkeilemäänsä pojille, mutta kaikki muut pojat olivat niin paniikissa, ettei kukaan vaivautunut kuuntelemaan. Puhuivat vain siitä, kuinka pois olisi päästävä.

Perttu mietti. Graal oli pyhä esine, siis kauttaaltaan hyvä. Jotenkin Morgan le Fay oli onnistunut kääntämään sen kataliin tarkoituksiinsa. Jos vain Graalin saisi pois Morganin hallusta. Kai pyhä esine auttaisi heidät jotenkin pois.

Aikaa kului, ja Lancelot toi pojille ruokaa. Jotain puuroa. Kun Lancelot sulki oven poistuessaan tyrmästä, Perttu ajatteli, että jotain meni kummasti. Hän ei kuitenkaan keksinyt mitä.

Pojille oli tullut nälkä, ja niinpä kaikki hakivat kipolliset ruokaa. Silloin Perttu tajusi. Kun Lancelot oli poistunut, avaimen kilahdusta ei ollut kuulunut. Niinpä Lancelotin oli täytynyt unohtaa lukita ovi. Perttu kokeili ovea, ja se aukesi.

''Pakoon!'' Pojat huusivat. ''Toivottavasti se paha mies ei tule.''

Pojat poistuivat tyrmästä ja kiipesivät portaat.

''Lähdetään etsimään uloskäyntiä'', Kalevi sanoi.

''Ei, meidän pitää löytää Graal'', Perttu sanoi.

''Noi on taas noita Pertun juttuja'', Kalevi sanoi. ''Nyt vaan livohkaan nopeasti. Kuka kannattaa?''

Kaikki pojat paitsi Perttu viittasivat. Muut pojat säntäsivät käytävään päätäpahkaa, mutta Perttu suunnisti saliin, jonne he olivat alun perin ilmestyneet.

''Kunpa Graal olisi vielä siellä'', Perttu ajatteli kulkiessaan käytävää. Hän tuli saliin ja Graal toden totta oli vielä paikallaan, mutta salin toisella laidalla oli Lancelot!

Perttu syöksyi Graalille, ja Lancelot säntäsi Perttua kohti. Yhtaikaa Perttu sai Graalin käsiinsä ja Lancelot tarttui Perttuun.

Kun Perttu yritti rimpuilla pois Lancelotin otteesta, Graal hipaisi Lancelotin jalkaa. Tällöin Lancelot pysähtyi. ''Mikä paikka tämä on? Kuka sinä olet?'' Lancelot ihmetteli.

Perttu tajusi, että Graalin kosketus oli kumonnut lumouksen, ja Lancelot oli oma itsensä. Niinpä Perttu selitti Lancelotille, että Morgan le Fay oli lumonnut tämän, ja Pertulla oli Graal.

''Tämä sopii paremmin aikuisen käsiin'', Lancelot sanoi päästäen Pertun otteestaan mutta ottaen Graalin käteensä.

Silloin Morgan le Fay ilmesyi huoneeseen. ''Mitä!'' Morgan ihmetteli, kun hän näki Graalin Lancelotin kädessä. ''Sinähän olet vapaa.''

Morgan ampui käsistään energiasäteitä kohti Lancelotia, mutta Lancelot nosti Graalin suojakseen ja säteet osuivat Graaliin. Itse asiassa ne heijastuivat takaisin Morganiin, joka menetti tajuntansa. Niin paha oli kukistettu.

Muut pojat löytyivät harhailemasta pitkin linnan käytäviä. Enää oli kyse siitä, kuinka kaikki pääsisivät kotiin. Lancelot joutui lupaamaan Morgan le Faylle tämän vapauden, jos hän taikoisi kaikki takaisin omiin maailmoihinsa, eikä Morgan voinut muuta kuin suostua. Graal jäi Lancelotille.

Sitten seikkailu olikin ohi, ja pojat olivat taas kotipihallaan.

''Tuota Perttu'', Kalevi kysyi. ''Kuinka sitä Mustapartaa oikein leikitään?''

Perttu tajusi, ettei hän ollut miettinyt asiaa. Nyt pitäisi nopeasti kehittää uusi leikki.
Tykännyt: adira

Valvojat: IivariDyn